Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

Topco 

všechny recenze uživatele

Kastingovo presné (Harrelson ako typický noirový lúzer, Shue ako rajcovná femme fatale) a príbehovo modelovo kľukaté ako správny noir (aj keď ku koncu trošku cítiť tlak na jeden twist za druhým). Ako noiristu ma to "nejako z princípu" bavilo, aj keď to naozaj neprinieslo nič nápadité a už vôbec nič nové. Proste, nemecký režisérsky veterán si chcel vyskúšať nakrútiť noir a výsledok (najmä vďaka hercom) je celkom príjemný, no striktne priemerný. Oproti iným 90tkovým neo-noirom (The Hot-Spot, Red Rock West, U-Turn) s podobnou zápletkou sa nachádza citeľne o level nižšie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až se chce napsat klasická devadesátková zvratovka (trochu ve stylu Nebezpečných her). Hned od začátku víte, že je něco špatně, respektive že to není tak, jak se zdá a jeví. K dobru filmu je třeba říci, že až takhle zamotané jsem to nečekal. Harrelson si devadesátky užíval, zde například s ženami, které se tu kolem něj točí. A nutno říci, že trojice Shue, Gershon a Sevigny je fakt sexy. 3.5* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ono to fakt trochu pôsobi ako porno z ktoreho niekto vystrihol eroticke sceny. Hlavny hrdina je tupec, dale tu su hned tri sexi zenske, ktore ho zvadzaju a neraz im podlahne. Akurat tie eroticke sceny ostali po podlahe strizne. Sakra. Dej vzdialene pripomina komedialnu kriminalku Big Lebowski. Ale nie je to ani zdaleka tak pohodove a zabavne. Zapletka je zamotana, ale akonahle ju poznate, tak uz to trochu nudi. Rozhodne to na druhe zhliadnutie nie je lepsie a poriadne si nevychutnate vsetky tie naznaky, ktore ukazuju uz hned od zaciatku o co tu vlastne islo. Herecke obsadenie sa vydarilo. Harrelson je sympaticky blbec, Elisabeth Shue je neuveritelne sexy zvodkyňa, Gina Gershon je prekvapivo puťka v domacnosti, ktora na toho vola Harrelsona neustale caka, Chloë Sevigny je dalsia sexica a Michael Rapaport nenapadny drsniak s este drsnejsim koncom. Pred rokmi ma tento film dost bavil. Dnes to vidim uz len na taky mierny nadpriemer, ale za jedno pozretie to stoji. 6/10. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Kapánek nedopečený príspevok do žánru neo-noir. Viac jak na chytrý scenár sa tu hraje na atmosféru (Florida, bejby) a takový ten off-beat vibe, aký očakávate od režiséra Plechového bubienku. Woody je správne skrachovaný a Gina, Chloe s Elizabeth Shue tvoria tak silné kombo, že radi prehliadnete všetky nedostatky. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem nevydržela sedět v napětí ani minutu (prostě nuda), i přestože mám Woody Harrelsona jako herce fakt v oblibě. Všemu nasadil korunu předvídatelný závěr. No jako eroťák se to možná ujme. Volker Schlondorff ujel s tímhle projektem na plné čáře (vlastně jen proto jsem se donutila dodívat to až do závěru). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Floridě v lokalitách Palmetto, Fort Myers a Sarasota. (Terva)

Reklama

Reklama