Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (420)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tohle vzniknout v Hollywoodu, byla by to nesmyslná hovadina s miliardou vystřílených kulek a stovkami mrtvých. Skandinávci mají ale jedinečnej talent udržet všechno při zemi, ve skutečným světě, v rámci reálií. A tak spíše než divokou akci dostane divák chytrý temný drama s prvky absurdní černý komedie, kde když už ale ke střelbě dojde, cítíte každej zásah. Ve finále, který film geniálně uzavírá, pak u kdekoho přijdou slzy blaha. Ty dají na vědomí, že tenhle film neni NÁHODA! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční mix žánrů, který velmi dobře funguje zásluhou skvěle napsaného scénáře. Film funguje ve všech rovinách, nejvíce však v té černohumorné. Podobné filmy umí vytahovat z rukávu snad pouze na severu. Snímek slučuje neslučitelné žánry a neslučitelné charaktery postav. Mads Mikkelsen znovu světu ukazuje, že dovede bravurně zahrát zcela cokoli. Takový ten film, který vás po celou svoji stopáž zaručeně přiková ke gauči. [82 %] ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to  hříčka o tom, jak moc v životě funguje, anebo nefunguje náhoda. Dotud pěkné a zajímavé. Co mi drhlo, byla spousta mrtvol, které k tomu bylo nutné použít. Navíc v evropském prostředí, kde veřejný zájem o vraždy bližních a i policie hrají docela podstatnou roli. Od té se zde bez vysvětlení abstrahuje. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dramédia s prvkami slušnej akcie na čele s charizmatickým Madsom Mikkelsenom a podivuhodnou partiou vedcov, medzi ktorými perfektne pracuje chémia. Bavil som sa dobre, ale emotívne rozhovory medzi hrdinami ma, pravdupovediac, príliš nechytili za srdce. Okrem toho by ma viac potešil menej predvídateľný záver, ktorý nemusel nutne obsahovať malé morálne ponaučenie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak se říká - "Náhoda je blbec!" - ale když se začnou náhody podezřele kupit na sebe, začíná jít do tuhého. Rytíři spravedlnosti staví do popředí dějovou kauzalitu (příčina-následek), která je v podstatě vlastní každému příběhu. V tomto případě je však tento všední dějový atribut opatřen líbivým námětem a doprovázen neuvěřitelně bizarní plejádou postaviček a spoustou momentů, v nichž se nešetřilo černým humorem, krví, pěstmi a nadávkami, přičemž se dostalo i na pár vážných scén ze života. Ať už se jednalo o náhodu, osud, omyl či algoritmus, Jensenův film je - nikoliv náhodou - solidní podívaná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Katedrála na začátku a na konci filmu se nachází ve švédském městě Lund. (tomas_j)
  • Emmenthaler (Nicolas Bro) v závěru filmu hraje na lesní roh americkou vánoční píseň „The Little Drummer Boy“ („Malý bubeníček“, původně „Carol of the Drum“ – „Koleda bubnu“), kterou v roce 1941 složila Katherine Kennicott Davis. Při komponování ji ovlivnila česká ukolébavka „Hajej, nynej“. Píseň byla poprvé vydána na gramofonové desce v roce 1951 rodinou von Trappových, proslavenou muzikálem „Za zvuků hudby“. (Korsak)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama