Reklama

Reklama

Mesiáš zla

(neoficiální název)
  • USA Messiah of Evil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena sa vydá hľadať svojho zmiznutého otca, ktorý sa živí ako umelec. Jej cesta ju zavedie do podivného kalifornského prímorského mestečka, ktoré je centrom tajomného kultu nemŕtvych. Stratený otec v okamihu prestáva byť jej najväčším problémom. Podarí sa jej z prekliateho miesta uniknúť? (misterz)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Obskurní a tak trochu neprávem zapomenutý nízkorozpočtový zombie flick s opravdu efektivní, tajemnou, zneklidňující a místy i krvavou atmosférou. Perfektní je rovněž atraktivní vizuál, výtvarné pojetí, najdou se zde i prvky surrealismu, snové a psychedelické momenty, dále mě zaujala jak režie, tak i kamera. Supermarket, jízda tatrou v noci s podivným chlápkem, který snědl živou myš, kino, to všechno jsou naprosto skvělé, děsivé, napínavé, a překvapivě silné a mrazivé scény. Tohle je vážně velmi stylovej, fascinující a svým způsobem velmi originální horor, pro noční podívanou jak stvořenej (ano, sledoval jsem to sám a ten zážitek byl snad ještě větší), film který si zcela jistě a to po celou dobu udrží vaší pozornost. Tento ztracený klenot bych zařadil někam vedle mezi tyto skvosty: "Carnival of Souls", "Invasion of the Body Snatchers", "Crazies", Dawn of the Dead" a "Night of the Living Dead" nebo "Malatesta's Carnival of Blood". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, správně! Zapomenutý klenot! A rozhodně by si zasloužil nějaký ten offiko remastr, než je tomu dosud. Taková USA "zombárna", která je fakt zvláštně pojatá, má originální námět, úžasné prostředí a dokonalou atmosféru!! To že zombárna vykazuje atmosféru gialla a to ještě v USA filmu jde asi s těží pobrat, ale kdo shlídne film, dá mi asi zapravdu!! Škoda nedotažených goreefektů, ale i tak ... tohle tomu filmu vyjímečně odpustím, je to fakt nářez!! A překvapení!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér Huyck toho natočit moc nestihnul. Začal sice nadějně a to tímhle mrazivým hororem, aby o třináct let později skončil kariéru s propadákem Kačer Howard. Jenže Howard byl podle mě fajn, a fajn je i Messiah of Evil. Jeho pohled na tehdy zkvétající tématiku ohledně zombies byl docela svébytný. Od Romerovy klasiky zase hodně odlišný, ale rozhodně né vůbec špatný. Největší zbraní tohoto zapomenutého kousku je určitě bezútěšná atmosféra, jednoduchý příběh je totálně bez humoru a doplněn zvláštní hudbou. Nejsilnějším momentem je pro mě asi návštěva městského kina, které se nenápadně plní bezduchými postavami. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Naivní, nepříliš dějová tajemná báchorka s nudnou a toporně zahranou hlavní postavou, ale ve vymazleném vizuálním kabátku se sedmdesátkovou patinou a ozdobená velmi hot Mariannou Hill a Anitrou Ford. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Artový horor budující slibnou atmosféru přímořského, vylidněného městečka, v němž se odehrává cosi podivného. Možná více, než samotné řádění jakéhosi pošahaného kanibalského kultu, na mě zapůsobily dekorace, kulisy a malby, jimiž byl vyzdoben ústřední byt. To mi zároveň přišlo jako snad ta jediná věc, která dokázala vzbuzovat něco jako strach. Až na pár strašidelných scén (moment v kině je pretty scary) Messiah of Evil jako celek nedokáže ani tak pořádně vyděsit, jako spíš navodit zvláštní atmosféru se znepokojivými výjevy. Film mi hodně připomínal francouzský zapomenutý hororový klenot La nuit de la mort (1980), který jsem viděla dříve. Podobné téma. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Arletty se vydá do zapadlého městečka, kde chcípl pes, kam se uchýlil její otec - malíř. Zde narazí na Thoma a jeho dvě společnice, který po něm rovněž pátrá. Více ho ale možná zajímá tajemná místní legenda o krvavém měsíci a příchodu temného jezdce, který tato místa před sto lety navštívil a nyní se má vrátit. Obyvatelstvo postupně propadá záhadné nemoci, co se projevuje chutí na lidské maso. Lehce bizarní mysteriózní snímek připomíná více tehdejší evropskou, zejména italskou a španělskou, produkci. Obyvatelé rozhodně nejsou klasickými zombiemi, blíže mají k filmům, jako jsou třeba pozdější Dravci (1999). Působivá je hudba, zajímavé jsou interiéry vily s malířskou výzdobou. Hned úvodní scéna ukáže, že tady půjde o život. Napětí mají scény v supermarketu či v kině. Otevřené gore, až na úvod, se nekoná, ale krev teče. Jakýsi neklid a napětí vyvolávají pravidelné prostřihy na mořské vlny s bílými hřebeny. Více ocení příznivci postarších hororů. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď je film plný príznakov nekvalitných béčok a artoviek (mdlý dej, mizerné afektované herecké výkony, krkolomný strih, či zlé nazvučenie), nasvietenie, hra s farbami, či kompozícia scén sú také úžasné, že vizuál dokáže hravo konkurovať najlepším talianskym kúskom z tej istej dekády. A tá krásne zrniaca analógová kamera! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní a celkem originálně pojatej hororovej kousek kterej nabídne pár opravdu napínavejch a atmosferickejch scén. I tak se ale nemůžu ubránit mírnýmu zklamání. Dle hodnocení a pochvalných komentářů mých hororových kolegů jsem od snímku čekal asi ještě o trochu víc. Za podívání ale rozhodně stojí. Film má jen 108hodnocení. Lepší 3hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Až absurdně značná absence logiky v tom, co postavy říkají a jak se chovají, musela být snad tvůrčím záměrem. Rozhodně tím je dost podpořena silná snová atmosféra. Po audiovizuální stránce (velmi mrazivá hudba ve spojení s pestrobarevným provedením a zvláštním střihem) je Messiah of Evil na špičkové úrovni. Jen škoda toho víceméně prostinkého děje bez větších překvapení. Jinak palec nahoru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ještě než Huyck natočil film mého dětsví Kačera Howarda, začínal docela tajemným hororem. A teda ten mě nijak moc nevzal. Messiah of evil je poměrně originální film, kterej má dobrý scénář a i výborný herce ale bohužel je to celý takový o ničem. Film se až moc táhne a občas působí celkem komicky. Nicméně na jedno zkouknutí to ujde, ale není to nic na co budu vzpomínat v dobrém. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

‌Zajímavá filmová hříčka. Lehce artové béčko s vyššími ambicemi, než bylo zapotřebí. Dominantní složkou filmu je skvěle zvolený soundtrack a tísnivá, místy až snová, atmosféra. Tvůrci věděli, jak správně navodit znepokojující náladu a zejména scény ve zdánlivě prázdném městě, kde se sem tam někdo potuluje, jsou vskutku působivé. Herecké výkony jsou samozřejmě úsměvné, bez toho by to snad ani nešlo, některé postavy jsou ale rozhodně pamětihodné. Vrcholem filmu pro mě byla scéna v kinosále, jenž mi svým provedením připomněla jednu legendární scénu z Hitchcockovo Ptáků. Po celou dobu jsem dumal nad tím, co se tam sakra děje, a i když film na mnoho otázek nakonec odpoví, po skončení ve mně stejně zůstal pocit, že nemám ani páru, o co tam vlastně šlo. Ale to mi v tomto případě nepřišlo vůbec podstatné, hlavní je, že film není příliš zdlouhavý, díky čemuž nemá moc prostoru nudit. Navíc ty artové prvky v jinak totálně brakové látce jsou prostě fascinující a bavilo mě sledovat jejich prolínání. Rád jsem tuhle perličku viděl a doporučuji ji všem fanouškům pokleslé filmové tvorby a hledačům zapadlých braků. Messiah of Evil vás dost možná mile překvapí. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Kolik zapomenutých klenotů hororová kinematografie asi skrývá. Tenhle je jedním z nich, prakticky neznámý film, vycházející z klasičtějších motivů, ale převedený do tak úžasné estetické formy, že by jeden koukal. Mladá kočka Arletty přijede do záhadného městečka Point Dune, aby našla svého otce malíře. Nalezne jeho dům, plný jeho výstředních výtvarných kousků a potká aristokraticky založeného bonviána Thoma a jeho dvě free kamarádky. Tito čtyři se zdají být jedinými, kteří jsou v záhadném městečku normální. Film je mistrně zpracován, blíží se nejlepším dílům Daria Argenta (hra barev, světel a stínů, modré a červené nasvětlení, atmosféra, výstřední interiéry otcova domu) a vůbec celé jeho zpracování se blíží pomalému rozvláčnému zlému snu. Postupně se překlenujeme do stále většího zla, dojde i na zombies, všichni podléhají vždypřítomnému světlu měsíce a vůbec člověk neví jak to všechno dopadne. Pro milovníky sedmdesátých let jasné doporučení, každopádně nějaké gore orgie nečekejte, tohle je pomalá, amtosférická, estetická záležitost, která vyžaduje trochu větší koncentraci. Tu ovšem vynahradí velice pěkným zážitkem. Za zmínku stojí taky totálně chytlavá 70s melodie, která zazní hned v úvodu, to se vám jen tak z hlavy nevytratí, něco jako ty nezapomenutelný melodie co doprovázely Taboo :-) . Jinak v cameo roli jednoho zombíka se nám objeví ó velký rejža všech skvělejch drsňáren Walter Hill :-) 9/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Netradičný a originálny prístup k zombie tematike. Ide skôr o akúsi snovú adaptáciu látky, kde sa ťažká atmosféra prelieva s ´´akčnými´´ motívmi. Je to občas dosť ťažkopádne ( zrejme kvôli dusnému a temnému pojatiu ), ale kvalitných momentov má snímok dostatok. