Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

majo25 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si opäť pripomenul tento viacmenej podceňovaný scifi-vojnový film. A musím povedať, že so svojej atmosféry neztratil nič. Cesta v čase, to ma vždy lákalo, efekty (hlavne prechodu časovou búrkou) pôsobia aj dnes veľmi efektne a príbeh má spád. Všetko toto dokopy ma ani raz neprinútilo pozrieť na hodinky. Herci na čele so Sheenom a Douglasom boli veľmi presvedčiví a výborne sa pre nich neobyčajných rolí zhostili. Za menšie mínus by som považoval to americké "honenie si brka" nad ich technologickými výdobytkami na lietalovej lodi, ktoré hneď niekoľkokrát opakovali...ako v nejakom lacnom TV-reality dokumente. Tiež exteriérových a akčných scén mohlo byť viac. Hodnotenie: 80% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Kirk Douglas, představím si sestupně Spartaka, Doca Hollidaye, Michaela Douglase a potom kapitána lodi U.S.S Nimitz, o kterým jsem nikdy netušil, jak se vlastně jmenuje. Tajemná záře není klasickým dnešním SF. Vlastně to ani není pořádně SF, protože cestování časem je zde použito spíše jen jako kulisa a žádné jiné SF příslušenství tu není. Naopak i když je v příběhu i na můj vkus trochu příliš záběrů lítajících a zase si sedajících stíhaček, jako malej jsem si nikdy nestěžoval. Dnes se mi líbilo, že to není akční SF a že jde tvůrcům i o prokresení postav, aspoň tedy těch hlavních. Jenže, příběh je příliš předvídatelný. Tedy přibližně v polovině začne být jasné, jak to dopadne. Američani mají z Pearlu ještě pořád hemeroidy, ale poslední dobou to přehlušil nejdřív vír ve střevech zvaný Vietnam a potom tříska pod nehtem prohraná Pouštní bouře se Saddámem. Inu, třísku vytáhli a spálili a ejhle, i Lybie v čele se strachy podělaným Kaddáfím se omluvila za teroristický útok z osmdesátých let na amerických pasažérech letadla a dokonce nabídla pozůstalým i odškodnění. Takže byste lidičky ty Amíky neměli brát na tak lehkou váhu, i když pojmenovávají své lodě po ještě aktivním armádním generálu :) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Dobře se na něj dívá, skoro nenudí, dějem i jeho vývinem zaujme, jenže i tak má člověk po skončení pocit, že se s tím dalo mnohem víc vyhrát. Ten samotný syžet přímo zavání k vytvoření mnoha různých nápadů, ale celé to vypadalo, že režisér chtěl vytvořit jenom průměrný film. Ve finále je teda mírně nadprůměrný, ale stejně se tam toho dalo vymyslet víc. Třeba ve finále, kdy SPOILER se objeví časoprostorový portál podruhé a kapitán zabrání změně historie, přičemž jiní členové posádky jsou proti - kdyby se třeba ti dva mezi sebou pohádali, šlo o čas a nikdo neměl jasno, co bude teď, mohlo by to být zase o něco napínavější, jenže se tak nestalo... KONEC SPOILERU. Těch momentů, kdy se na tom dalo ještě zamakat, je dost, každopádně i tak je Tajemná záře nad Pacifikem příjemný film. Lepší 3* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde sa vraciame v čase. Príbeh vojnovej lode, ktorá sa v čase vráti tesne pred útok na Pearl Harbour ma zaujal. Horšie je to so samotným prevedením. Zvlášť človeka naserie celá ta príprava na prekazenie leteckého útoku japonského letectva, ktorá v zápätí spľasne ako bublina a divák dostane namiesto leteckej bitvy iba hromadu blbých žvástov. K. Dougles ako veliteľ lode pri príchode nadriadených povie: "Ako im to len vysvetlím"... A ja na to, že má predsa v podpalubí mŕtveho Japonca a stopy po guľkách, ale o tom nepadne ani zmienka. Film, ktorý veľa sľubuje, ale málo dáva. Škoda. 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dost si vyčítám, že mi tento malý zázrak tak dlouho unikal. Tajemná záře nad Pacifikem, je poutavý snímek, ve kterém si mj. zahrají slavní otcové slavných synů - Kirk Douglas a Martin Sheen. Letadlová loď se díky záři nad hladinou oceánu, přesune časem z roku 1980 do roku 1941 a může tak v minulosti, s moderní výbavou a znalostí historie (budoucnosti) zabránit útoku Japonců na Pearl Harbor. Povedené herecké výkony, odpovídající stopáž a zdařilé efekty (hlavně v leteckých scénách) jsou zárukou kvalitní zábavy. Vynikající závěr. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečnosti se událost týkala lodi USS Eldridge. Loď byla 15. ledna 1951 převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka, kde sloužila jako Leon (D54). Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. (sator)
  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Čtyři z japonských letadlových lodí, které se zúčastnily přepadení Pearl Harboru na havajském ostrově Oahu, byly o pouhého půl roku později v bitvě u atolu Midway potopeny. Byly to Akagi. Kaga, Hirju a Sorju. (duklak2)

Reklama

Reklama