Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Recenze uživatele DonBraso k tomuto seriálu (2)

Barbaři (2020) 

Z tohohle seriálu,který jsem dal na první dobrou mám pořád rozporuplný pocity.Nejhorší na tom seriálu je uvěřitelnost a atmosféra.Hlavně z prvních tri dílů,než si na to vůbec zvyknete.Neustále máte pocit,že nejste někde v Germánii,ale v ateliérech v Budapešti,kde se seriál odehrával a že herci jen nasadí na sebe historické kostýmy a jdeme na to.Vše to okolo hrozně podkopává půdu.To co vidíte na seriálu Vikingové i ten Spartacus byl mnohem lepší,zde máte nevýraznou partu v čele s Arminem.Seriál je příšerně nepřesný,když si o tom začnete číst.Jsem si myslel,že němci se poučí s americkým patosem a opět zde máme pohádku,která se jen o skutečnost opírá jak je zapsaná v historických análech.Když si na tohle vše zvyknete,tak seriál má neskutečný grády.Šest dílů je hrozně málo a trpí dost věcí okolo,ale zase nastupuje rychlejší pojetí dějin,že se prostě na plátně pořád něco děje.V každým díle závěrečný Cliffhanger je berličkou,ale já pořád mám větší chuť na další díl a to se tvůrcům povedlo,i když vím,že další díl to absolutně vynechá.Doopravdy nevím co vedlo tvůrce k tolika nepřesnostem,ještě když se snaží překvapit s Arminem,který je na římské straně,když poster už jasně ukazjue s názvem kdo je.Tohle je totální přešlap dějin.Kdyby mě tohle téma tolik nebavilo,tak to vypnu hned z kraje,ale mě si seiál slušně omotal.Schéma není zázračný,ale za to Budapeštský orchestr je nádhera poslouchat a s hudbou se klidně nemuselo šetřit.Závěrečný boj je pěkný,sice opět zrychlený a historicky nepřesný a to je právě ono.Stačilo deset dílů,větší přesnost historie a neudělat z Vara jen toho,co má rád Arminuse.Barbaři zde vystupují jako nejmilovanější kmen pod sluncem.Přesto je to zvláštní,ale já se bavil.70% ()

Série 2 (2022) (S02) 

Druhá porce barbarů skončila tam, kde končila v první sérii. Vesměs se kromě pár postav nic moc velkého nezměnilo. Musím vyzdvihnout lepší výběr postav. Hlavně Morbod táhnul seriál skvěle. Šest dílů opět uteklo jako voda. Kde je vlastně chyba těhle Barbarů? Opět logika a stále tvůrčí neschopnost to umět aspoň seskladát. Historicky už to nemá cenu, ale spíš štve stále, že se nějaký díl o tom hovoří skoro pořád, pak přijde střih a jste tam a vůbec nevíte jak. Tenhle zločin se stal u konce v pátým díle. Já si bláhově myslel, že je to něčí sen, ale ona to byla vážně skutečnost. To byl snad nejhorší posun děje v seriálu. Tvůrci ve scénáři něco načrtnout a pak se v tom ztratí a buď to vynechají nebo to obejdou. Když Ari přemýšlí, že Římany přelstí v jejich obleku, že zajdou pro oblečení do lesa a připraví se. Tak můžete si být jisti, že se to pak vůbec nestane. Nevím jestli tohle má diváka připravit na zvrat. Mno zvrat to je, ale dosti blbej. Audiovizuál stále mohl více šlapat a pak to zase byla stále dobrá písnička, která ten vizuál má a vše to okolo. Děj to táhne, ale těch blikanců tam pořád je malinko dost, což úplně sráží celkové hodnocení. Když to vezme člověk kolem a kolem, že se bavil, tak to stále vychází na silných 70-75%.Tři nebo čtyři hvězdy už rozdíl neudělají a nezbývá než čekat na třetí sérii, která už konečně najde někoho silného ve scénáři, který to pak umí prodat v obraze s hereckým přednesem. Herci na to vážně jsou, ale ta logika, která hraje z Římánů absolutní nýmandy je spíše do forem Asterixe a Obelixe. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama