Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, po přečtení několika vět v TV programu jsem nevěřil, že děj filmu mě udrží celých 80 minut v pozoru. Oběť si povídá se sniperem v telefonní budce. To nebude fungovat. Chyba lávky. To jsem si uvědomil už po deseti minutách, kdy jsem nebyl schopen odklonit svůj zrak od obrazovky. Thriller, který nám ukaže rozklad suveréního mladíka na ustrašenou trosku, která si uvědomí všechny svoje chyby. Prostě skvělé a Collin? To je pan herec! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si ho zabil?“ – „Povedal si ´áno´.“ – „Myslel som ´áno´ ako že ťa počujem!“ – „Nabudúce sa vyjadruj jasnejšie.“ S hipisáckym režisérom Joelom Schumacherom je to ťažké. Nakrúca super filmy (HRÁČI SO SMRŤOU, VOĽNÝ PÁD, KEDY ZABIŤ, 8 MM), priemerné (NAVŽDY MLADÝ, KLIENT, BATMAN NAVŽDY) a kraviny (BATMAN A ROBIN). Obecne panuje názor, že čím má menej peňazí, tým je lepší. Akonáhle ho produkuje megaloman Bruckheimer, je výsledkom matný akčný triler BAD COMPANY. Akonáhle dostane k dispozícii jeden zablatený vojenský výcvikový tábor s hŕstkou neznámych mladých hercov, je výsledkom takmer nezávislá „špinavá“ (v dobrom) udalosť TÁBOR TIGROV. Tou "objavil" divokého Íra Colina Farrella. O dva roky neskôr si situáciu zopakovali a za mizerný peniaz na minimálnom priestore a s komorným hereckým obsadením za necelé dva týždne strieskali hitchcockovský vulgárny triler v TELEFÓNNEJ BÚDKE. Čo by sa stalo, kebyže idete po ulici, v telefónnej búdke zvoní telefón, zo srandy dvihnete slúchadlo a zasnený hlas Kiefera Sutherlanda vám oznámi, že ak zložíte, zastrelí vás, lebo vás práve má na muške snajperskou búchačkou? Zápletka hravo stačí na skromnú 81-minútovú (ne)dĺžku a šialene sústredený Farrell zasa dokazuje, aká je škoda, že si nevie vyberať dobré filmy; ak sa mu raz za čas zadarí, JE sa na čo pozerať, dočerta. Rozpočet je vedľajší. Záleží na nápade, všetko odhodlanom hercovi a k improvizácii naklonenom režisérovi. Kino Považan 2003 ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

KIEFER RULES! Hlavní hvězdou v tomto invenčním thrilleru pro mně není skvělý Colin Farrel, ale naprosto dokonalý hlasový projev Keifera Shuterlanda. Nechtěl bych to vidět dabovaný. A taky by mně zajímalo, jak to s tímhle filmem vyřeší videodistributoři při převodu na VHS formát. Schumacher totiž widescreen rozděluje na několik částí-okének, ve kterých vidíme souběžně běžící děj z různých míst. Není to sice nic nového, ale mně tenhle způsob často používaný v 60.letech hodně baví. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. First Call ,2. Trapped ,3. Nypd ,4. The Rifle ,5. Confession ,6. Times Square ,7. Stu's Secret ,8. Publicist Talk ,9. Last Booth In NYC ,10. It's Me You Want ,11. Center Of Attention ,12. Telephone Users ,13. Is He Coming Out? ,14. Phone Vs. Gun ,15. Just Say The Word ,16. It Could Be Anyone, ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Moooc dobře si pamatuji, jak jsem stál před programem kina a váhal, zda-li mi telefonní budka stojí za tu cestu do kina, protože jsem zaslechl od známého, že se opravdu 95 % filmu odehrává v budce. Nakonec jsem nešel, ale po zhlédnutí DVD doma jsem litoval. Výborný thriller doslova nabitý emocemi postavou Colina Farrella, který to zahrál opravdu excelentně. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Celý film byl natočen chronologicky, jak se odehrával děj. (don corleone)
  • Michael Bay zvažoval režírování filmu. Když se setkal se scenáristou a producenty, první věc, na kterou se zeptal, byla: „Tak jak ho dostanem z tý budky?“ Režie se nakonec ujal Joel Schumacher. (Teebo)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama