Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (114)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé anime, které mě lehce zklamalo. Očekával jsem jistých 5*, ale nakonec to je nejisté 4*. Neznám podrobně seriál ani nejsem žádný velký znalec anime. Příběh byl zajímavý, ale spíše mi vadilo pár naprostých zbytečností a postav, které se neprojevili. To je možná škoda. Kdybych znal celou historii tohoto anime a chápal schopnosti a minulost postav asi bych hodnotil jinak, ale to se prostě nekonná :-) ()

Snails 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle mého nejoblíbenějšího anime. A stejně jako samotný seriál, také výborný. Je natočen přesně v duchu seriálu. je tam ta zvláštní atmosféra, pro Bebopa tak typická. Samozřejmý je i skvělý soundtrack. Prostě a jednoduše, máte-li rádi Bebopa, tak jako já, určitě vám ani tento film nesmí uniknout. A postava Vincenta se moc podařilo, charismatický drsňák. ()

Reklama

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Tak se znovu setkáváme se starou partou – Spike, Jet, Faye a Ed tentokrát řeší případ biochemického terorismu. A i když se zdánlivě jedná o závažné téma, nic se tady příliš vážně nebere. Ono to taky ani moc nejde, když jsou plnohodnotnými členy posádky i infantilní dítě a pes :) Celovečerní Cowboy Bebop se drží seriálu, dal by se zařadit někam do druhé poloviny série. Fanoušci téhle pošahané partičky se určitě nudit nebudou, tohle je totiž umícháno ze stejných přísad jako seriál. Najdete tu zajímavého záporáka, praštěné dialogy, Spika na pokraji smrti (pokolikáté už vlastně?), akční souboje, efektní vzdušné honičky a geniální hudbu. Přesto jsem ale měla místy pocit, jakoby byl film oproti sérii o něco ochuzen... jakoby to už nemělo tu správnou atmosféru. Možná za to mohla přílišná délka, možná poněkud otřepaná zápletka, ale prostě už to nebylo tak docela ono. K udělení oné páté hvězdy mě nakonec přiměly dvě věci: písnička, která hraje ve chvíli, kdy se Faye poprvé objeví na scéně a pak část, kdy Vincent vypráví, jak poprvé spatřil ty motýly. Takže tedy za 5*. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nechýba tomu nič, čo robí japonské animované filmy japonskými animovanými filmami. Zázračné je, že aj keď preniknete do spôsobu, ktorou sú tieto príbehy podávané, tie najlepšie z nich vás neomrzia a vždy niečím drobným prekvapia. Bude to asi šťastne vymyslená štruktúra a asi tu svoje zohrávajú aj prakticky neobmedzené možnosti tvorcov. Zjednodušene povedané – stačí skvelý nápad a ceruzka. TO je na výsledkoch fest cítiť... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jedna delší trampota téhle bandy, působící víc jako pouhý prodloužený díl seriálu než jako samostatný film. Ale líbil se mi snad ještě víc než seriál sám. Zajímavý příběh, plno akce, vtip, všechny známé postavy, atmosféra, jazz, standardní 90's animace, překvapivě málo hluchých míst. Palec nahoru. 8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama