Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Quint 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím než Peter Jackson uspěl s Vesmírnými kanibaly a Brain-Deadem, povedlo se zdárně skloubit splatter film s černou komedií Danu O'Bannonovi. I jemu nebránil v pořádném rozletu nízký rozpočet a dokázal přivést na plátno ohromující ansámbl komiksově stylizovaných zombíků v nejrůznějších podobách (scvrklá stařena bez spodní půlky těla, nahá punkerka, oživlá kolekce mrtvých motýlů, „rozpůlení psi“ či dehtem zalitý chodící skelet). Docela zábavný punkový zombie film, reflektující osmdesátkovou éru death metalu a tehdejší obavy z jaderné hrozby. Zombíci jsou tu proti předchozím zvyklostem poměrně rychlí, relativně inteligentní a mluvící („Pošlete další poldy“). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mozek mozek mozek, paráda nemrtví co mluví jezdí autama atd ja se bavil, 1 a 2 díl výborný, sranda povedené zombie prostě povedená hororová komedie jediné co mě dost vadilo byli uřvani muži v 1 a 2 dílu hrozné to jediné mě fakt štvalo a někdy zvláštní hudba od 3 pokračování to dal klesalo a ztrácelo svoje kouzlo. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Parodický kabátek sluší zombíkům obstojně, všechna klišé žánru se zde propírají s nebývalou intenzitou a nápady (pankáči, hudební podkres, déšť) se opravdu nešetří. Jenže ať jsou masky sebelepší, tempo zběsilejší, chybí mi tady zvrhlejší rozměr, kořeněný nějakou pamětihodnou scénou. V takovém případě, co do osobních sympatií, u mě pokaždé vyhraje Jacksonův Braindead. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to na MGM a jak jsem se zde dočet, tak je to nějaká brutálně prostříhaná verze. Taky tady vidim, že film má trvat 91 minut, na MGM to bylo minimálně o 15 minut kratší. Možná je to hlavní důvod, proč mě Návrat oživlých mrtvol zrovna moc neuchvátil. Ze začátku tam byly některý povedený vtipy, ale ty se později pořád opakovaly dokola a postupně to začalo nudit. Holt taková blbina, u který bych se asi nejvíc pobavil, kdyby mi nějakej zombík před začátkem filmu sežral mozek. Na jedno zkouknutí se to dá, ale podruhý to vidět nemusim. Pro mě je to za slabší 3 hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Prvně mi Návrat oživlých mrtvol před několika lety nesednul, ale dnes již jsem ho vstřebal lépe. Je to opravdu především komedie až parodie, o hororu nemůže být moc řeč. Ale o zábavě určitě ano. Z postav stojí za zmínku Ernie (Don Calfa), ostatní mi moc sympatičtí nebyli a vůči Freddyho kamarádům jsem pociťoval vyloženě odpor. Zrovna tuhle nesympatickou partu jsem si z první projekce filmu po letech pamatoval nejvíc, teď to snad už bude jinak. Brains, more brains! ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně kde Ernie (Don Calfa) dává Spiderovi (Miguel A. Núñez Jr.) facku, aby se uklidnil, je v levém dolním rohu obrazovky vidět skrčený loutkář který ovládá přeseknutou zombii přivázanou ke stolu. (POciSEM)
  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)
  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)

Reklama

Reklama