Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Nach 

všechny recenze uživatele

Seriál, který docela odsýpá a jenž není pouze o střetu v proslulém Teutoburském lese, ale spíše o vykreslení života proslulého německého hrdiny Arminiuse. Plus je zde, že se autoři snaží být v rámci možností historicky věrní (samozřejmě s přimhouřením jednoho vypíchnutého oka). Římané zde mluví římsky a Němci německy. Několik postav je černobílých, ale převážně vykreslení Němců a Římanů nepůsobí tak jednostranně, jak jsem si původně představoval. Možná by tomu spíše slušela polodokumentární, než čistě hraná verze, ale to jest můj subjektivní pohled. Přesto zvedám mírně palec nahoru a očekávám, že do pár let tu bude druhá série, která prohloubí nastolená dramata. Přece jen Arminiusovi zbývá ještě !POZOR MOŽNÝ SPOILER! dlouhých 12 let života. !KONEC SPOILERU! 75% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi hodně dlouho než jsem Barbary konečně dosledovala. Začátek mi přišel hodně nudný a hlavně plytký. Napotřetí jsem to už konečně sjela do konce a byla jsem vlastně mile překvapena. Hlavní postavy jsou buď sympatické nebo na druhé straně ( otec nevěsty) těžce odpornězrádcovské, nicméně je to tak nějak moc přímočaře jednostranné. Pro znalé diváky všech možných historických filmů s touto tematikou to dle mého bude patřit k té slabší větévce ovšem úplně bych tento seroš nezavrhla. Za mě 70% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zde s většinou uživatelů nesouhlasit......Totiž na seriálu je vidět jednoznačně vyšší rozpočet v každém jednotlivém záběru, ať už se jedná o kostýmy, výpravu, masky atd. Za sebe jsem očekával daleko větší řezničinu, duel Římanů s Barbary mě v trailerech navnadil na skoro nonstop akci, která skončí až titulkami v závěrečném dílu. To jsem nedostal, ale i ty různé intriky a pletichaření měly ve výsledku něco do sebe. Vyloženě mě potěšila jedna věc, tím mám na mysli dabing. Římani mluvící latinou, Germáni němčinou...to člověk v dnešní tvorbě moc často nevídá, za to palec nahoru. Charakterově se seriál věnuje zejména vývoji Arminiovy postavy, tam si divák ten jeho přerod na konci prostě a jednoduše vychutná plnými doušky. A závěrečný díl je pastva pro oči, zde vygraduje celý příběh v onu nejslavnější bitvu v Teutoburském lese. Dalo by se zde vylepšit pár věcí, ať už zařadit do seriálu větší množství různých adrenalinovějších sekvencí či vyladit menší neduhy ve scénáři. Pokud bude druhá série a autoři se těchto kosmetických chybek vyvarují, tak se dost těším. První série za mě 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Netflix nám přinesl nový historický německý seriál. Odehrává se v roce 9 a zaměřuje se na povstání Barbarů v Římany okupovaném území dnešního Německa. Římani jsou zde zobrazeni jako utlačovatelé a Barbaři si to nechtějí nechat líbit. Rozhodnou se tedy pro odpor, a to nese své následky. Celé to dost stojí na postavě Ariho a jeho vnitřním rozporu. Byl totiž jako malý poslán z Germánie na převýchovu do Říma. Teď je pro něj těžké si vybrat stranu. Je to plné intrik a celé se to schyluje k jedné velké bitvě. Ta nakonec přijde a je fakt parádní. Postavy jsou celkem, zajímavé. Budu se těšit na další sérii. Na německé poměry je to slušné. "Vezmeme jim orla." ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Mnohdy se snažím najít všechny možná pozitiva. Přeci jen, seriál z Německa, ve kterém Němci mluví německy a v rámci doby i Římané latinsky? To je světový unikát. Historický. Jenže to není vše. O čem vlastně seriál je? O bitvě v Teutoburském lese? No to asi ne. Jinak by se to řešilo úplně jinak ne? O životě Germánů? No to asi taky ne, není to moc autentický nebo podrobný, aby se to tak dalo klasifikovat. No, o Římanech to taky není. Dochází mi nápady. Ono je to totiž těžký. Pokud by to byl seriál o bitvě v Teutoburském lese, tak by se záměr té bitva asi úplně nezmínil deset minut před posledním díle. A abych koukal na nějakou pseudo-love story lehce z doby po Kristu? Ale no tak! Jasně, nějaké to politikaření a pletichy, to už jsme tu taky měli. Jako kdyby se seriál sám nechtěl prodat. Jako kdyby nabízel to samé klišé, přičemž to nejzajímavější, co mělo být předmětem seriálu ukáže jen tak jakoby mimo na konci. Nevím no, nikdy asi moc nekoukal na Vikings protože by ten seriál reflektoval autentické sociální vztahy mezi Vikingy. Sledovali ho, protože jim tvůrci nabídli Ragnara Lothbroka jako nejznámější mýtickou postavu Severu spolu s tím, co nabízela. Jasně, o přesnost tam nikdy nešlo. Ta sice tady byla. Ale ten zbytek je docela dost dutý, vágní a absolutně hluchý vůči zájmu veřejnosti. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama