Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kniha Nikdykde od Neila Gaimana vznikla současně s tímto seriálem a získala si mnoho fanoušků po celém světe, rovněž tak řadu ocenění. Seriál téměř do přesných detailů pojednává příběh knihy. Mladý Richard Mayhew žije v Londýně už tři roky. Má dobrou práci makléře, přítelkyni, byt a je se svým životem vcelku spokojen. Jednoho dne potká zraněnou dívku, která si říká Dvířka. Pomůže jí a tím se jeho život změní do nesmyslného a bizarního dobrodružství ve světě pod Londýnem... místa, kam normální lidé nevstoupí. Krysy zde mluví, žijí zde nájemní vrazi a podivíni včetně padlého anděla Islingtona samotného. Od prvního dílu je tento poetický příběh velice poutavý a všech šest dílů na sebe přímo navazuje. Seriál nebyl u nás vysílán... ale snad někdy bude. (Hanzman)

(více)

Recenze (71)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl asi 9x a k seriálu se dostal poté, co jsem si ji přečetl naposledy. Hodně zvláštní. Na první pohled amatérské ve více ohledech. Výprava působí neuvěřitelně levně. Atmosféra je jiná, než jsem čekal, Vandemaar s Croupem jsou jiní, než jsem si představoval, vlastně úplně všichni jsou jiní, než jsem si představoval, ale nevadí mi. Nežádám remake. Tím, jak je to levné, je to v mých očích jedinečné. Kniha vznikala souběžně se seriálem, seriál ji v mnoha detailech doladil. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Neila Gaimana mám rád jako geniálního komiksového scénáristu. Jeho Sandman je krystalická klasika, která se zlatým písmem zapsala do dějin komiksového žánru. Proto jsem byl na Neverwhere dost zvědav. Neočekával jsem mnoho, přece jen se jedná o tv adaptaci, což s jeho urban fantasy moc nejde dohromady. Jaké bylo ale moje zklamání, když se ke mně dostalo dílko s totálně nesympatickým hlavním hrdinou, "vynikající" opravdu strašidelnou televizností a nulovou atmosférou, které se hrozitánsky vleklo. Všechno to, co funguje v jeho komiksech, tady bohužel vypadalo neskutečně trapně. Jeden bod za jednovaječné dvojče Vinnieho Jonese v roli pana Vandemaara a druhej za Tamsin Greig z Black Books v roličce Lamie. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nedavno jsem cetl knizku Neverwhere, ktera me vylozene nadchla a pote co jsem zjistil ze to puvodne Gaiman napsal jako script pro serial musel jsem to pochekovat. Bohuzel veskera magie a atmosfera z knihy je zde pohrbena v televiznim low-budgetu a pochybnych hercich. Pribeh jako takovy je sice prevypraveny verne a temer doslovne, ale zpracovani je az na par vyjimek fakt bida. Jedine co si zachovalo naznak zminene magie je intro s grafikou Davea McKeana a hudbou Briana Ena. 4/10 ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Knížka byla super a komix taky za něco stál, ale nějak mi ušlo, že je to i seriál. Dejte někdo vědět odkud se to dá stáhnout. 15.8.2008 Aktualizace. Tak už jsem to viděl a celkem slušný. Je to teda samozřejmě už starší počin, ale má to takovou tu správně ujetou atmosféru (a třeba ttitulky na začátku jsou vůbec) Sklmáním byla Hunter, která vypadá jako chlap v obličeji a jako děcko všude jinde a Islington, který vypadal jako děcko komplet celý. Kompenzuje to markýz de Carabas, kterého jsem si, pravda, představoval jinak, ale v seriále je úžasný. Takže závěrem můžu konečně říct, že jsem jsem četl knížku, viděl seriál a prohlídl si komix a všechny tři věci byly excelentní. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Sledovat Neverwhere bylo jako listovat stejnojmennou Gaimanovou kníhou plnou nekvalitních ilustrací s pocitem, že mi utíká možnost dát průchod své fantazii. Příběh je věrný, postavy zůstávají, ale ze studiového zpracování bolí oči, kulisy ve kterých herci postávají a deklamují předepsané věty zavání papundeklem a kamera je vážně (televizně) děsivá. Jen někteří dokážou zaujmout: Carabas, Richard, možná Islington. Je to škoda, protože příběh Podlondýna má potenciál okupovat i velké plátno, zatím se však protlačil jen do televize. A u mě nevyhrál navzdory vynikající předloze.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • V seriáli sa vyskytuje postava Lamie, ktorej meno neskôr Gaiman použil aj vo filmovej adaptácii svojej knihy Hviezdny prach a hrala ju Michelle Pfeiffer. (Deschain)
  • Meno Marquis de Carabas pochádza z príbehu Kocúra v čižmách, ktorý tak nazval svojho pána. (Deschain)
  • Neil Gaiman, autor scenára, sa objaví v úvodnej titulkovej sekvencii ako tmavá postava prechádzajúca podchodom. (Deschain)

Reklama

Reklama