Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas v absolutně nevhodné roli. ___ Ohromné množství autentických záběrů na provoz letadlové lodi na úkor budování příběhu. Díky tomu, že je ve filmu všechno to připravování letadel (rozkládání křídel), montování zbraní, převážení letadel výtahem, činnost palubního katapultu (asi 20 vzletů), tankování za letu, přistávání (asi 20 krát) a podobně, tak mám dojem, že scénář musel mít maximálně 30 stránek. Všechny výše jmenované věci jsou nesmyslně nadužívané, takže samotný příběh nemá žádný prostor a jen co se začne něco dít, tak celý film skončí. Subjektivně zápletka trvá 30 minut a zbylou hodinu jsem sledoval dokument o USS Nimitz (kterej teda nebyl špatnej). Jinak samozřejmě high-concept jako sviň a taky mě napadá, že právě díky filmům jako je Final Countdown člověk teprve pořádně ocení, jak skvěle je natočenej Top Gun. ___ Poprvé 24.05.2008, podruhé 22.03.2013. Jako kdybych neměl dost jiné práce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záře nad Tichým oceánem vyplní funkci Krytonova Fotostroje času a pošle Kocoura Toma F-14 na nerovný souboj s myší (rozumějte Zero). Pak už se jen řeší dilema, zdali porušit časové kontinuum a zachránit Pearl Harbor nebo nechat věci být, ať má o čem točit Bay.. Už jen kvůli dvojici K.Douglas/M.Sheen to ovšem stojí za podívání. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dost si vyčítám, že mi tento malý zázrak tak dlouho unikal. Tajemná záře nad Pacifikem, je poutavý snímek, ve kterém si mj. zahrají slavní otcové slavných synů - Kirk Douglas a Martin Sheen. Letadlová loď se díky záři nad hladinou oceánu, přesune časem z roku 1980 do roku 1941 a může tak v minulosti, s moderní výbavou a znalostí historie (budoucnosti) zabránit útoku Japonců na Pearl Harbor. Povedené herecké výkony, odpovídající stopáž a zdařilé efekty (hlavně v leteckých scénách) jsou zárukou kvalitní zábavy. Vynikající závěr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-fi s originalnou premisou a sviznym tempom, ale zaujimavy napad nie je prilis kvalitne rozvinuty. Nevadi mi, ze nakoniec nedôjde k ziadnej velkej zmene minulosti, ale stve ma, ze potencial k nejakemu filozofovaniu nad tym, ci sa maju o zmenu pokusit, tu nebol vôbec naplneny. Holt, co ine cakat od tupych zelenych mozgov. Hocijaka epizoda Star Treku ohladom cestovania v case je ovela lepsia. Citelne tu chybal stret dvoch postav z ktorych by jedna chcela minulost zmenit a druha by bola proti. Namiesto toho vsetci čumia jak vyorane myši a neustale menia svoje rozhodnutia. Aspon ze to ma fakt svizne tempo, takze film nenudi, tachnicka stranka je tiez stale kvalitna, takze je na co pozerat. Z hercov ma najviac potesil Sun-tek Oh, ktoreho poznam z viacerych epizod Mashu. Vysledkom je teda taka tupa sci-fi jednohubka. 5/10. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Čtyři z japonských letadlových lodí, které se zúčastnily přepadení Pearl Harboru na havajském ostrově Oahu, byly o pouhého půl roku později v bitvě u atolu Midway potopeny. Byly to Akagi. Kaga, Hirju a Sorju. (duklak2)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)
  • Premiéra pro československá kina byla původně zamýšlena na rok 1982. Film byl zakoupen do distribuce a opatřen titulky, byly zhotoveny filmové plakáty a snímky z natáčení. Nakonec přišel zákaz a původně schválené uvedení nebylo povoleno. Důvod? Propagace vojenského letectva USA. Návštěvníci kin se dočkali až o bezmála 10 let později. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno