Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Český film,který podle mě patří do kategorie těch vtipných a koukatelných.Jiří Langmajer exceluje v roli svobodníka Kouby, který se namočí snad do všech průserů ,které se kolem něj dějí.Líbí se mi,že to není jen tupý voják,který prostě jen nechce být na vojně, ale je to i člověk co má charakter a štěstí v neštěstí.Ve vedlejší roli charizmatický mladý Karel Roden je více než dobrou volbou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vůbec ti vaši hoši jsou plni romantismu - jeden si to spletl s kovbojkou, druhý po sobě nechává šlapat čuníky a třetí plave do Černého moře." Kluci si prostě zahráli na vojáky a já mám na svobodníka Koubu, vojína Šlapetku, vojína Jirsu, četaře Dostála, majora Průchu i kapitána Tůmu jen ty nejlepší vzpomínky. Samozřejmě, že jsem byl na vojně a přesně takhle to tam kupodivu nevypadalo, ale tohle běhání v přírodě jsem vždycky považoval za jeden z nejzábavnějších filmových okamžiků své doby. Přesto jsem ani na chvilku nepomyslel na to, že bych se zařadil mezi vylepané zelené mužíky se zbraní v ruce, takže z pohledu agitky musím tento snímek považovat za neúspěch. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Houby propaganda, že je to náborový dílko je vedlejší problém. Ten hlavní je, že je to film absolutně o hovně. Nejdřív se tam bůhvíproč asi hodinu nahánějí v rámci cvičení, aby v závěru přišla na nic nenavazující subzápletka s kapitánovou sestrou. Jediný důvod, proč mě během těch 85 minut nepřemohl spánek, byla Hapkova hudba, která sice omílá sotva dvě melodie, ale na rozdíl od příběhu Milana Kouby je alespoň chytlavá a z těch nepříliš zručně natočených a příšerně sestříhaných akčních scén dělá relativně obstojnou pasáž. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdysi nadprůměrná komedie z vojenského prostředí, v dnešní době spíše průměrná, ideologická agitka, ale něco vtipu a zábavnosti tomu přece jen zůstalo. Langmajer i Jandák (jak je mi nesympatický) odehráli slušně, Roden výborně... ale možná je to dáno tím, že pro mě má jakési vyžilé, hajzlovské charisma. 60% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

U nás zapřisáhlých pacifistů, pro které je v ruce odpornější samopal vzor 61 než úd předsedy uličního výboru, může mít příběh z časů, kdy se holky tam dole neholily a chrabří rošťáci v zeleném nesnesli pravičácké tendence, těžko valnou šanci na znatelný úspěch. Pravda, některé fórky jsou celkem zdařilé a dostatečně dětinské, aby vykouzlily na mé tváři mírný úsměv. Nicméně na výslednou Tučkovu taškařici s notnou dávkou sentimentu zavzpomíná snad jedině Jirka Langmajer, který po závěrečných titulcích roztřesenými prsty vytočí číslo Karla Rodena a nesmělým hlasem špitne do sluchátka: Dobrou noc, ty starý bobře. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)
  • Znak ČSLA na dveřích UAZu kapitána Tůmy (Karel Roden) je v některých záběrech špatně otočený modrým polem nahoru. (Stejšn)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno