Reklama

Reklama

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Arthur Dent je obyčejný, celkem nudný Pozemšťan, který nemá rád čtvrtky. Byl by jím i navždy zůstal, kdyby se neukázalo, že jeho nejlepší přítel Ford Prefect je mimozemšťan a planeta Země stojí v cestě výstavbě nového hyperprostorového obchvatu, takže má být zbourána. Arthur s Fordem se jako jediní zachrání a - vybaveni pouze nepostradatelným Stopařovým průvodcem po Galaxii a ručníky - jsou vrženi do nejztřeštěnějšího dobrodružství v dějinách všech paralelních vesmírů. (July)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem napřed shlédl novějšího stopaře a až poté ze zájmu tento kus. Přes archaické zpracování podívaná přesáhla mé nízké očekávání a se zájmem jsem shlédl celé a bylo zajímavé všimnout si drobností, na které pak odkazovali ve stopaři novějším. Kdo neviděl ještě ani jednoho stopaře, doporučuji napřed tento starší kousek a pak ten novější, filmový zážitek se tím jen umocní. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle filmová/seriálová verze knižní adaptace... vypadat nemá :-/ Kam se, potěš koště, poděl humor? Takhle nevypointované vtipy, u kterých jsem se při čtení lámal v pase, to se jen tak nevidí. Navíc ta čtveřice herců, to jsou nehorázná paka, největší škálu hereckých výrazů tu má snad Marvin. A to je to depresivní robot... Adamsův masterpiece je zkrátka nezfilmovatelný, ale nepropadejte panice, vždycky tu budeme mít po ruce knížky. A ručník, ofkórs ;-) ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Oproti zcela fantastickým románům a skvělé rozhlasové hře poněkud zklamání. Seriál se drží předlohy velmi věrně, a možná právě proto ho její znalci tolik neocení; děj se zde posouvá kupředu příliš pomalu a je prokládán mnoha citacemi z Průvodce, které úžasně pobaví v knize, ale do televize se moc nehodí. Když připočteme všudypřítomnou vizáž 80. let (nejen na Zemi, ale bohužel i ve vesmíru), některé herecké výkony a výpravu, z ukázkové pětihvězdičkové předlohy se dostaneme až na tříhvězdičkový seriál. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování tohohle seriálu je třeba uvědomit si a smířit se s tím, že je to televizní produkce, ne zrovna kdovíjak moc zafinancovaná a že se díky tomu nedaly všechny Adamsovy nápady natočit. A i to, co se natočilo, z dnešního pohledu působí strašně zastarale. Ale na rovinu, mě se povedlo se s tím smířit a všechny ty laciné kulisy a triky (z čehož taková nejjasnější je Zafodova druhá hlava) mi časem začaly připadat docela roztomilé, vzhledem k tomu, jak se upřímně snaží. V takových podmínkách je to ale solidní adaptace (či před-adaptace) Adamsových předloh a i když tvůrci Trilian obsadili špatně a i když je druhá půlka výrazně lepší než první, i tak jsem se u každé epizody bavil a u posledních tří obzvlášť, takže to za mě funguje celkem dobře, určitě i lépe než film a klidně si tuhle šestidílnou sérii klidně zopakuji znova. Byť jí k dokonalosti něco chybí. 4* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ke kultu Stopaře mám podivný vztah - pořád se snažím pochopit, proč ho mají lidi tak rádi a nedaří se a nedaří. :o) Knížku jsem četl dvakrát, teď jsem zkoukl i seriál BBC a pořád nechápu. Seriál bych nazval "odpovídající" předloze. Je tam všechno, je to stejně vtipné jako v knížce, bohužel na mě je tam těch fórů pořád málo, stačí porovnat třeba s výtečným Červeným trpaslíkem. Adams je k tomu hodně špatný vypravěč, chrlí ze sebe nápady, které bez ladu a skladu plácá k sobě. Fakt nevím, co na tomhle lidi fascinuje. Závěrem bych to shrnul: šestidílná série BBC nové fanoušky Stopaři nezíská, ty staré asi určitě potěší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Nápad na sepsání Stopaře Douglas Adams dostal v roce 1971 na své stopařské cestě po Evropě. Ležel tehdy opilý v polích poblíž Innsbrucku, zíral na hvězdnou oblohu, v ruce svíral knihu Stopařova průvodce Evropou a pomyslel na to, že by už někdo měl konečně napsat i Stopařova průvodce Galaxií. (mcleod)
  • Vedle rozhlasové hry, pěti knih a sitcomu bylo téma Stopařova průvodce galaxií zpracováno také v počítačové hře, ve filmu, v divadelním představení, ve třech komixech a v několika sériích ručníků. Na většině adaptací se podílel sám autor fenoménu Douglas Adams. (mcleod)
  • Pro úvodní titulky byl použit úryvek melodie z písně kapely Eagles "Journey of the Sorcerer", která je spjatá také se stejnojmenným rozhlasovým seriálem a která se objevuje i v později natočeném filmu. (mcleod)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama