Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (236)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Doktor Robotnic sa dostáva z hubového sveta za pomoci ježury menom Knuckers a spoločnými silami sa rozhodnú Sonicovi pomstiť. Sonic im ale nebude čeliť sám lebo samu do cesty zaplietol lišiak tails, ktorý ovláda vzdušné stroje. Dokážu zastaviť Robotnikove plány na ovládnutie sveta? Herecké obsadenie: Tak ako pri jednotke si JIm Carrey berie pozornosť na seba a ovládol celý tento filmový počin. Prevedenie: Oproti jednotke je značný progress v gagoc ako aj niekoľko násobné znásobenie farebných ježkov na plátne. Ale opäť je kameňom úrazu infantilnosť a cieľovka ktorá vtipy neocení a tak vychádzajú do prázdna. Pocity: Pustil som si to hlavne z dôvodu, že som videl jednotku a chcel som si to skompletizovať ale asi som mohol čas premárniť aj nijako duchaplnejšie. Nebola to zas až taká úplná blamáž ale čakal by som, že sa tvorcovia poučia z chýb jednotky čo sa nestalo. Pridaná hodnota: Nudná jazda farebných ježkov. 55% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sonic je prototypem filmu, které v současném Hollywoodu neuvěřitelně chybí. Skvělá akční jízda pro celou rodinu, která nespadá pod žádný filmový vesmír. Podobných filmů, kde se v našem světě objeví podivný tvor z jiné dimenze a pustí se do řádění s lidskými hrdiny bývala kdysi hromada. S příchodem superhrdinských fláků se však děti přeorientovaly na marvelovky a podobných dobrodružství šíleně ubylo. Proto jsem neskutečně rád, že si studio vzalo připomínky vizuálu prvního dílu k srdci a vymačkalo ze Sonica maximum potenciálu. Vznikla díky tomu opravdu zábavná podívaná, která sice má pár dílčích nedostatků, ale jinak zabaví prakticky všechny věkové skupiny. Na trojku se opravdu těším! ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Sonic je i podruhé trefa do modrého. Kvalitní, příjemný rodinný film, který vás pohladí po duši. Určitě znáte ten pocit, když se v nějakém filmu vyskytne nějaká scéna, kterou máte následně tendenci všem ukazovat. Přesně taková scéna se vyskytovala i tady. Taneční PIVONKA scéna je ztělesněním čiré radosti. Celkově mi dělalo hroznou radost sledovat Sonica 2. Je to pro menší diváky, ale i starší si tady najdou to svoje. Hlavně kvalitních rodinných komedií je jako šafránu. Přidejte k tomu ještě skutečnost, že točit filmy podle videoher je dost delikátní záležitost. Máte na světě zázrak, že se druhý díl opět povedl. Největším tahounem je bezesporu stejně jako u prvního dílu geniální Jim Carrey. Ten chlap je ztělesnění humoru a lásky k filmu. Malinko mě mrzí to finále, které mě ničím neuchvátilo, ale to se dá tomu filmu v pohodě odpustit. Zůstávají ve mně pozitivní pocity a vzpomínky. Když film skončí a nic si z něj nepamatujete, tak to je o ničem. Sonic 2 naštěstí do této kategorie nepatří. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sonic je prostě ultimátní cringefest celé dvě hodiny shora dolů i zdola nahoru. Děti se zabaví, dospělí pravděpodobně jen za podmínek, že rezignují a na 2 hodiny se filmu s dětma oddají, jinak moc nevidím důvod, proč by si Sonica měl racionální divák pustit, když se v současné kinematografii vydává jeden lepší film za druhým. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Ježek nakřížený s šmoulou je zpět! A je otravnější! A horší!    Ježek Sonic se nám po dvou letech vrátil. A k mému nepřekvapení to dopadlo špatně. I když mohou někteří tvrdit, že je dvojka lepší, mě to tak rozhodně nepřipadalo. Ať už šlo o nelogické skoky v ději, nelogické přemýšlení postav, nelogické fyzikální zákony, co si tento film sám vytvořil...! Pane bože! Postavy zhloupěly, protagonista začal být otravnější a Jim Carrey začal výrazně ztrácet šmrnc. Jediné, co mohu pochválit, je to, že se zlepšili efekty. To je tak vše za pozitiva. Rozhodně to tak dopadnout nemuselo! A uječená černoška s rusy, co jsou za naprostý idioty, ti mohli být klidně vystřiženi. Je to jedno klišé na jeden trapný moment za jedním klišé za jedním trapným momentem. Špatné (i když jsem se párkrát třeba trochu pousmál)! 5/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Poté, co byl chrám smaragdu zaplaven vodou a Sonic se snaží zachránit Knucklese zavaleného ruinami, dochází mu pod vodou dech. V ten moment se objeví ikonická vzduchová bublinka, kterou Sonic slupne a umožní mu další čas vydržet pod vodou. Přesně takové vzduchové bublinky musel Sonic sbírat ve hře, aby se neutopil. Neumí totiž plavat. (krtek6)
  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)
  • Film obsahuje řadu odkazů na prvky z herních předloh. Většina scén přímo vychází z herních úrovní hry „Sonic 3 & Knuckles“. Prostředí planety hub je odkazem na „Mushroom Hill“, ledová jeskyně a následná jízda na improvizovaném snowboardu zase odpovídá „Ice Cap“, maličký ostrov u Havaje, kde dojde k otevření vstupu do podvodního paláce, je zřejmě miniaturní verzí „Angel Islandu“ a již zmíněný palác je kombinací „Hydrocity“ a „Hidden Palace“. Robotnikův ohromný robot devastující městečko odpovídá závěrečnému bossovi ze hry „Sonic The Hedgehog 2“. A styl závěrečného souboje, kde tři úhlavní postavy spojí síly dohromady, je přímou referencí na hru „Sonic Heroes“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama