Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit tomu, že se na jedné olympiádě sešel jamajský tým bobistů i skokan na lyžích Orel Eddie. Po letech jsem si tak pustil i film o tomto zvláštním týmu a musím říct, že je to vcelku dobrá devadesátková komedie. Trenér se s kluky skvěle doplňuje a o humor je tak postaráno. Několikrát si ve filmu můžete všimnout paralely právě již se zmíněným Eddiem, kdy se posouvají regule, aby zabránili nástupu divoké karty na olympijské hry, ale takhle zkorumpované to zřejmě opravdu je. Jak ve filmu řekl samotný trenér, hry byly vždycky o reprezentaci své země. 80% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší rodinná komedie, pouštím si jí už pravidelně na Vánoce. Svižný spád, příjemný humor, Sanca a smutný happy end. V mém okolí navíc velmi kultovní záležitost s často citovanými hláškami. Někteří lidi něvěří... Eins, zwei, drei a přejede jí bobem atd... -"Sehr gut Jamajko." Plus krásný kontrast rozpálené Jamajky a mrznoucí Kanady. Jako stvořené k relaxaci. Jeden z těch filmů, pro kterou mám velkou slabost už od dětství. A právě poslední dobou ho mám čim dál víc rád a u spousty scén se sentimentálně usmívám. PS: John Candy! - "Pánové, bob je celkem jednoduchá věc." - "To je hajz taky." ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Tak som si po rokoch znovu pozrela kokosy a myslim, že som prišla na to, prečo majú úspech. Pretože dokázali to, čo by sme chceli všetci a nie vždy máme odvahu. A nejde o olympiádu, alebo niečo veľké - iba o silu ísť do zdanlivo prehratých bojov a pokúsiť sa vyhrať, schopnosť postaviť sa výsmechu a získať nad protivníkom morálnu prevahu, prekonať sám seba a zvíťaziť, prekročiť vlastný tieň a nadobudnúť nefalšované sebavedomie podporené skutočným úspechom. Radi sa dívame na frajerov, ktorým sa to podarí a keď sa k tomu pridá humor a dojatie je to fajn. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych se tak trochu vžít do všech, kdo se objevili buď jako samotná závodníci, nebo jejich trenéři, či diváci na ZOH v Calgary v roce 1988. Přecejen vidět na zimní olympiádě jamajský tým, notabene bobový tým, nemohlo mít chybu, ale Jamajčani všem vytřeli zrak a ukázali jim, že i oni z tropických oblastí se mohou rovnat těm nejlepším národům, které se můžou pyšnit SNĚHEM, v tomto sportu a že jedním z nejdůležitějších faktorů je přátelství, jež vás může dostat pořádně daleko. Ale zpátky k filmu. Líbil se mi po všech stránkách. U hlavní herecké eskvadry musím pochválit kasting, každá postava nabídla jiný charakter, tím pádem se i nastolovaly jinak vtipné situace. Film kombinuje více žánrů, což by většinou dopadlo spíše katastrofálně, ale v konečném výsledku se mu to podařilo namixovat bez problémů. V jednu chvíli to na vás vypálí parádní vtípek, pak přijde vážné poselství, v některých momentech se divák dočká i dramatických okamžiků. Já jsem se vžil naplno do bobistů a všechno jsem s nimi prožíval. Všemu pomohl úžasný český dabing, který dokázal již tak zábavné momenty posunout na úplně jiný level. Málokdy se vydaří komedie, ale tady tato se v mém žebříčku postaví na piedestal společně s pár jinými. Závěr docela emocionální, od reality trochu odlišný, ale komu by to vadilo, že ? Za mě dávám 90 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť hnusný, alebo vulgárny, ale skúste si zameniť jedno písmeno v prvom slove názvu a dostanete možno najlepšiu charakteristiku hlavnej štvorice. Ale tak to nemyslím až tak úplne vážne. Problémom, alebo možno pre niekoho výhodou filmu bude jeho voľné narábanie s realitou olympiády v Calgary. Škoda, že to tam nevyhrali, z toho by potom mohli byť Oscary. Alebo jeden kolektívny. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Scéna s havárií v posledním pokusu je skutečný záznam ze Zimních olympijských her 1988. (Maulincio)
  • Jamajský tým cestuje do Calgary s leteckou společností American Airlines. Z Kingstonu odlétají typem Airbus A300, v Calgary pak přistávají s menším typem Douglas MD82. (Foxhound#1)
  • Film odpovídá skutečnosti jen z malé části. Ve skutečnosti jamajský čtyřbob nouzí o finance netrpěl,  trenérů bylo více a tým trénoval v Rakousku a Kanadě. Ani rivalita není skutečná - ve skutečnosti ostatní bobisté (Švýcaři a Němci) půjčovali jamajskému týmu své vybavení. Scenáristé si dále vymysleli, že po druhé jízdě posádka útočila na medaile. Ve skutečnosti byl jamajský bob pětadvacátý. I závěrečnou havárii, která ukončí její snažení, nezpůsobil uvolněný šroub, nýbrž obyčejná chyba řízení. Bobisté, donášející nepojízdný bob do cíle na ramenou, jsou také fikcí. Závodníci byli odvezeni rovnou do nemocnice (pilot Dudley Stokes měl zlomenou klíční kost) a bob odnesli do cíle pořadatelé. (zdeny99)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama