Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kasaři jsou klasickými postavami detektivek a kriminálních příběhů i pachateli skutečných trestních činů už od dob vynálezu nedobytných pokladen. Že toto zlodějské řemeslo nevymizelo – a kolik důvtipu, znalostí i odvahy je zapotřebí k jejich dopadení – dokazuje dnešní příběh. Při vloupání do potravin v Černošicích se podaří zadržet obyvatelům jednoho ze dvou pachatelů. Je jím starý zloděj Kořán (R. Hrušínský), který tvrdohlavě odmítá prozradit jméno svého komplice. Kdo byl spolupachatel zůstává otázkou, kterou má vyřešit Libor Krejcárek (J. Krampol). Začne pátrat v okolí rodiny pachatele. Kořánova dcera (J. Krejčíková) mu prozradí, že její otec měl vážnou známost, ale koho, to sama neví. Krejcárek najde v Kořánových šatech lístek z čistírny, který ho přivede ke vdově Melicharové (V. Galatíková), u které Kořán bydlel... (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl dýchá téměř noblesní atmosférou První republiky a Rudolf Hrušínský v roli nespočetněkrát trestaného zloděje Kořána působí jako kasař z tehdejší galerky. Díky němu je tenhle díl okořeněn nonšalantním humorem, zároveň je však i dílem nejsmutnějším. Pamatuji si, že když jsem ho kdysi viděl poprvé a nevěděl jsem, že je ze série Pitavala, tak jsem po něm pátral hodně hodně dlouho. Až po repríze celé série jsem na něho tenkrát narazil a rád si ho pustím jen tak. Krásná práce i scénáristy Jaroslava Dietla, který čerpal z pravdivého námětu o lupiči, kterým byl tento díl inspirován. ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 13.díle, podobně jako v prvním, hýří Libor Krejcárek (Jiří Krampol) nápady. Tentokrát jak dopadnout spolupachatele loupeže v samoobsluze. Několika násobný recidivista Kořán, (jako vždy vynikající Rudolf Hrušínský) nechce prozradit identitu svého parťáka a lže jak když tiskne. Z toho, že byl zatčen si nic nedělá a svými kasařskými historkami baví zaměstnance nemocnice a policisty. Když je ale vyhnán z domu své družky (Věra Galatíková) situace se mění...Dobrá oddechovka z roku 1986. A zase ty reálie... Staré telefonní budky, vyblitě zelené telefony, budova Centrotexu na Pražského povstání, poprvé se objevuje Škoda 120 jako policejní vůz VB. Na ulicích jezdí opět samé embéčka, škodovky a východní značky. Většinou červené barvy. V celém díle uvidíte pouze jedno západní auto a sice starý Renault 16, který se objeví v díle dvakrát. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rudolf Hrušínský si tento díl ukradl zcela pro sebe. Svou postavu starého leč nonšalantního zlodějíčka ze staré školy se smyslem pro humor i oblibou tahání kriminalistů za nos zahrál skvěle, ovšem to je tak jedna z mála věcí, kterou bych dokázal pochválit. Zbytek té omáčky okolo i Krampolovo vyšetřování bylo dost chabé, což mi vadilo. Ve finále jde dle mého jen o další průměrnou záležitost, která má světlé okamžiky, ale jako celek to na mně moc velký dojem neudělalo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí trinásta epizóda nesie názov "Kasař". Líči príbeh nepodarenej nočnej lúpeže v potravinách. Dopustil sa jej starý kriminálnik Josef Kořán. Je zaistený políciou, ale za žiadnu cenu nechce prezradiť svojho komplica. Inšpektor Libor Krejcárek sa pokusí objasniť tento prípad a vypátrať Kořánovho spolupáchateľa. Postavu recidivistu Kořána stvárnil charizmatický Rudolf Hrušinský. *** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě se v roli starého kasaře Kořána představuje Rudolf Hrušínký, který svým hereckým projevem hodně připomíná náturu pana Prepsla ze snímků 'Pozor, vizita!' ktomu doplňujícím až Švejkovským humorem. Je to vlastně příběh o jednom tragickém skonu velmi známého zlodějíčka v souvislosti s hlavní dějovou linkou, kde poručík Krejcárek horlivě pátrá po jeho neznámém a trochu záhadném společníkovi. Příběh napsán a natočen velice vkusně. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Menšiu úlohu dcéry kasára Kořána (Rudolfa Hrušínskeho) si zahrala Jiřina Krejčíková, ktorá bola vtedy na divadelnom festivale v Košiciach a do Prahy na natáčanie letela lietadlom, a to sa so svojím seriálovým otcom pred kamerou vôbec nestretla. (Raccoon.city)
  • Nemocnice, kam za kasařem Kořánem (Rudolf Hrušínský) na začátku přijíždí VB, je ve skutečnosti hlavní brána psychiatrické léčebny v Bohnicích. (Brain)

Reklama

Reklama