Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (241)

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Tak tohle je dámy a pánové naprosto perfektní ukázka toho, jak udělat moderní rodinný biják, který kloubí jak herní kořeny, tak blockbusterové měřítko s pop kulturní dávkou referencí a skvělou zábavu pro všechny věkové kategorie. Kurdefix! To je tak osvěžující a přitom neuvěřitelně nostalgická trefa do modrého! Tvůrci si u pokračování byli očividně ještě jistější v kramflecích a předkládají ve všech ohledech nadupanější střelu, která těží ze silných stránek jedničky a přitom velmi šikovně rozvíjí Sonicův svět do budoucích příběhů. Na rozdíl od jiných pokračování však modrý ježura sebejistě stojí na vlastních nohou a působí uceleně a plnohodnotně. Kromě skvělých nováčků (Tails i Knuckles sympaticky mění dynamiku celého příběhu) si film opět krade pro sebe božský Jim Carrey a jeho Dr. Robotnik, jenž oproti minulé eskapádě nabral na šílenosti, živelnosti a jeho kadence hlášek je naprosto neuvěřitelná a přitom skvostně trefná. Miluju jak kloubí dvojsmysly, slovní hříčky, dospělácké narážky a celkově... miluju Jima za to, jak si to užívá a jak mě vrací do devadesátek. Kdyby ta první hodina nebyla tak nabušená, tak jdu se známkou ještě výš... ale druhá hoďka bohužel ztrácí tah na branku a delší stopáž se přeci jen projevila. Přesto... velice, ale fakt VELICE podařená zábava pro celou rodinu! A těch je jako šafránu! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takový ten ideální případ filmu, kdy se báječně bavila obě děcka i fotr, který cení narážky na Borata a vlastně si užije i ten třeskutě jednoduchý model čórovačky všech základních superhrdinských klišé. Jo, na zápletku Sonica 2 by fakt byl ubrousek až zbytečně štědrá plocha, ale nic naplat, Fowler opět vytvořil svižnou a jedlou rodinnou zábavu, která neztrácí dech a dokonce má i něco jako emoce. Při tom počtu kanálních videoherních adaptací si troufám říct, že oba Sonicové jsou asi jediné filmy, které úplně v pohodě obstojí. Na nic si nehrají a jsou stejně bezstarostné jako ta modrá ježatá svině v teniskách. A hlavně: mají Jima Carreyho, jehož výkon to v pohodě utáhne. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn rodinná akční komedie, pokračování je stejně fajn podívaná. Po těch recenzích, které hlásali zlepšení oproti jedničce a dost možná i nejlepší adaptaci podle počítačových her, tak nakonec přišlo to stejný jako u prvního dílu. Jim Carrey v roli Robotnika je skvělý a sledovat ho je radost. On se pro tyhle magory narodil. Nové postavy Knuckles a Tails mají dobrý dabing (Idris Elba!) a díky nim se vlastně jedná o lepší show oproti jedničce (ale ne o moc). Jde strašně vidět, že jde o rodinný film, který má pobavit. Celé to totiž působí strašně jednoduše a předvídatelně. Ale je pravda, že o to se ten film nesnaží, takže asi kopu do špatného hnízda :-D. Má to dobré tempo, pořád se něco děje a děti budou nadšení a rodiče to nijak neurazí. P.S. Dějová linka s Rusama vůbec nemusela ve filmu být, celé to Sonic mohl vyřešit se svojí rychlostí a ne tancem. Tam se film těžce zasekl a to stejný musím říct i o svatbě a celé té potyčce s FBI. 5,5/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Budu tento film hodnotit jako kdybych byl dítě. Takže bych řekl, že se mi strašně líbili všichni 3 "ježkové" a ty barvy a celkové provedení postav - nádhera. Akce taky povedená, akorát ta délka filmu mohla bát kratší. Avšak jak zde zmiňuje každý druhý, Jim Carrey byl ten hlavní důvod, proč jsem se na oba Sonic filmy podíval. Je to prostě skvělý člověk a úžasný herec, který si i tady svoje role užívá. Dětem doporučuju, a dospěláci si užijou hlavně Jima. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Obavy či v kinosále bude veľa deti sa nenaplnili. Aj to že dvojky bývajú vždy slabšie. Ježko sonic to vyvrátil a miestami je fakt lepší ako ten z roku 2020, bolo to nie tak dávno ale spomínam naňho lebo vtedy sme boli s overenou kinopartiou tuším na premiére. Videohry som hral veľmi málo. Jim Carrey opäť skvelý výkon. Stopáž poriadne dlhá ale v dnešnej dobe sa do kina neoplatí na krátke filmy keď vidíme ceny jednotlivých listkov, fakt už stoja ako ceny jednej predplatnej streamovacej služby na mesiac. Keď jednotka nie je, tak toto musí byť v červených číslach. 5* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Hlavním motivem filmu bylo hledání arci smaragdu. V originálním znění a ve všech hrách se tento drahokam nazývá Chaos Emerald. Spojení s chaosem použil Robotnik (Jim Carrey), když ze smaragdu zmocnil. (krtek6)
  • Poté, co byl chrám smaragdu zaplaven vodou a Sonic se snaží zachránit Knucklese zavaleného ruinami, dochází mu pod vodou dech. V ten moment se objeví ikonická vzduchová bublinka, kterou Sonic slupne a umožní mu další čas vydržet pod vodou. Přesně takové vzduchové bublinky musel Sonic sbírat ve hře, aby se neutopil. Neumí totiž plavat. (krtek6)
  • Pří cestování z ostrova, kde našli arci smaragd, letí Sonic a Tails letadlem. Je to odkaz na hru „Sonic 2“, kdy takto začínalo hlavní intro a menu ve hře. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama