Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (638)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Megalomanská bytová dvanáctisměna je dokonale připravena (stejně jako půdička, kde se to paní Jechové bude věšet) a nyní již jen zbývá doufat, že se neobjeví nějaké nepatrné trable. Třeba, že by někdo pokazil akci tím, že by si to rozmyslel, nestihl se oženit nebo dokonce zbaběle zemřel. O zajištění akce a překonávání drobných problémů se však stará organizačně všehoschopný Dr. Radosta, podporovaný rychlou spojkou Ing. Severínem a pod takovým vedením nelze o úspěchu akce pochybovat, tedy pokud bude dodržena žádost: "Osobo, vraťte mi ty housle". ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Další parádička dvojice Smoljak/Svěrák,která dokládá jejich komediální genialitu,smršť nápadů a nezapomenutelných hlášek.Až mi nejde do hlavy,že se pod pojem komedie vejde Kulový blesk i paskvily,které plodí snad nejproduktivnější český režisér mistr Troška.Kulový blesk se chová přesně podle svého jména,nezadržitelně se valí a srší humorem.Pevně věřím tomu,že se film může někomu nelíbit,ale to neznamená,že to dokážu pochopit.:) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající film od známé dvojice Svěrák a Smoljak o stěhování. A že to není ledajaké stěhování. Hned 12 rodin se stěhuje. Nezapomenutelné výkony známých český herců jako např. Rudolfa Hrušínského nebo Josefa Abrháma. Například nácvik stěhování je úplně super. "Ta půdička se vám opravdu povedla, ta se mi líbí." :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ta se vám ale povedla, ta půdička, pane Knotek... tady se mi to bude věšet." Já tedy nevím, jestli je to směroplatné, ale jestli se ještě někdy budu stěhovat, tak logistikou pověřím doktora Radostu a s nebývalou ochotou přitom budu vykonávat funkci rychlé spojky. Zároveň budu doufat, že nepůjde o trapnou dvousměnu, ale o pořádný kolotoč, do kterého budou zapleteni cikáni, klon paní Jechové, potrhlý vynálezce a ten zbytek nechám na škodolibosti osudu. Jsem si jist, že se u toho pobavím se stejnou intenzitou, jakou by prožívala má střeva, kdybych si namixoval výtečnou brazilskou kávu se slivovicí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tady se mi to bude věšet…“ Protože hasiči těžko dojedou na dvanáct míst najednou, může doktor Radosta aktivovat svou manažerskou noční můru. I když noční můru...já měl pocit, že si s rozepnutým kabátem ten stěhovací karusel náramně užívá.. Dnes už určitě kultovní komedie plná často citovaných hlášek, nenápadně vpašované lidskosti i trefných vnitřních monologů psychologa Knotka. Holt, když se rodina dusí, je potřeba přinést oběť.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Karel Kalaš, představitel pana Bílka, byl údajně v době natáčení velmi nemocný a chápal roli jako rozloučení s tímto světem. Nakonec se však z tohoto světa těšil ještě přes dvacet let, zemřel až v roce 2001. (ČSFD)
  • Při návštěvě Knotka (Josef Abrhám) u Severína (Ladislav Smoljak) měly obě postavy vyjet do prvního patra „drátěnou klecí“. Nápad nakonec nebyl do filmu realizován. (Olík)
  • Ve scéně, kdy Dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) mluví o své zálibě ve sbírání starých předmětů, je možné vidět, že se Knotková (Daniela Kolářová) neudrží a začne se smát. (Chegi)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama