Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (148)

Lukyys11 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl docela mile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se po takové době vrací oblíbená komediální dvojka Galů. Protože jsem původní filmy s Gérardem Depardieu měl jako malý celkem rád, tak jsem si řekl, že toto nové zpracování by asi stálo za to také vidět. Po celou dobu filmu tu je takový "odlehčený humor", který slouží především pro mladší publikum, ale ono se to k Asterixovi a Obelixovi asi prostě hodí. Za mě průměr, ale jako rodinný komediální film s cílovkou nejspíše pro mladší to je v pořádku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem velice mile překvapen... Na to, že to je pětka, a už Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva nebyl nic moc, narozdíl od Mise Kleopatra, a taky trošku rozpačitý začátek, kdy to vypadalo, že to bude úplně stejné jako vždy.. Tak chyba lávky (možná je to tím velkým plátnem, protože to byl první Asterix a Obelix, na kterém jsem byl v kině). Je to nečekaně svěží a opravdu hodně vtipné, žádný osvědčení vtip, či gag nechybí a jsou tu nové - např. geniální cameo Zlatana v roli Antiviruse (vůbec jména jsou na celém filmu opět nejftipnější, v čele s princeznou Fuj)... Takže já můžu jen doporučit a to hlavně dětěm, které ještě žádný díl neviděly.. Mám trochu výhrady k technické stránce a vizuálním efektům, ale ani to není nějak hrozné. Viděno v kině (cze dabing - který byl mimochodem skvělý- Kohák, Ujfaluši)...80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva nejslavnější Galové se sice po letech vrátili, ale po ramenou je už skoro nikdo neplácal. Výlet do Číny působí hrozně uměle, humor je na bodu mrazu a překvapivě jalová je i akce. Nebýt krásné Marion a božského Zlatana, kteří navíc dostanou jen pár minut, tak je to spíše antická tragédie než dobrodružná komedie. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Před začátkem natáčení jeli producenti, v doprovodu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, do Číny, aby sjednali spolupráci. Kvůli covidu-19 se ale nakonec v Číně nenatáčelo. (Krtek123)

Reklama

Reklama