Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Od Stephena Frearse jsem nedávno viděl slušný ale pro mě tématem ne úplně poutavý Skandál po anglicku. Nyní přináší další skandální příběh z Anglie, nyní z počátku legendární soutěže Chcete být milionářem, kde se průměrný manželský pár pokus o podvod miliónových rozměrů. Frears dané téma zpracovává sympaticky a s nadhledem a přestože se jedná o drama je velice odlehčené, i když se tam občas dějí nepěkné věci. Režijně i přes jasný televizní vizuál parádní, herecky ještě lepší a já se velice bavil jak při sledování počátků dané soutěže, tak i u osudů daného páru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající britská minisérie, jejíž každou minutu jsem si maximálně užil. Sjel jsem všechny díly najednou a měl jsem pocit, jako bych se díval pět minut. Pak jsem si pouštěl i ten díl, ze kterého to vychází a sakra, nemusel jsem to dělat. Tady je všechno a ještě navíc je to mnohem lepší! Všechny milionářské propriety - hudba, studio, světla, moderátor (jedna z nejlepších rolí Michaela Sheena, kterých má v poslední době poměrně dost), a navíc je to celé tak krásně a elegantně podané, že hlavním aktérům musíte fandit a na konci vás stejně přepadne neodbytný pocit, jestli to celé opravdu nebyla jenom náhoda. Navrch vás čeká (krom otázek ze všech pater soutěže) i exkurze do historie britské televize a soutěží. Tyhle pravdivé příběhy Britům prostě jdou, krásně, elegantně a neodolatelně. A tohle je sice pořád drama, ale takové feel-good. Moc jsem si to užil. Zatím asi nejlepší věc, která se letos dostala na obrazovky. 100%. Doporučuju všemi deseti. A zadarmo! ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Kvíz je jednoduchý. Jasný. A přesto zajímavý. Jednoduše stačí málo. Malý seriál, který sděluje jenom to, co musí a vychází mu to dobře. Prezentuje reálný příběh, který jenom lehce zdramatizuje a navíc ho dost líbivě natočí. Je to jednoduše prosté. Stačilo dát dohromady sympatické a schopné herce, srozumitelný scénář, který se dokázal v rukou režiséra přetransformovat do něčeho, co neuvidí každý, ale určitě je to škoda. Protože je to pořád i pro svou "malost" jeden z nejzajímavějších projektů roku. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme opět seriál podle skutečné události, který ležel jako perlička někde na dně mořském než jsem ho objevil a zkouknul na posezení. Tento třídílný britský televizní miniseriál, který je prezentován jako drama mi připadal spíš jako komedie. Podíváme se v něm na Britské ostrovy, kde vznikl světoznámý vědomostní pořad „Chcete být milionářem? (2000)", což mě celkem překvapilo, jelikož jsem si myslel, že je to americká záležitost. Ono se není, co divit, protože angličtí obyvatelé jsou známí svou nákloností k tzv hospodským kvízům a proto si tento pořad rychle zamilovali. V počátcích vysílání měl tento soutěžní pořad nejvyšší sledovanost až dvacet milionů diváků, což je asi třetina všech obyvatel Velké Británie. Ihned se vyrojily fankluby tohoto pořadu do kterých patřily i hlavní protagonisté této televizní minisérie. Jedná se o to, že hlavní představitel vyhrál v tomto kvízovém klání hlavní výhru jeden milion liber a ihned na to byl obžalován zakladatelem této hry a také nenažranou televizní společností z podvodu. Je velice smutné, že příběh o jejich vině byl již napsán všemocnými pisálky a taktéž opice z celýho světa na všech možných televizních kanálech už vynesli verdikt před uskutečněním soudního procesu. Určitě je zajímavé se na tento počin kouknout, jelikož aspoň vidíme, jak funguje spravedlnost na Britských ostrovech, kde u soudu mají ty trapné zavšivené paruky a jsou k smíchu celýmu světu. A ať už to dopadlo tak či onak, což nebudu psát, jelikož bych dělal spoilery tak normální člověk, který používá selský rozum a vidí fakta tohoto případu a není nějak zainteresován ani u jedné přítomné strany se tomuto fakt musí smát. Za slušnou zábavu a komediální teatrálnost britské justice musím dát 90%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* U téhle třídílné britské minisérie mě zaujal případ, o kterém jsem dosud nikdy neslyšel a protože hodnocení nemá malé, tak jsem ho zkouknul a musím uznat, že jsem si ho užil. Soutěž Chcete být milionářem zná asi každý a bylo zajímavé sledovat jak vznikala, i čím si musela projít. Potěšil mě taky její přístup, protože se snaží být objektivní a taky aby si divák udělal vlastní obrázek o případu, který popisuje, protože pravdu vědí jen samotní protagonisté a těm do hlavy opravdu nevidíme. Jsem rád, že tuto HBO minisérii autoři podali odlehčeně, s vtipem a tím pádem dokáže bavit po celou dobu i v soudní síni. Proto není divu, že ji doporučuju dále i já. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama