Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

První půlka této (přliš) dlouhé rodinné ságy je velice slušná, má náboj a člověka zaujme (rasismus, jistý machismus mužské populace, nenávist mezi Bickem a Jettem atd.). Pak ale začnou hlavní postavy stárnout, šířit moudra, nadhled, potírat rasovou nerovnost (nebo se o to alespoň "don cijotsky" snažit) a film začne působit jako poučka morálky v podání drsných ale férových synů a dcer Texasu...70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výpravný western s Oscarem za režii a dalšími devíti oscarovými nominacemi - a pro mne velké zklamání, alespoň za poslední dvě třetiny filmu. Až příliš mi tahle přeceňovaná dobytkářská sága z Texasu připomínala americké seriály z milionářského prostředí. Až příliš rozmáchlé vyprávění osudů jedné v podstatě šedivě nudné rodiny. Až příliš mnoho klišé - dobytek či ropa, černý nebo bílý, s penězi či bez,... A kam se podělo dobrodružství, zápletka, hrdinství, věci tak typické pro každý pořádný western? Jistě - jsou zde (bohužel v mizerných maskách) Liz Taylorová, Rock Hudson a James Dean - ale jejich výkony mi tak nějak ke spokojenosti nestačily. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=kMG_ipol-MI ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Pocitov a myšlienok je mnoho,slová sa však hľadajú len ťažko.Azda len toľko-nádherné,famozne,veľkolepé. S veľkou pokorou a bez zámeru kritizovať súčasný filmový priemysel musím konštatovať,že to najlepšie,najkrajšie a najhodnotnejšie z oblasti filmu tu už dávno bolo a späť žiadna cesta nevedie.Svet sa jednoducho zmenil a s ním aj herci,režiséri a diváci.Našťastie ešte nie sme tak celkom imúnni voči sentimentu a melancholii,ktoré v nás dokážu vyvolať filmy z časov dávno minulých,ked všetko bolo akési krajšie,farbistejšie a ľudskejšie. Obor je nádherný svojou priamou,nekonplikovanou výpovedou o láske,nenávisti,pochopení a odpúšťaní,bez prehnanej psychologizácie sonduje v hlbke ľudskej duše a necháva vyniknúť natur a vôňu človečiny. Môj špeciálny obdiv patrí Jamesovo Deanovi,ktorý v sebe choval génia tak veľkého,že by s prehľadom strčil do vačku svojich smiešnych texasiek polovicu dnešného Hollywoodu. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

I když mě v Rebelovi bez příčiny James Dean nebral, tady je skvělý, o tom žádná. Ale co se týče rebelství, na Taylorku neměl. Ta to u mě vyhrála na plné čáře! Její protesty a vzpoury jsem si vážně zamilovala, stejně jako celý film. Přála jsem si, aby nikdy neskončil. Ti, co použili tlačítko FWD, jsou ... divní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Taylor je tu krásná a nelze jí prostě nic vytknout. Navíc vždycky uměla hrát. Rock Hudson je dobrý, ale to, co předvádí James Dean, hlavně ve druhé polovině filmu, to je prostě paráda, protože tady je vidět, že talentu měl v sobě opravdu dost. Jenže i tak mě ten film moc nebavil. Je to zajímavá sága, hlavně pokud se týká délky let, které prostupuje, ale výjimečnou pro mě není. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Většina scén byla natočena v Marfě v Texasu, včetně pouštních plání. Části ve vesnici Mexičanů se natáčeli ve Valentine v Texasu. Interiérové scény jsou natočeny v ateliérech Warner Brothers Studios v Burbanku v Kalifornii. Scéna průvodu byla natočena na letišti ve stejném městě. Několik záběrů se taky dělalo ve Virginii a v Arizoně. (Šuplík)
  • Film byl znovu uveden v Americe na podzim roku 1996 u příležitosti jeho 40. narozenin. (Šuplík)
  • Původně byl rozpočet dva miliony dolarů. V průběhu natáčení se náklady vyšplhaly až na pět milionů. (candy_daze)

Reklama

Reklama