Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scottova režie je sice jako vždy dynamická a ty jeho kamerové "fígle" opět vypadají dobře, ale scénář je v tomhle případě velmi slabý, a příběh sám o sobě je vlastně jeden velký nesmysl. Wesley Snipes se mi zde vůbec nelíbil (kde je to jeho charisma z Blade serie) a samotný De Niro dostal tak příšernou roli, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Fanatik je film dokazujúci, že ani dobrý režisér (Tony Scott) a vynikajúce obsadenie (Robert De Niro, Wesley Snipes, Benicio Del Toro....) nezaručia úspešnosť a kvalitu filmu. Filmu proste chýba zdravé napätie,akcie či strmejší dej. Je to film, ktorý si človek pozrie, ak nič lepšie nemá na práci a po dopozeraní si položí otázku- nebolo to také zlé alebo to nebolo také dobré? ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Baseballový tým San Francisco Giants koupí za těžké prachy (cca 40 milińů dolarů) opravdovou hvězdu, Bobbyho Rayburna (Wesley Snipes). Kromě novinářů, kteří se snaží vyšťourat pikantní historky z Rayova soukromí, z toho má největší radost "absolutní" fanoušek Giants, Gill Renard (Robert De Niro). Svoji hvězdu sleduje takřka ve dne v noci, a když má jeho oblíbenec problémy, neváhá sáhnout i k vraždě. Ale ve chvíli, se ukáže, že od zbožňování k nenávisti je velmi krátká cesta. A rozehrává se životní hra Bobbyho Rayburna o život svého syna ... Tonny Scott se opět pustil do sportovního prostředí (po výborném Posledním Skautovi) a ani tady nezklamal. Sporotvní drama podpořil svým výkonem Robert De Niro (úžasná (a skvěle natočená) scéna, kdy musí ze zápasu odejít na pracovní schůzku, ale není schopen se utrhnout)... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný psychologický thriller z dílny Tonyho Scotta, ve kterém herecky září Robert De Niro v roli psychopatického fanouška, ale nijak špatně si nevedl ani Wesley Snipes. Scottovy proslulé hrátky s kamerou a kamerovými filtry, solidní Zimmerův soundtrack, místy dost mrazivá atmosféra a neposlední řadě zajímavý námět jsou tím, čím tenhle film baví a co ho zaslouženě posílá s hodnocením někam k 75%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klasický stalkerovský triler t.j. nie je to špička pod-žánru, ale ani dno. Akože ja na rozdiel od niektorých iných proti Wesleymi nič nemám, ale pri De Nirovi je naozaj zrejmé, kto je lepší herec a kto z nich má nižšie posunuté hranice herectva a poviem diplomaticky, že De Niro to nie je. Druhou stranou mince je, že ani on tu nepodáva nejaký strhujúci herecký výkon, čo je škoda, lebo keď v minulosti hral relatívne podobného magora v Myse hrôzy, bol z toho šokujúci psychotriler. Teraz je to len búrka v pohári vody, ktorej možno niečo špeciálne dodáva pre našinca špecifické prostredie bejzbalu, ale možnože práve v tom je problém, pretože nalejme si čistého vína, v našich zemepisných končinách sa nájde málokto, kto inklinuje práve k tomuto druhu športu. Scenár je predvídateľný a plný klišé. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama