Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

JFL 

všechny recenze uživatele

Dvacátá šestá epizoda skončila, před obrazovkami sedí diváci s otevřenou pusou, fanoušci Bebopa uronili slzu a postupem času si všichni začali klást otázku, co dál. Někteří se s danou ztrátou smířili, jiní nějakou dobu tvůrcům posílali prosby a výhružky požadující resuscitaci a pokračování seriálu, ale časem se všichni navrátili do starých zažitých kolejí, k druhořadým a třetiřadým anime titulům. A pak, dva roky po odeznění posledního „Bang“, všem opět zaplesala srdce tím správným rytmem. Cowboy Bebeop se vrátil. V nejlepší formě a navíc na velké plátno. So… once again… let’s jam! - viz recenze na Manga.cz. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nepostižen seriálem stejně musím říct, že jsem si tuhle akční jízdu maximálně užil. Není sice tak hluboký jako jiné cyberpunkové animy ale celé to vyrovnává díky ten humorný nadhled celého filmu (může za to částečně soundtrack, stejně hraví jako celý film). Už od titulek je jasné, že nepůjde o nic vážného. Zábavná a akční jízda... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tomuto kusku nechyba vobec nic, co v spravnom akcnom anime ma byt a radim ho k tomu najlepsiemu co som v tomto poli videl. Co ho robi vynimocnym medzi podobne ladenymi kuskami je paradny retro styl, kory vo futuro prostredi posobi velmi sviezo a cool. Nepamatam si, ze by nejake ine anime bolo spracovane v podobne stylizovanej atmosfere. Predsa len, malicko je citit, ze tento film vycadza zo serialu, a trochu mu chyba taka ta filmova ucelenost. To je jedina vaznejsia vytka.Tak ci tak, v tomto poli pre mna zostava ciernym konom Vampire hunter D: Bloodlust. (8.3/10) ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ač by se tak začínat nemělo, musím hned z fleku pochválit obrazovou stránku. Co pochválit, vynést do nebes, protože takhle by podle mého kreslil Bůh, kdyby to byl Japonec (jakože to je velmi znepokojivá, ale nikoli nemožná možnost). Kolikrát mě nějaký z těch obrázků skutečně vytrhnul z děje a já utrousil jen obdivné -wow-. Nutno taky dodat, že ani zvuk není nijak pozadu, a to jak muzika, tak celkové ty zvukové serepetičky, co se za nich každý rok rozdá tak 50 Oscarů. Ale teď k obsahu. Pokud vás celé to nabubřelé anime šílenství míjí a při pomyšlení na ztřeštěné mladé Japončíky, kteří ze svého ostrovního azylu interpretují západní kulturu na základě svých pomýlených orientací a filozofií toho, co se k nim jednou za čas dostane v podobě sitcomů a konspiračních učebnic dějepisu, buďte v klidu. Kovboj Bebop si z tohoto pokřiveného světa vzal jen to nejlepší a smíchal to s pár jinde vypůjčenými ingrediencemi. Výsledný mix je opravdu výjimečný, a to i pro lidi, co je anime nebaví. Znalost seriálu není nutností (jak potvrzuje moje neznalost, kterou se ale chystám v blízké době napravit). Stylové, vypiplané a ještě pěktrát stylové. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jde o povedenou záležitost, solidní zpracování a příběh, který dokáže diváka vtáhnout do děje. Osobně se mi líbila i partička čtyř lovců odměn, šlo vidět, že se jim snažili tvůrci vytvořit zajímavé osobnostní profily. Jen tu malou holku jsme moc nepobíral. Velké plus pro mě měly ale ve zpětném pohledu dvě věci. První byl velmi „sympatický“ záporný hrdina, měl své tajemství a kouzlo. Tou druhou věcí pak byl závěrečný let několika historických letounů. Nevím čím to bylo, ale připadlo mi to od tvůrců velmi sympatické a překvapivé, vysloužilí „letci“ zachraňují svět na vysloužilých strojích. Každopádně doporučuji všem příznivcům anime žánru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)
  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama