Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Una111 

všechny recenze uživatele

Film, který nezapře ruku dokumentaristovu: působí věrohodně, až syrově realisticky. Jenomže jako by na svou délku nestačil s dechem, začne v druhé polovině trochu umdlévat, váznout, opakovat se. Váhám mezi třemi a čtyřmi *. Co však chybí jinde, vynahrazuje výkon Emilčin. Výkon dokonalý ve všech polohách! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Téměř nic neříkající název filmu, která obasahuje pouhé jméno. Co je komu po jméně. Takových jmen hlavních postav tu bylo hodně. Ale za každým konkrétním jménem se schovává příběh. Film nění nijak originální, ale jeho síla je v tom, že ukazuje běžný životní příběh, který je velmi přěsvědčivý, a to tím, že je obyčejný. Herečka Emília Vašáryová ho ale pozvedla o úroveň výš. Předvedla pěkný herecký koncert. To se musí nechat. Chvilkami mi bylo její postavy i líto. Všchni máme osud a štěstí ve vlastních rukách. ()

Reklama

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Žiaden iný film ma nepoloží na kolena tak ako Eva Nová. Určite jeden z najlepších slovenských filmov. Veľká pocta Markovi Škopovi a najmä Milke Vašáryovej. Keby to nebolo zo Slovenska ale trebárs z Británie, tak by to vyhralo oscary za najlepšiu réžiu, scenár, vedľajšieho herca a najmä za hlavnú herečku. Bez pochýb. ()

Fajla 

všechny recenze uživatele

Emília Vašáryová a její herecký koncert. Film má velmi nadčasové a univerzální téma - ústup ze slávy, alkoholismus, rozvrácená rodina. Proto bych řekl, že je to skoro ideální festivalový film. Bohužel jde zároveň o téma neoriginální a tak nějak předvídatelné. Moje pozitivní hodnocení jde tedy hlavně na konto paní Vašáryové, která byla v této roli naprosto úžasná. Už dlouho jsem neviděl film, kde by hlavní protagonista tak suverénně "táhnul" celý film. Zajímavé také je, že film je téměř celý bez hudby. Toho jsem si všiml, až když na to při diskusi po projekci upozornil jeden z diváků. Já mám originální filmovou hudbu moc rád, ale tady musím ocenit, že to dobře zvolené "ticho" má své kouzlo a dokáže podtrhnout sílu filmu a jeho civilní charakter. Jsou to za mě rozhodně lepší 3 hvězdičky, 65%. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Neskutečný zážitek! Já v poslední době filmy děsně zanedbávám, ale došlo mi, že paní Vašáryovou si prostě nesmím nechat ujít, a jistěže! Naprostá bomba, smutek a všechnu tu tíhu jsem nesla spolu s Emilií. Jak tuhle těžkou roli bez hudby a plnou srdcebolných výrazů dokázala zahrát nikdy nepochopím. Ale já nejsem herečka žejo. Tisíceré díky za tenhle zážitek. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Snímka bola uvedená v svetovej premiére, v sekcii Discovery, na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 2015. (JančiBači)
  • Takmer všetky fotografie z minulosti Emílie Vášáryovej, použité vo filme, pochádzajú z albumov herečkinej obdivovateľky, ktorá ich zbiera od dvanástich rokov. (ambron)
  • Závěrečná scéna v bazénu se točila při teplotě 15°C. (klukluka)

Reklama

Reklama