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tento film mi nesadol, len neviem či viac formou alebo obsahom. Tak zombie som už videl, ktoré hibernovali a každý tvorca do toho dal to svoje , tieto mali radi tmu, to tiež beriem. Je tu miestna legenda, ktorá je sprevádzaná celým filmom, ale je to brané tak nemastno-neslano. Tomuto filmu by rozhodne prospela väčšia energia, lebo to uspávacie tempo sa do tohto príbehu vobec nehodilo. Atmosféra celkom silná, ale to prevedenie bolo amatérske a preto aj sľubne rozbehnuté gore sa muselo uskromniť na úkor príbehu, ale bolo to naozaj nutné? Je naozaj škoda, že režisér, ktorý stvoril úžasného Káčera Howarda a je mi jedno, ako to berú iní, tak v tomto filme sa bal pritvrdiť alebo ukázať niečo nezvyčajné či osobité. No čakal som rozhodne viac, ale film to u mna dotiahol len na slabé 3*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej atmosférickej hidden gem. Nic podobnýho jsem nikdy neviděl. Prokleté městečko, bezútěšná atmosféra, psychedelické momenty, pocit nikdy nekončící temnoty. Scénu hrdinčiny návštěvy kina ihned pasuju na jeden z top nezapomenutelných momentů. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Podivný nezávislý horor od tvůrců (vlastně taky podivného) Kačera Howarda působí dojmem, jako by ho někdo slepil z několika různých filmů. Dějová neuspořádanost a zdánlivá nedotaženost ale svým způsobem evokuje pocit, jako bychom sledovali oživlou noční můru či obživlou hororovou verzi obrazů Edwarda Hoppera s odcizenými postavami bezvýchodně bloumajícími nočními vyprázdněnými ulicemi. Film rozhodně není pro každého, ale obsahuje několik nezapomenutelných, mimořádně skvěle zinscenovaných hororových scén, po jejichž zhlédnutí se budete divit, že tak zapadl a málokdo ho zná. Scéna v kinosále, jehož uličky se za zády jedné z nicnetušících postav postupně zaplňují zombíky, je stejně působivá jako podobně budovaná školní scéna v Hitchcockových Ptácích. Zatímco scéna se zombíky v obchoďáku předběhla slavný Dawn of the Dead (i s pojetím zombie filmu jako kritiky amerického konzumerizmu). Messiah of Evil je jeden nejpozoruhodnějších neznámých hororů s originálně zpracovanými zombíky, u kterých si dlouho neuvědomujeme, že jsou zombíci, precizně vygradovanými hororovými scénami a úchvatnými širokoúhlými antonioniovskými vizuály. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zombie podivana s Anitrou Ford. Film hraje spis na artovy vizual a podivnou atmosferu, nez na nejakou velkou krev apod. 3- ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Jů, takové příjemné překvapení. Atmosféricky, a zvláště výtvarně, naprosto epesní něcojakozombie horor. Samozřejmě je na tom malinko vidět zub času, ale to se projevuje především v nízké míře brutality, ale na ní film zrovna postaven není. Co musím jednoznačně vyzdvihnout je parádní (i když trošku archaická, ale na tu dobu...) syntezátorová hudba, která skvěle dotváří atmosféru. Z hlediska navození strachu a stísněných pocitů film překonává naprostou většinu současné hororové produkce, nemluvě o zombárnách, které mají mnohdy (nezáměrně) značně komediální příchuť. Pro osamělou noc si těžko můžete přát něco víc. ()

Reklama

Reklama