Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Býval jsi dobrej chlap, ale stala se z tebe kurva!" Šestá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. V roce 1994 byl Steven Seagal hvězda. Po nečekaném úspěchu Přepadení v pacifiku měl slávu, měl peníze, možná i ženy a mohl si natočit v podstatě cokoliv, na co si jen vzpomenul. Volba pro něj byla ale až nečekaně jasná. Už dlouho ho trápily enviromenrální problémy naší planety a tak se rozhodnul natočit film s poselstvím. Jenomže mu u toho asi nedocvakla jedna víc než důležitá věc - cpát poselství do akčního filmu určeného pro nenáročné konzumní publikum je zkráka kravina velikosti Aljašky! Což o to, Steven je pořád svinsky ve formě, láme ruce a nohy ostošest a jeho bodycount se vyšplhá na hodně slušných 25 zářezů, jenže s tím poselstvím to myslel asi opravdu vážně a tak musíte skoro půlku filmu protrpět nudné záběry na Aljašskou krajinu, Steva zachraňujícího indiány a jeho opiové sny o prsatých eskymačkách. Ani výběr záporáka mu tentokrát moc nevyšel a jakmile uvidíte Michaela Caina v kaštanovém přelivu, vypněte radši mozek a počkejte až na hláškujícího ( "Chraň ty dveře jako panenství svý sestry!") šéfa Cainových žoldáků, na kterém si aspoň trochu zlepšíte chuť. Když se tak na to dívám zpětně, je mi Steva vlastně docela líto - měl dobrý úmysl a nebál se u toho riskovat své peníze ani kariéru. Jenomže točit enviromentální akční film je prostě totální blbost a za blbost se zkrátka platí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

John C. McGinley je boží. Podobný případ jako Bill Murray - stačí mi vidět ve filmu jeho tvář a hned je to lepší zážitek. Ale jinak mě film absolutně nebavil, a to i přes svou záslužnou myšlenku o nenažranosti ropných společností. Steven Seagal tímto filmem režijně debutoval (za kameru se ale postavil poprvé a naposledy:)) a asi si splnil sen, když natočil snímek s ekologickým tématem. Hrdinou je vlastně ekologicky/politicky uvědomělý Rambo! Seagalova režie není nijak špatná, ale zároveň ani nijak dobrá... Jeho neherectví není takovým problémem. Spíš jde o to, že ušlechtilá myšlenka se nerovná dobrý scénář. Který je skutečně naprosto nudný a mizerný. Na průměr tuhle záležitost nedostane ani Michael Caine. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Všechno mezi 20. a 70. minutou mě minulo velkým obloukem. Ale začátek skvělej, úvodní bitka v baru kulervoucí (a to doslova) a také kdo by neznal Tleskanou, že?? Trubkořez použitej na koleno je fajn mučící nástroj, brr! ... (poté následuje pro mě hluché padesáti minutové intermezzo)... A pak ten monstrózně explozivní závěr na Aegis 1. Spousta střílení, výbuchů, zajímavé techniky, ale málo osobních soubojů, závěrečný proslov. Příliš mě to neoslovilo. 50% Aikidó technika, které mě zaujala: Bitka v baru. Posledního útočníka si Forrest dvakrát otočí kolem těla (alá fotbalové Pojď sem, kam jdeš??) a pak ho prohodí skleněnou vitrínou. V závěru pak předvede efektní kousek s brokovnicí a zejména excelentní techniky s kovovou trubkou. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/38,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si tu zahral nesympatickeho parchanta, az tak nesympatickeho, ze som sa musel na jeho postave chvilkami smiat. Tento film mal v kinach premieru presne pred 17-timi rokmi od dnesneho dna, ale v tom obdobi ma vsetky tie Seagalovky alebo Van-Dammovky bavili. Dnes, ked si tieto filmy zopakujem, bavia ma stale, ale uz to nie je ten zazitok, ako vtedy, preto som klesol s hodnotenim na 3*. Podobne zle dopadol aj TIMECOP s Van Dammon (1994), pricom filmy o cestovani v case ma velmi bavia. Ale naspät k Aljaske. Film ma tak trosku ekologicky nadych a Seagal sa snazil natocit dobry film, ale niektore jeho predchadzajuce filmy, ktore on nereziroval sa mi pacili omnoho viac. Niektore kamerove zabery na krasnu prirodu boli uzasne, ale ani tie akcne sceny nestacili na 4*. _______ Steven Seagal - (Forrest Taft) +++ Michael Caine - (Michael Jennings) +++ Joan Chen - (Masu) +++ John C. McGinley - (MacGruder) +++ R. Lee Ermey - (Stone) +++ Shari Shattuck - (Liles) +++ Billy Bob Thornton - (Homer Carlton) +++ Richard Hamilton - (Hugh Palmer) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poté, co korunoval úspěch svých videomlátiček na filmovém plátně PŘEPADENÍM V PACIFIKU, došel Steven k názoru, že je čas na jeho první ekologickou přednášku a možností natočit si režijní debut podmínil u Warnerů svou účast v druhém PŘEPADENÍ. Aby diváci neprchli z kina už po pěti minutách a aby nezklamal fanoušky, navlékl hlubokému poselství akční kabátek za 50 milionů (ve stejných relacích se pohybovaly i rozpočty obou PŘEPADENÍ) protkaný vzory nádherné aljašské přírody a eskymácké mystiky. Vyšel mu z toho mimořádně tupý béčkový eko-akčňák s vlastní bizarní logikou (pro oba scénáristy to byl jejich první scénář), který se bere zcela vážně a otvírá tak brány pro nechtěnou komedii, v níž se Seagal ptá jím zmláceného macha "WHAT DOES IT TAKE TO CHANGE THE ESSENCE OF A MAN?" nebo se zachmuřenou tváří naslouchá eskymáckým spirituálním blábolům ("MůJ OTEC ŘÍKÁ, ŽE JSI MEDVĚD." - "ŘEKNI MU, ŽE JSEM MYŠ, CO SE SCHOVALA PŘED JESTŘÁBEM U HAVRANA." - "OTEC ŘÍKÁ, ŽE PŘESNĚ TO BY ŘEKL MEDVĚD."). Kromě jeho pověstného culíku nechybí žádný ze seagalovských trademarků (lámání kostí, neskutečné usměvné heroizující kecy, celková brutalita - zmlácení chlapa až se poblije, mučení starého olejáře) a na scény jako je "hra na plácanou v baru" se nezapomíná. Škoda nudné prostřední třetiny filmu mezi eskymáky. Ekologové prý z prosazování ochrany životního prostředí mačkáním koulí naftařských dělníků moc nadšení nebyli. Český distributor se s překladem názvu - jak je ostatně u segalovek dobrým zvykem - opět blýsknul. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama