Reklama

Reklama

Ted Lasso - Série 2

(série)
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, 2021, 7 h 46 min (Minutáž: 30–49 min)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik dílů 2. série bylo SLABÝCH, jakože fakt hodně, to si řekněme na rovinu. Za to například poslední 3 díly bylo to nejlepší, co seriál zatím nabídl a krásně si připravil půdu pro sérii 3. Celkově bych hodnotil dvojku jako slušný nadprůměr, ale ta první byla asi o chlup lepší. Už teď se těším 3. dějství této parády od Apple TV. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhá série Teda Lassa mě bavila o chlup víc, než série první. Jsou tu totiž některé díly, které nejenom, že jsou výborné, ale také třeba odkazují na takovou vánoční legendu, jako je Láska nebeská. Také se mi po dlouhé době stalo, že jsem se pátek za pátkem těšil konečně na něco komediálního, odpočinkového, co mi ten vstup do víkendu tak nějak příjemně rozmělní. Téma je ostatně pořád stejné a stále poctivě se z něj čerpá správným směrem. Na postavy jsem si také už zvyknul, byť na některé se zvyká hodně těžce (třeba typická Britka Juno Temple). Také je tu docela obstojně fotbalových situací, které baví, ale i dojmou a k tomu se více řeší psychologie některých postav. Pátou hvězdu jsem přidal za sérii zábavných momentů s Royem ve fotbalovém studiu před utkáním a za epizodu s Beardem. To teda byl dobrej mazec. Centrum dění – Ted Lasso – v podání Jasona Sudeikise mi tak je po druhé sérii o mnoho bližší, než po sérii první a já už se teď nemůžu dočkat série třetí. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řada byla veskrze pozitivní a přesto nabízela dospělé a dojemné momenty.Druhá jde v tomhle směru ještě dál a i když stále umí být vtipná,nebojí se vážnějších témat a celé vyznění směřuje spíš k sladobolnému a hořkosladkému,přičemž ušetřen není nikdo ze zdejšího stále velmi sympatického osazenstva.Nejhůř dopadl Nate,ze kterého postupem doby udělali tvůrci prakticky záporáka a tak trochu i sám Lasso,který je oproti první sérii lehce upozaďen.Pořád je to nicméně skvělá zábava a po zásluze vlajková loď Applu...85% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Druhá série je bohužel slabší než ta první a má to hned několik důvodů. Jsou to příznaky natahovaných seriálů, na které je podle mě pořád dost brzy. Jednak je to zvýšení počtu dílů a natažení stopáže, které zapříčinilo, že tu máme jeden filler díl i jeden zcela experimentální a dost hluchých míst v jiných dílech. Obecně je z toho dost limonáda. První série umně balancovala mezi jakž takž realistickým pojetím a pohádkou, tady už je jen to druhé. Navíc se z toho stala hrozná VKVéčka a jako opravdu hrozná. Jasně, postavy musí mít hloubku, aby se o ně divák zajímal, ale tady mají všichni milion problémů a konfliktů mezi sebou, tohle není proč jsem ten seriál začal sledovat. Úplně se tu zapomnělo na fotbalový klub, který je zde už často zaměnitelný za jakékoliv jiné prostředí, kde by se mohlo odehrávat vztahové drama. V druhé půlce se zapomnělo i na humor a přibyly cringe momenty. Drama kolem Natea působí taktéž poměrně nuceně. Fotbalovou hantýrkou řečeno: Ted svoji hru překombinoval. Místo obrovského držení míče by chtělo hru zjednodušit a udělat ji více přímočarou. Místo kombinování až do brány by to chtělo zkusit střelu z dálky a takhle bych mohl pokračovat. Pořád je to povedené, má to místy furt super humor (Sheffield Wednesday) či emotivní momenty (Royův návrat), stále to můžu s klidem doporučit, ale u třetí série bych rád viděl návrat ke kořenům. PS: V druhé sérii stále fotbalová utkání nevypadají jako profesionální fotbal, ale spíš jako něco, co jsme předváděli s klukama na gymplu. Vážně si ty režiséři nemůžou přizvat nějakého rozumného choreografa? :D ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (7,5/10). Druhá série tohoto feel good seriálu jenom lehounce zaostává za tou předchozí. Seriál se totiž ponořil trochu víc do vážnějších vod a příjemné pocity po skončení epizod se střídaly s dosti melancholickými záplavami emocí. Moc se mi líbí, že seriál experimentuje, což mu usnadňuje i větší porce epizod, která se zvětšila oproti předchozí sérii o dvě epizody. Dostáváme třeba epizodu věnovanou postavě, která v seriálu nedostává tolik prostoru. V některých seriálech by se určitě jednalo o strategickou výplň, ale v tomto případě jsem takový pocit vůbec neměl - ba naopak se v mých očích jednalo o jednu z nejlepších epizod série. Postavy se vám dostanou v této sérii již plně pod kůži a proto vám nevadí, že se místo fotbalu seriál soustředí spíše na jejich každodenní životy. Řeší se tady palčivá témata, které mohou být ve společnosti tabu, jako třeba panické ataky. Občas jsou rozhodnutí scénáristů dosti podivné, ale poté to vyváží překvapivými zvraty, které vás udrží přikované k obrazovkám. Ted Lasso se po svém skončení rozhodně nezapíše hluboko do mého srdce - to můžu s čistým srdcem konstatovat již teď. Rozhodně se mu však podařilo narušit mou patřičnou averzi vůči sitcomům. Protože je to příjemně vyvážený mix žánrů, u kterého můžete vypnout hlavu, ale zároveň ve vás zůstanou určité dozvuky po skončení epizody. "You deserve someone who makes you feel like you've been struck by lightning. Don't you dare settle for fine." 👉Nejlepší epizoda: Beard After Hours(S02E09) 👈🐐Nejlepší postava: Keeley 🐐 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (28)

  • Na začátku epizody hraje píseň „I Got You Babe“ od Sonnyho a Cher. (Duoscop)

Reklama

Reklama