Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

necisty 

všechny recenze uživatele

Budu hodnotit jako předešlý díl, protože nedošlo k žádnému zlepšení, ale pravda ani žádnému zhoršení. Asi bych na to normálně už nešel, ale z hlediska nabídky tomu dělal konkurenci pouze Morbius (ten den 52%). Bylo to samozřejmě víc zaměřené na děti, ač jsem se u některých nevhodných slovíček (vole, hovnajs) dost divil, ale přímo urážka pro dospělé to nebylo a tak možná 3x jsem se zasmál. Třetí díl už si v kině odpustím. ... GA Cinema ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Tak tohle je dámy a pánové naprosto perfektní ukázka toho, jak udělat moderní rodinný biják, který kloubí jak herní kořeny, tak blockbusterové měřítko s pop kulturní dávkou referencí a skvělou zábavu pro všechny věkové kategorie. Kurdefix! To je tak osvěžující a přitom neuvěřitelně nostalgická trefa do modrého! Tvůrci si u pokračování byli očividně ještě jistější v kramflecích a předkládají ve všech ohledech nadupanější střelu, která těží ze silných stránek jedničky a přitom velmi šikovně rozvíjí Sonicův svět do budoucích příběhů. Na rozdíl od jiných pokračování však modrý ježura sebejistě stojí na vlastních nohou a působí uceleně a plnohodnotně. Kromě skvělých nováčků (Tails i Knuckles sympaticky mění dynamiku celého příběhu) si film opět krade pro sebe božský Jim Carrey a jeho Dr. Robotnik, jenž oproti minulé eskapádě nabral na šílenosti, živelnosti a jeho kadence hlášek je naprosto neuvěřitelná a přitom skvostně trefná. Miluju jak kloubí dvojsmysly, slovní hříčky, dospělácké narážky a celkově... miluju Jima za to, jak si to užívá a jak mě vrací do devadesátek. Kdyby ta první hodina nebyla tak nabušená, tak jdu se známkou ještě výš... ale druhá hoďka bohužel ztrácí tah na branku a delší stopáž se přeci jen projevila. Přesto... velice, ale fakt VELICE podařená zábava pro celou rodinu! A těch je jako šafránu! ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Ježek nakřížený s šmoulou je zpět! A je otravnější! A horší!    Ježek Sonic se nám po dvou letech vrátil. A k mému nepřekvapení to dopadlo špatně. I když mohou někteří tvrdit, že je dvojka lepší, mě to tak rozhodně nepřipadalo. Ať už šlo o nelogické skoky v ději, nelogické přemýšlení postav, nelogické fyzikální zákony, co si tento film sám vytvořil...! Pane bože! Postavy zhloupěly, protagonista začal být otravnější a Jim Carrey začal výrazně ztrácet šmrnc. Jediné, co mohu pochválit, je to, že se zlepšili efekty. To je tak vše za pozitiva. Rozhodně to tak dopadnout nemuselo! A uječená černoška s rusy, co jsou za naprostý idioty, ti mohli být klidně vystřiženi. Je to jedno klišé na jeden trapný moment za jedním klišé za jedním trapným momentem. Špatné (i když jsem se párkrát třeba trochu pousmál)! 5/10 ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

První Sonic byl před dvěma lety velmi příjemné překvápko a na dvojku jsem byl dost zvědavý. A upřímně si nejsem jistý, zda splnila moje očekávání či nikoliv. Pořád je to zábavný film vlastně pro všechny věkové kategorie, ačkoliv místy na mě působil, že až moc cílí hlavně na dětské publikum. Knuckles a Tails jsou skvělými přídavky, a hlavně červený ježura mě extrémně bavil. Bohužel mi přišlo, že jak nové prvky fungují, tak staré jsou upozaděny. Vztah Toma se Sonicem se smrsknul na pár srdceryvných poučných proslovů, protože většinu filmu byl "Pán donutů" na svatbě, která mi mimochodem přišla dost zbytečná. A abych pravdu řekl, tak i Dr. Robotnik mě bavil méně, ačkoliv si to Jim Carrey očividně hodně užíval. Navíc je to celé zbytečně dlouhé, těch extra 20 minut (což je mimochodem odhadem právě pasáž se svatbou) je znát a tempu filmu to podle mě moc neprospělo. Pořád je to dobrý film, který dokáže pobavit, má několik super popkulturních odkazů, a i vizuálně vypadá dobře. Přesto musím jít s hodnocením oproti jedničce dolů. 6/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jednička mi sedla a na dvojku jsem se opravdu dost těšil. A to je možná ten největší problém, protože jsem dostal jen "fajn pokračování". Tím neříkám, že je film špatný, jelikož špatný rozhodně není. Jen je to klasické pokračování, které je větší a hlasitější. Trochu mi zde chybělo srdíčko z prvního dílu, který přeci jenom byl více o charakterech. Režisér Jeff Fowler odvedl dobrou práci a natočil dobrý rodinný film, který neurazí a má místy luxusní momenty. Fowler zvládl představit nové postavy, využil nové prostředí, pohrál si s akční stránkou filmu a dal hodně prostoru Jimu Carreymu, který se královsky baví. Jako zábavný oddychový film to funguje na jedničku, přesto jsem čekal a hlavně chtěl o trochu více. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Poté, co byl chrám smaragdu zaplaven vodou a Sonic se snaží zachránit Knucklese zavaleného ruinami, dochází mu pod vodou dech. V ten moment se objeví ikonická vzduchová bublinka, kterou Sonic slupne a umožní mu další čas vydržet pod vodou. Přesně takové vzduchové bublinky musel Sonic sbírat ve hře, aby se neutopil. Neumí totiž plavat. (krtek6)
  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)
  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno