Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním dílu je postaven kriminalistický tým před úkol vypátrat pachatele, který v přestrojení za aranžéra výkladních skříní v době polední přestávky úspěšně vylupuje pokladny obchodů v různých částech Prahy. Loupeže se množí a vyšetřovatelé jsou bezradní. Až poručík Krejcárek přijde s nápadem – hlídat 250 předem vytipovaných provozoven stálou službou. Ve chvíli, kdy se již zdá, že ani tato metoda nebude úspěšná – se pachatel chytí do nastražené sítě... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled praští do očí dva naprosto nereálné postupy, kdy nejprve někdo schválí akci, při které se zapojí do sledování obchodů snad celá tehdejší bezpečnost, a ještě k tomu zabezpečí několik tisíc obchodů asi během dne...No a pak maj všichni policajti tak málo práce, že můžou celej den sedět u telefonu v jednom kanclu, a čekat, jestli zavolá...Ech, tak to asi fakt ne. Jinak teda Krampola jsem nikdy nebral jako nějakého velkého herce, každopádně zarputilého, pomalejšího poldu zatím zvládá ze ctí. V mezidobí pochopitelně odhalí ještě několik malých podvůdků, jak se na správného příslušníka patří. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako je, je to slabsi dil, ale na rozjezd dobry. Ocenit je treba mirnej humor a Liborka ve stvarneni Krampola. Zajimave je, ze dve pozdejsi hvezdy komedialnich filmu, Zednicek a Krampol, zde hrajou dramaticke role a jejich balast z pozdejsi kariery zde vubec neulpiva. Zivotni role pana Freje, spolecne s Nemocnici ba i pred ni. 7/10. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První případ mající na starosti poručík Libor Krejcárek (Jiří Krampol) je na svoji dobu typický, dnes již neuskutečnitelný. Vydávat se za aranžéra sice je ještě stále možné, ale nikde se už nenajdou výlohy, které by šli tak velmi jednoduše otevřít z venku a touto cestou vniknout do prodejny. Prezentované pátrání má ve všech směrem logiku a akce na dopadení pachatele je více než zajímavé. Hlídat 250 prodejen by nebyla legrace ani dnes. Průběh však už vyniká ohromnou kýčovitostí, byť to bylo v samém závěru vysvětleno. Zřejmě v zájmu děje a nuceného napětí. Seriál jinak nezačal špatně. Ukazuje skutečnou práci Veřejné bezpečnosti co se týče trestných činů a ne jak je známo z filmů. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Liborku vem to, tři čtvrtě na dvě, z nějakého krámku ti posílá pozdrav aranžér" Rudla Pekař sice Krejcárka nabádá k opatrnosti, ten ze sebe přesto udělá totálního vola. Případ sice nakonec vyřeší. protože mu však chybí Rudlovy kombinační schopnosti, musí do toho zapojit stovky dalších policistů. Aby si tuto obři akci vydupal, musí banálního zlodějíčka prezentovat jako zločince století "ten chlap je vážně Fantomas, ten je nepolapitelnej" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy dříve jsem tento československý krimi seriál neviděl, ale když už zde svítí jeho epizody v červených číslech – tak jsem si řekl, že by to mohla být „asi“ dobrá podívaná. No první epizoda tedy žádné velké terno není a úsměvné Krampolovy vyšetřovací metody nakonec to kýžené ovoce přinesly, ale divák se zrovna moc kvalitní podívané nedočkal. Jasně, ze všeho toho okolo dýchá vůně oné doby – taky bych si možná zašel na koncertík v té době ještě atraktivní Marušky, ale přeci jenom bych si žádal více akce. Alespoň že tu je řada známých ksichtů a rýpající Zedníček… ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Rok po odvysielaní prvého dielu, kde Lubomír Lipský vykrádal obchody prezlečený za aranžéra výkladov, jeden páchateľ použil seriál ako predlohu pri vlámaní do starožitníctva v Dláždenej ulici. Dokonca kriminalisti zapísali do spisu, že je možné, že sa páchateľ nechal inšpirovať prvým dielom seriálu s názvom Aranžér. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama