Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice nema nejakej poradnej pribeh a furt bezi nejaky cviceni, ale diky tomu je film vcelku sviznej, misty napinavej a sem tam vtipnej, hlavne kdyz Kouba vzdy udela nejakej pruser. Jediny, co mi na filmu krapet vadilo, je, ze hudba je prakticky furt jedna a ta sama dokola a misty je to nejak divne sestrihany a par scen na sebe nenavazuje, ale jinak se jedna o slusnej film se zajimavym nametem a pohodovejma hercema, kterej tech 90 minut skvele zabavi. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Prestoze jsem se vojenske sluzbe - stejne jako spousta kamaradu z rocniku - elegantne vyhnul, a mozna proto trva moje naklonnost k zelene barve, Langmajera v roli paragalanskeho lamace zenskych srdci skratka zeru. Ale jinak pekna agitka, jen co je pravda ;]] Slapetka!? Soudruzka me postrikala intimsprejem.... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších českých komedií, v jehož obsazení vévodí silný ústřední herecký trojlístek v sestavě: Langmajer, Roden, Jandák. Vedlejší postavy si vedou stejně skvěle. Daniel Landa se na vojnu prostě hodí:) Skvělé, přirozené, vtipné, nezapomenutelné. "Jo, a dávali něco s Travoltou." - "Jé, Vy jste tam byl taky? Tak vidíte, že nelžu." ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Podprahově propagandistická náborová komedie, kterou podle hodnocení mnoho lidí zbožňuje, ale já skutečně nevím, kvůli čemu... Nadruhou stranu, podobné ,,vymývárny" se točily v té době i na druhé straně železné opony (vzpomeňme obdobně stupidně propagandistickou náborovku Top Gun), není tedy za co soudit... Prostě podprůměrná komedie obsazená několika skvělými herci (tím myslím tedy hlavně Karla Rodena...) o tom, jak vojna u výsadkářů v 80. letech byla prostě fajn... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

"Ještě nikdy jsem nepocítil tak silnou chuť vstoupit mezi soudruhy do naší lidově-demokratické armády, jako právě při sledování tohoto filmu. Vždyť, co takovému soudruhovi ve zbrani chybí? Má dobrodružství, kamarády, ženy i slepice! A čerstvý vzduch! A slouží vlasti! A nikde žádná faleš, buzerace, ponižování. Ano, to je naše lidově-demokratická armáda!" ... Slušná normalizační komedie s dobrými herci a trochu zatuchlým agitačním podtextem, ale naštěstí smrad není odpuzující, spíše lehce úsměvný ve vší naivitě a bukolické stylizaci. Mimochodem, soundtrack Petra Hapky je opravdu příšerný, tak příšerný, že utkví. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • „Byl jsem pozvaný do kavárny někde na Vinohradech, kde seděl režisér Petr Tuček. Asi jsem nějak blbě koukal, protože se na mě podíval, ukázal prstem a řekl: ‚Ty to budeš‘,“ zavzpomínal Jiří Langmajer (Kouba) na moment, ve kterém přišel ke své první hlavní filmové roli. (SONY_)
  • Vozy Veřejné bezpečnosti, které jsou ve filmu k vidění, jsou sovětské automobily vyšší střední třídy Volha GAZ 24 vyráběné v letech 1968-1985. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama