Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Seagal je ešte v dobrej forme, akčné scény (resp. bitky) sú výborné a taktiež aj herci vo vedľajších úlohách. Dokonca aj scenár nebol až taký zlý. Tento film patrí rozhodne k tým najlepším od Stevena Seagala, ktorý sa tu okrem toho ukázal ako celkom zdatný režisér. Posledná hviezdička ale rozhodne patrí Basilovi Poledourisovi za vynikajúcu hudbu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Koľko peňazí je dosť?" V r. 1994 bolo jasné, že akčné hviezdy 80. rokov (Arnold, Sly, Van Damme, Lundgren, Dudikoff) v novej dobe nemajú šancu, ak sa jej neprispôsobia. A tak Veľký Stívn začal režírovať. Vo vlastnej produkcii. Debutoval ekologickou Aljaškou v plameňoch - a rozhodne sa nedržal pri zemi, vyfasoval 50 miliónov a zdecimoval pri tom polovicu kontinentu. Vo svojom režijnom debute si raz za čas spomenul na svoje trademarky, ako sú ostré bitky (rasista Mike Starr v tom istom roku exceloval v scéne „drozd je drozd“ z BLBÉHO A BLBŠIEHO) a silácke reči („Kto to je?“ – „Predstav si svoju najhoršiu nočnú moru a vynásob ju desiatimi.“), väčšinou sa však sústredí na inuitské hatlaniny smiešne aj samotným Inuitom (viď. chozeho citát o myši a medveďovi). Tieto veci by sa bez problémov dali preglgnúť, keby v ALJAŠKE V PLAMEŇOCH bolo kvalitné zlo, ale bohužiaľ toto nevyšlo. Caine je zarážajúco nevýrazný a jeho pravá ruka na špinavú robotu John McGinley sa síce snaží, ale nestíha. Akcia nepatrí k najvydarenejším zo seagaloviek, no je brutálna a oproti neskorším seagalovkám je to predsa len relatívne kvalita (s tomu odpovedajúcimi úžasne trápno-siláckymi hláškami typu „Bol taký tajný, že ani nemal spis s nápisom ´tajné´.“). Seagal mal do r. 1994 na konte hity NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ a PREPADNUTIE V PACIFIKU, nanešťastie sa po r.1994 len zopárkrát symbolicky vrátil (SÁM PROTI ZLU, KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SMRTEĽNÝ ZÁSAH a podľa niektorých i PREPADNUTIE 2: TEMNÉ ÚZEMIE), aby následne padol na video. V porovnaní s jeho poslednými kusmi je ALJAŠKA V PLAMEŇOCH klasika. Dvojmetrový stokilový Steven ma dokonca príjemne prekvapil dobrou jazdou na koni. Hoci to s tou priepasťou... no neviem. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tímhle v podstatě mistr aikida pohřbil svoji kariéru, aneb v nejlepším se má přestat. Aljaška je opravdu špatná, vyměklá a rádoby na efekt. Seagal jako ekologický spasitel není uvěřitelný a nedělá to od srdce - i když s tím co například na konci říká má v podstatě pravdu, styl s jakým to podává však není ten nejlepší. V jeho předešlých filmech šlo obvykle o pomstu/vyrovnání účtů. Vždy tam figuroval hrdina, pro kterého byla zápletka osobní. Tentokrát je tomu jinak a poprvé se zde dalo říct "už není ten starý dobrý drsný Steven". Technicky je Aljaška vzhledem k rozpočtu překvapivě velmi špatná (okaté dekorace a miniatury) + šílená snová scéna. Vůbec scény mezi Eskymáky jsou ty nejhorší v celém filmu. Několik akčních scén jako obvykle ujde, ale není jich tolik. Závěrečný ohňostroj je nuda. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí musím říct, že Seagala nemám rád. A u jakéhokoli jiného filmu bych dal mnohem míň, ale tady udělám vyjímku a dám průměr a zaokrouhlím nahoru za snahu. Ostatní filmy se Seagalem jsou totální hnojivo, ale tohle se u mně dostalo alespoň na koukatelnou příčku. 50% za pár dobrých scén a snahu na něco poukázat :) Na greenpeace to ale nemá :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Seagalov režijný debut je síce štýlovo trochu odlišný od jeho predchádzajúcich snímok, ale rozhodne nie o veľa lepší. Steven už pomaly ale isto starol a priberal, ponúk od režisérov ubúdalo a tak to skúšal sám ako režisér a hlavný hrdina filmu zároveň. Je to opäť béčková klasika, ktorá sa snaží priniesť aj posolstvo v zmysle "ekológia nadovšetko", no pre priaznivcov Stevena asi klasika, pre ostatných priemer. Škoda, večná škoda, že v skutočnosti nie je žiadny taký podobný superhrdina, ktorý by sa tak odvážne a neľútostne bil za zdravé a čisté životné prostredie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama