Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (363)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

U animáků obecně mám problém s jejich druhou půlkou, kde trochu pomine euforie a nadšení z nové pohádky a spíš se to už jenom nějak "doklepe" ke konci a tady tomu bylo podobně, nicméně z posledních pohádek je to rozhodně jedna z nejlepších, které vyšly. Už od začátku film chytne a dobře navnadí, protože nápad rodiny proti mimozemšťanům tady dlouho nebyl, v průběhu se tasí jedna hláška za druhou ("není to pes, je to chleba"...), hezky se prokládají memes a dnešní moderní technologické vtípky a potěší i vizuál, který je tak napůl komiksový. Postavy jsou zábavné, často jsem se fakt od srdce smál a ačkoliv je to v jádru pořád "jen pohádka", tak mě to jako dospělého diváka vlastně celkem bavilo a smál jsem se víc než dost. Highlightem je pro mě scéna v obchďáku, kde souboj rodina vs ledničky, automaty na pití, toustovače, robotické vysavače a oživlí tamagoči plyšáci pěkně graduje a konečně se naplno projevil charakter otce rodiny a.k.a skautíka/zálesáka/bojového taktika :D. Výsledek je slušná nadstandartní zábava jak pro děti, tak pro dospělé, u které potěší i cz dabing a dostupnost na netflixu. Spokojenost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Od Lorda a Millera na producentské židli jsem vlastně nic jiného nečekal. Uhozený animák o rodinných hodnotách dosazený do moderního digitálního světa je praštěný po všech stránkách. Při sledování jsem měl pocit, že se tvůrci snaží na plátno hodit vše, co je napadne a doufají, že se divákovi bude většina nápadů líbit. A že jich bylo hafo. Někdy se toho na obrazovce dělo tolik, že to bylo až na škodu. Přesto mi chybělo něco, co by mě opravdu nadchlo. Pro děti do 13 let to určitě bude hitovka, se všemi odkazy na Youtube videa. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží animák od Sony Pictures, využívající dosud nejprogresivnějším způsobem integraci moderních technologií do děje. Právě začleněním moderních technologií do příběhu byl v roce 2016 považován Disney animák Zootropolis: Město zvířat za ten vůbec nejrealističtější. Rodina na baterky však realističnost posouvá o level výš, nejenže jsou daleko více využívány sociální sítě jako Instagram a YouTube, ale svou lidskostí se každý divák může identifikovat s některou postav, a to je jednou z jeho nejsilnějších zbraní. Styl zpracování, začleněním grafických elementů do obrazu, silně připomína Scotta Pilgrima proti zbytku světa. Rodina na baterky boří veškeré mýty o tom, že film nemůže být určen pro všechny věkové kategorie. Teenageři konečně dostávají „moderní soudobý flák“, Ti starší si potom pošmáknou na nepřeberném množství popkulturních narážek a odkazů na ty nejlepší filmy ve stylu Ready Player One: Hra začíná. Okamžitě Vám tak vytanou na mysl, ať již vizuálně či hudebním podkresem, kousky jako Jurský park, Válka světů, Kill Bill, Pán prstenů či Gremlins. Právě veškeré odkazující filmy pojí důležitost přátelství a rodinných vztahů, což je i zde tou hlavní myšlenkou. Celý snímek působí neskutečně moderně, originálně, trendy, a nejraději byste si dali okamžitě opáčko, protože vše nelze na první dobrou pochytit. Nádherný animák, ve kterém dostanete pořádnou porci zábavy, výbuchů smíchu i emocí. Nejen za naprosto nejbožáčtější furby gremliní scénu dávám plnou palbu. Jednoznačná stovka. Za mě je Rodina na baterky ten nejdokonalejší rodinný animák všech dob! Chci víc, ještě! Prosím! Jdu dát opáčko, a pak znovu, a pak znovu, a pak...si pustím Dragostea Din Tei od O-Zone ") 💯 (30.04.2021) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že nejvíc se budu za pár let těšit na to, až si s dcerkou pustím - já nevím - třeba Indiana Jonese, marvelovky, Harryho Pottera, Vetřelce... a ono prdlačky. Ve zdaleka největším očekávání je teď totiž právě ta budoucí událost, kdy za několik let společně usedneme k Rodině na baterky. I s mámou. A králíkem. A pokud možno i s tím mladším bráškou, no. [Netflix] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I loved every freakin' second of it... Film roku! Animák dekády! Nejlepší film z Netflixu! a Instantní klasika, KULT a Masterpiece! Po skončení mě málem odvezli na chirurgii spravit si čelist. Neskutečný zážitek. Film se zaměřuje na potrhlou, bláznivou a sympatickou rodinku, která uprostřed Robotí Apokalypsy je na rodinném výletě, zatímco unášejí lidi a pomalu končí svět. Výborný a originálně podaný nápad začínající apokalypsy o elektrických spotřebičích, které se zblázní. Celou show si pro sebe krade samozřejmě pes, pardon chtěl jsem říct chleba! ale výborný je i otec, jakožto správný kutil a správný chlap ( hodně 40cátníků se v něm uvidí) a samozřejmě potěší 2 porouchaní roboti jako přírůstci do party, kteří opět celou show ještě pozdvihli. Syn s dcerou jsou taky slušní, ale za ostatními trochu zaostávají a mamča, ta se na konci promění v regulérního Assassina, ze kterého jde až Respekt! Má to nádhernou až "komiksovou" stylizaci, skvělou hudbu, pořádnou nálož popkulturních odkazů, ale i odkazů na technologii, rodinu, americké společnosti a mnoho dalšího. Potěší i samotná akce ( Battle v obchodním středisku s oživlými elektrospotřebiči má skoro až hororovou atmošku!!) a velkolepé finále je samozřejmě úžasné. Největším plusem je však bezpochyby humor, který je zde servírován v takové míře, že si nepamatuji film, kdy bych se smál vyloženě nonstop bez přestávek. Ukrutná nálož, kde jsem byl zklamaný, že je už konec a chtěl jsem ještě víc. Hned bych chtěl sequel, prequel, spin off cokoliv! Více projekcí nutných, hodně humoru a detailů je zde v pozadí a je nemožné vše napoprvé vstřebat, je tu toho fakt hodně. Silné, dojemné, neskutečně vtipné, hravé, kreativní, inteligentní, poutavé, napínavé a dech vyrážející. Jo takoví jsou Mitchellovi! A já je doporučuji s naprostým nadšením úplně všem. 10/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Po dokončení filmu zaslali producenti štábu postavičky Monchi, ktoré hovorili: "You Guys Are My People". (megajalec)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama