Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (222)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prušinovský si po letech vybral slabší chvilku. Nechce se věřit, že by scénář skutečně zrál deset let. Road movie je specifický žánr, který stojí na hlavních postavách a tady jsou bohužel dvě ze tří na zabití. Ferro je hrozná konina a alergie na všude vyskakujícího Kozuba také nepomáhá. Kriminální pasáže jsou vůbec porod. Zachraňuje to až zařazení do nižší společenské vrstvy, kterou má režisér dlouhodobě v malíku a hromada bizarních vedlejších postaviček. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský se svým Grand Prix po dlouhých odkladech projel cílem, ale bohužel hluboko v poli poražených. Výsledku citelně chybí skloubení společenských témat s chytlavou komikou, čímž se předchozí díla autora vyznačovala, a občasné záblesky dobrých nápadů to nezachrání. Více zde. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Štěpána Kozuba a vlastně i dalších z Tygrů začalo být po covidu poněkud moc. Navíc jejich výkony oscilují mezi podařeným humorem, celkem solidním herectvím, ale i trapností. Ono je to asi dáno hlavně tím, že jejich specializací je improvizace. Ta docela funguje v jednotlivých skečích, ale hůře už jako celovečerák ze skečů slepený. Myslím si, že o tom své ví sám slovutný Rowan Atkinson alias Mr. Bean. Kdo s tímhle problém nikdy neměl jsou Monthy Pythons, ale to je už jiná liga. Měl jsem tedy trochu obavy co z tohohle bude. Poslední jejich celovečerák  Tři Tygři ve filmu: JACKPOT byl u mně za odpad. Ale mám rád roadmovie, slyšel jsem, že v tom T. Dyková hraje hodně solidní fetku a i účast Blaníka Marka Daniela a hlavně Kryštofa Hádka dávala záruky koukatelnosti. Nebudu dlouho napínat, je to dobré. Zasmějete se u toho. Kozub tu moc netlačí na pilu a přesto že opět hraje wxota je to vtipné. Syková, to je na nějakou cenu. jednak maskérů a potom i pro ni. :-). jako... tohle bylo fakt na úrovni! Kryštof Hádek si drží (a snad i bohudík) role dost podivnejch týpků, pořád mám ještě spadlou bradu z filmu Kobry a Užovky a tady opět zahrál naprosto luxusně borce z autobazáče. U Ferra mohu konstatovat, že když chce, tak hrát umí. A jelikož moc nových českých komedií není u kterých bych se za poslední dobu zasmál, tak budu velkorysý a dávám za 4 pneumatiky Dunlop. * * * * ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Řádově lepší než Tři Tygři: JACKPOT, a to zejména díky daleko propracovanějšímu příběhu a kvalitním hereckým výkonům. Režisér a autor scénáře Jan Prušinovský má cit pro charaktery z české spodiny ("Czech white trash"), ale diváci se nimi neztotožní, byť mnohde s nimi soucítí. Film mě úplně nevtáhl právě kvůli absencí "normálních" postav. Herecky velmi dobré - snímek táhne Hádek a Kozubovi s Ferrem sluší role po boku té ústřední, geniální výkony podávají Mirek Donutila Táňa Dyková. Místy zdařilé gagy, místy pro mě příliš vulgární. Překvapivě mi na duši zabrnkal nenápadně podaný sociální podtón. Těsně pod čtyři hvězdičky. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ostravské Minikino nepraskalo ve všech švech, přesto jsme dali dohromady suitu, kde se každý smál jinde a jeden pán občas zachrochtal, takže pocit sounáležitosti tam byl. Po této sociologické vsuvce bych už jen ráda dodala, že mě Grand Prix bavilo od začátku do konce, občas jsem měla příjemné dežaví z Kober a užovek a celkově mi přišlo, že si kluci sedli. Každá postava je dobře jetá (ta Tánina teda sjetá :D), ale hlavně skvěle zahraná. Top všeho je dvojjazyčná hádka mezi Štětkou (Kozub) a tou francouzskou věstonickou Venuší, to mi vhrkly slzy od smíchu. Sečteno podtrženo to vidím na kvalitní 4*, ale jak tu vidím 64 %, tak zkrátka musím jít výš. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Vzhledem k tomu, že v GP měl jet Mazepin, tak se jedná o rok 2021. Je to jediný rok, kdy jezdil ve Formuli 1. Ve filmu Emil (Robin Ferro) tvrdí, že Mazepin se vysekal, vyhrál Bottas a že Vettel neodstartoval a že to je další selhání Aston Martinu, který má mít špatné motory. Ve skutečnosti vyhrál Lewis Hamilton, Mazepin dojel 19. a Vettel 13. a oba vozy Aston Martinu dojely. (Zix.)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (OJan)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama