Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (403)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Greenland je ve své podstatě dalším z katastrofických filmů o "konci světa", o něž jsme v posledních dekádách rozhodně neměli nouzi. V rámci svého žánru nemá snímek tedy moc čím překvapit, nicméně i tak musím ocenit relativně uvěřitelné zobrazení posledních dnů před blížící se apokalypsou. Na můj vkus se ve filmu až příliš řešily vztahy točící se kolem klišé schémat a osobně bych film zkrátil klidně o dvacet minut - na druhou stranu však Greenland obsahuje nejeden poutavý a povšimnutíhodný moment (nejvíce mě oslovily linie s otcem Allison a úvodní odjezd z domu). Butler nejspíš nikdy nebude můj oblíbený herec, což ale naštěstí vyvážili Morena Baccarin a Scott Glenn. V neposlední řadě nutno podotknout, že se z technického hlediska jedná o ucházející kousek, který nabízí vcelku slušný soundtrack. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem vždy poznal moment kdy té rodince zase někdo hodí asteroid nebo kometu nebo ledovej šutr pod nohy, letadlo, auto. Když by si scénárista dal o jednu dvě lajny méně, asi by se mi to opravdu hodně líbilo. Protože každý věděl co má hrát a Režie a kamera byli super. Takže za mě JEN 3* a 68% Škoda fakt škoda ten film měl náboj a scénář to prostě zazdil:-( ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal vyšší hodnocení, ale je to ubohý kalkul dnešní doby. Naši hrdinové utíkají a ten kdo jim chce ublížit nebo je na ně škaředý jsou často běloši a ti kdo jim většinou pomáhají jsou černoši nebo dokonce hispánci. Nejsem rasista, ale tohle tlačení na pilu smrdí a vůbec se mě to nelíbí a to nemluvím o tom, že Butler je samozřejmě hroznej herec, ale tady není tou hereckou slabinou, tu zde představuje jeho malej filmovej syn, který je nesympatický až na půdu a jelikož s ním nejsem do rodiny, dělalo by mě problém jej neustále tahat sebou a dostat jej do bezpečí. Poznámka na závěr, postavy po 9 měsíční izolaci vylezou z krytu a vypadají úplně stejně jako když do něj vlezly. Včetně zastřižení vousů :) PS: "Člověk by čekal, že technika bude v nouzový situaci fungovat." tak takhle vypadá adept na hlášku roku, kterou pronese Butler, když mu nefunguje telefon. 40% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to sice na plný počet, ale dovolím si tu hodnocení trochu navýšit, protože jsem velký fanoušek katastrofických filmů, ale bohužel za posledních 30 let se jich povedlo na vysoké úrovni možná tak 5. O to víc vyčnívá tento počin, který je skvěle zahraný, má velmi reálný koncept a v některých chvílích umí zarazit do sedačky a přestože se tam najdou hluchá místa, tak ve mně zůstává dobrý pocit :) Takže ***** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh je režisér, od ktorého mi veľa filmov sedí. Predovšetkým ma baví jeho drsný prístup. Tu v Greenlade som ho nedostal a mal som pocit, ako keby niekto v štúdiu nasadil Ricovi obojok. Čo sa týka samotného filmu, tak musím povedať, že to je to taká klasika v rámci príbehu, ale herecké obsadenie je celkom slušné a navyše to nie je blbé ako Emerichové filmy. Úvod a záver ma bavil asi najviac, no stredná časť ma celkom nudila. Možno aj preto, že som čakal niečo velkolepšie, ale ničoho som sa nedočkal. Záver bol pekne natočený a v úvode to spadalo to komornejšieho, ale atmosferickejšie katastrofického filmu, no k dokonalosti a lepšiemu zážitku mi tu chýbala nejaká strhujúcejšia scéna. Keď to zhrniem ako celok, tak ma to bavilo. Nie je to veľkolepe ako filmy od Rolanda a viac sa tu vsádza na postavy a ich prežitie, no v rámci žánru dobrý film. 65% - 3* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)
  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama