Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zde Tony Scott příliš nezabodoval,podařilo se mu vytvořit naprosto nenapínavý thriller,bez špetky originality,mrazení a jakéhokoliv očekávání.Byl mi ukraden jak osud obou představitelů,tak jakýkoliv následný vývoj děje.Navíc celé dost nepravděpodobné,pochybuji,že by se něco takového mohlo stát.Kde nic není,ani de Niro nepomůže. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší je první půlka, De Niro pořád umí zahrát (když chce) narušenou psýchu jako málokdo. A tady je předzvěst jeho maniakálního řádění vážně slibná - postupný rozkol se zaměstnavatelem i bývalou rodinou a sílící posedlost graduje velmi slušně. Zásluhu na tom jistě měla i Scottova režie a Wolskiho kamera (spousta filtrů, jako vždycky), které mě hodně bavily. Ale v tom očekávání vyhroceného finále je zároveň největší slabina tohohle nevyrovnaného filmu, protože scénárista z toho nakonec uplácal dost béčkovou a klišoidní záležitost (vražda, stalking, únos, ...). Ostatní se za tuhle položku ve svojí filmografii rozhodně stydět nemusí (a i ten Snipes hraje na svoje poměry dost sympatickou postavu). ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět velký omyl v kariéře Tonyho Scotta, Roberta De Nira, Benicia Del Tora, Hanse Zimmera, NIN, Rolling Stones a vlastně i toho nebohého Wesleyho Snipese? VELMI tragický scénář nezachrání ani známé tváře. Zajímavějším příběhem o šíleném fanouškovi, který stojí za pozornost je jistojistě nenápadné indie Big Fan. 30 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro sa tomuto projektu bránil. Tony Scott ho ale prehováral tak dlho, až sa podvolil. A urobil chybu. The Fan je príšerný thriller a herec v ňom má ešte príšernejšiu rolu. Kde nie je dobrý scenár, tam nepomôžu ani efektné kamerové filtre. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Presne jeden z tých prípadov, keď sa stretne prvotriedne obsadenie s prvotriednym režisérom, ktorí aj predvedú svoje tradičné výkony, ale kvôli priemernému scenáru vznikne síce vôbec nie zlý, ale aj tak vlastne len priemerný a zabudnuteľný film. A pritom potenciál tu aj celkom bol, ale akoby sa tvorcovia báli zájsť trochu ďalej. Hlavným plusom je, že sa film môže oprieť o zaujímavé a dobre obsadené postavy, hlavne Robert De Niro ako skrytý psychopat sa mi tu veľmi páčil a tak hlavne v prvej polovici, kedy ešte mal prácu predavača nožov som si všetky scény s ním celkom užíval, no ani potom nie je zlý a Wesley Snipes sa mi síce viac hodí do akčných filmov, ale predsa len je to športový typ, takže mi vyhovoval aj tu. A práve oni sú rozhodne hlavné klady tohto filmu. Aj mimo nich sa tu nájde niekoľko známych hercov, ktorí vždy potešia, ako John Leguizamo alebo Benicio Del Toro, ale ich postavy už nemajú až taký priestor, aby mohli výraznejšie zaujať. Takže film, ako taká jednoduchšia dráma o dvojici mužov so svojimi problémami, ktoré sa snažia prekonať aj celkom funguje, ale ako thriller už vôbec nie. Síce aj na tú druhú polovicu sa pozerá celkom dobre, ale chýba tomu akýkoľvek nápad alebo aspoň napätie, tu sa toho dalo vymyslieť dosť, ale tvorcom sa asi nechcelo. A Tony Scott tiež nesklame, zopakoval si športové prostredie z Posledného skauta a hlavne vizuálne je to nadmieru atraktívne, pri tomto scenári už viac urobiť nemohol. Takže celkovo Fanatik nie je zlý film, dá sa na to raz, dvakrát pozrieť, ale prekvapuje ma, že do filmu bez väčšišho potenciálu sa vložil nielen taký rozpočet, ale aj také hviezdne mená. 62% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno