Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor Hájek dlouho marně hledal zaměstnání. Štěstí se na něj ale přece jen trochu usmálo - vyhrál soutěž o nejlepší reklamní slogan, kterou vypsal továrník Bárta. Cenou je pobyt v luxusním horském hotelu. V téže době odjíždí do stejného zimního střediska i Bárta, z rozmaru se ovšem rozhodne použít falešné jméno a vydávat se za chudáka. Není tedy divu, že se personál hotelu při ubytovávání těch dvou hostů splete. Nemajetnému mladíkovi se dostává všemožných poct a úsluh, továrník se choulí v kamrlíku bez topení. Navíc se ještě na scéně objeví Bártova roztomilá dcera, a tak na sebe všemožné komplikace nedají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Přestože jsme doma dost koukali na filmy pro pamětníky, Tři muži mi nějak unikli a tak jsem byla jednoho nedělního odpoledne nadmíru příjemně překvapená, jak milý je to film! Hugo Haas hrál vždycky hrozně nenuceně a civilně, to se mi líbí dnes třeba na Bolku Polívkovi, že se klidně zakoktá, přeřekne, nevím jak to popsat, prostě mluví jako normální lidi. No a Plachta! S ním mám jeden problém, vždycky mě hrozně dojímá, nevím čím to je, vždycky mi nad ním ukápne slzička. O Slavínského komediích jsem někde četla, že jsou jednoduché a naivní, no, nevím, připadá mi, že převyšují značnou část dnešní filmové produkce, zvláště pak prostoduchých amerických romantických komedií.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem prostě zíral. Nikdy jsem o téhle české komedii neslyšel, ale jak jsem se ve stopáži dostával dál a dál, jenom jsem zíral, jak zábavný a zajímavý film se podařilo natočit, a to i přesto, že zápletka je velmi jednoduchá - boháč se vydává za chudáka a dojde k záměně. Přesto vás neoriginální námět neurazí, protože je prostě pojat tak dobře, že se budete bavit od začátku do konce. Výborní herci. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie, nie a ešte raz nie. Chápem, že české predvojnové filmy nie sú vo väčšine prípadov žiadnym zázrakom, ale na určitý štandard kvality má divák i po toľkých rokoch nárok. A tá v Slavínskeho podpriemernom filme evidentne chýba. Nezachraňuje ju ani hŕstka vtedy populárnych hercov, z ktorých je väčšinou komentátorov vyzdvihovaný Hugo Haas, ku ktorého herectvu mám veľmi rezervovaný postoj. Nikomu z českých divákov nezazlievam, že sa na tejto komédii dobre pobavil, pretože aj ona patrí k českému kultúrnemu dedičstvu, ktoré je treba "opečovávat". Ale súčasne nechápem, prečo by som sa k tomu mal proti svojej vôli pridávať aj ja. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čtyři postavy si dělají blázny z té páté, kterou je dlouhodobě nezaměstnaný akademik. Ten sice vyhrál kdejakou soutěž, projezdil celou Evropu (a stále hledá otcovský vzor), ale na cigarety mu musí dávat peníze matka. Slavínského natahované komedie sice moc rád nemám, ovšem tady film podrželi Haas a Plachta měrou vrchovatou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato pamětnická komedie je založena na záměně dvou vítězů reklamní soutěže, jejichž rozdílné majetkové poměry, jsou v honosném horském hotelu zdrojem následných zmatků. Když se na takové filmy dívám, tak si říkám, jaké kouzlo v sobě mají, že při své technické nedokonalosti a jednoduchosti, je pořád lidé mají rádi. Jsou černobílé, naivní, často pouze s kulisovou výpravou, odehrávají se většinou v interiéru, bývají spíše konverzační a mnohdy s nepřirozenými hereckými výkony, jaký v tomto případě podává Vladimír Borský. To ale neznamená, že není svým způsobem kouzelný. Skvělé duo je tentokrát Haas – Plachta a slušně jim přihrávají Ferbasová a Baldová. Tak si říkám, jestli to dnes v Krkonošských hotelích, co se týče rozdílného přístupu k bohatým a k chudým klientům nebude stejné. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Po scéně, kdy se sluha, doktor Hájek (Vladimír Borský) a pan Bárta (Hugo Haas) válí a hází po sobě sněhem, mají úplně čisté obleky, jakoby se nic nestalo. (Dharmma)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v lokalitách: Krkonoše-Líščia hora, Černý Důl-Lyžařská bouda a v obci Františkov v západných Čechách. (dyfur)

Reklama

Reklama