Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dave, na svete sú dva druhy nervákov. Výbušní a dusiví. Výbušných vídame v obchode, ako kričia na predavača kvôli kupónom so zľavou. Dusiví sú predavači, ktorí to celé roky znášajú, až raz zákazníka zastrelia priamo v obchode. Vy ste dusivý, Dave.“ Prekvapivo slabá komédia s dobrou zápletkou, ale hrozne domrveným scenárom. KURZ SEBAOVLÁDANIA je podpriemerná komédia, ktorá vyhodila von oknom všetky ambície (mala ich veľa) aj bombastické herecké obsadenie. Ani maniakálny Jack Nicholson nie je taký strhujúci, ako mohol byť, vie byť a mal byť. Hoci je zvyšok kastingu neobyčajne výživný, John Turturro, Luis Guzmán alebo nadržané pornoherečky dostávajú hriešne malý priestor, čo je veľká škoda, pretože z hŕstky ich spoločných scén dýcha parádna improvizácia. Vďaka niekoľkým vydarenejším nápadom (hystéria v lietadle, Woody Harrelson, plešatý mních John C. Reilly, slepec na súde, obhajca) a dialógom („Móda pre mačky je dnes už samozrejmosťou, ale čo pre TUČNÉ mačky?“) však film stojí za jedno dve pozretie. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal od "sandlerovky" nějaké velké umění... proto se na ně nekoukáme. Přiznám se, že Adama Sandlera mám ráda, jeho komika mi rozhodně nevadí a tenhle snímek patří jeho lepším filmům. Půlka filmu je docela zábavná, řada vtipů je jako vždy trapná a nevtipná, ale pořád jde o docela slušnou komedii s pár roztomilými momenty. A těch cameo rolí... radost pohledět. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina KURSU SEBEOVLÁDÁNÍ pro mě definuje můj oblíbený styl filmového humoru - suchý, inteligentní, vybuchující jak nabroušená tchýně... bezva. Poté však přichází zklidnění; na můj vkus až příliš velké zklidnění.... bojím se napsat: nudná část filmu. V této části se sice tu a tam objevují silné pasáže a skvělé vtípky, ale snímek už nedosahuje úvodního svižného tempa. Formální stránce nemám co vytknout; je filmařsky dobře zvládnutá, s výbornými hereckými výkony. Adam Sandler mi opět dokazuje, že se umí skvěle zhostit své role (jen se prostě dostat do toho správného filmu - viz například OPILÍ LÁSKOU) a je tím pro mě jakýmsi druhým Jimem Carreym. Stejně tak dobré herecké výkony podávají Jack Nicholson či roztomilá Marisa Tomei. Shrnuto a podtrženo: Príma komedie, která sice nepatří k tomu nejlepšímu, ale mě rozhodně nezklamala. Výsledný ortel: 70%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : David Dorfman. Kamera : Donald M. McAlpine. CHYBY VE FILMU - 1 - Když říká Dave Johnovi ten vtip o její matce, tak John vyjde z koupelny a čistí si zuby. Na zubním kartáčku je pasta. V dalším záběru ale na kartáčku ani na puse žádnou pastu nemá. 2 - Když je Adam Sandler poprvé na kurzu sebeovládání, tak při záběrech na člověka jménem Lou můžeme vidět, že triko, které má pod košilí občas jeho pupek zakrývá a občas ne. Ve filmu je strašná spousta chyb, stačí se jen trochu pozorněji dívat a každý něco najde. DIALOG - Moment, nechte toho muže domluvit, co chtěl říct. Kdo to byl ? Asi Bill Clinton. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho konca na baseballovom ihrisku, mohlo to byť aj na plný počet. Podľa môjho názoru jedna z najvtipnejších Sandlerových komédií, ktorá stavia hlavne na skvelom hereckom obsadení. Výkon Jacka Nicholsona je opäť úžasný (a hlavne jeho mimika) a postava psychiatra Buddyho Rydella je asi jeho najbláznivejšou. Tak trošku zvrhlejší film, než som čakal. Ale zábava je to veľmi dobrá. /80%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)
  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)

Reklama

Reklama