Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Excelentní Emília Vašáryová v nepříliš excelentním filmu. Vašáryová dokázala dát postavě Evy Nové lidskost, emoce, smutek i zahořklost, takže rozhodně stojí za to se na její studii stárnoucí alkoholičky podívat. Příběh filmu sám nepřináší nic nového, nabízí nám jen a pouze Emilíi Vašáryovou, nic a nikoho jiného. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Presne takíto sú priemerní Slováci. Hoci nie všetci sme alkoholici, máme v sebe ten nedefinovaný pocit melanchólie, ktorý s pribúdajúcimi rokmi prerastá do sebaľútosti. Scénka ako frustrovaná, ujdená manželka sedí pri vypustenom bazéne na záhrade viedenského domu, kde pracuje ako opatrovateľka a hovorí: "Deti sa tu majú dobre, Franz ich denne vozí do školy aj späť," mi vyrazila dych. Áno, tu vo Viedni, Londýne, New Yorku je lepšie, lebo... tu nie som doma a nepripadám si ako trpiteľ (slúžka, otrok). ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Magda… Jak se vám líbí… Teda Emília. Já asi doteď nevěděl, že jsou dvě…. sestry… (ne Tři)… Co se vlastně stalo Evě Nové? Jako kdysi Alena Mihulová i Emília Vašáryová je jednou nohou v hrobě… jako Eva Nová je nádherně stará (tedy hraje o deset let mladší postavu ;) vysloužilá alkoholička herečka matka zasloužilá socialistická umělkyně… Žít na tom bezútěšném Slovensku, kde se platí v Eurech, ale ženy tam jezdí pečovat o seniory nebo děti do Rakouska, aby uživily ty své (a o tom jsem četl odborné texty ;) v tom postsocialismu, je vyloženě hrdinství. Já bych v některých prostorách ani duševně nevydržel a raději spal pod mostem. A potkat novou milenku exmanžela, těhotnou laň a vůbec… kdy není Lady in Red jako Lady in Red, je vyloženě krutý Mullholand Drive. No nic… 100 intenzivních minut Emílie Vašáryové a jejího Stáří, kdy kamera není žádná milá a hodná. Režisér dokumentarista je nemilosrdný. Výkon slovenské Bette Davis Emílie Vašáryové je… zdrcující <3 Ustála to. Já taky. A už ji nikdy nechci vidět! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Emília Vašáryová je skvělou herečkou a celý tenhle film se točí kolem ní. Také kamera zabírá více jak polovinu času právě ji, což je podpořeno ještě delšími statickými záběry. Ten příběh je ale tak neskutečně klišovitý, na druhou stranu se díky scénám daří ukázat, jak si lidé dokážou sami i navzájem kurvit životy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po opravdu dlouhé době jsem dal šanci i slovenské tvorbě, když už se tu dostal film do červených čísel a samozřejmě i ze zvědavosti. Dostal se mi citlivý, ale syrový snímek a depresivní, který docela věrohodně dokumentuje situaci po návratu z léčebny a navozování vztahu s nejbližšími. Nebyl špatně natočený, ale přece jen příběh nedává tolik možnosti na vyšší hodnocení a vyšší známku si zaslouží díky obsazení v hlavních rolích, protože podobných lidských příběhů bylo a je natáčeno spoustu a obsahově mezi ostatními nevyniká. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Emília Vašáryová považuje alkoholismus za závažný problém celé východní Evropy. Podle svých slov se bojí opilých lidí a velmi jí údajně vadí opilé ženy. (klukluka)
  • Snímka bola uvedená v svetovej premiére, v sekcii Discovery, na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 2015. (JančiBači)

Reklama

Reklama