Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Crack ovládl černošská ghetta stejně jako další místa v New Yorku. Droga umožnila vytvořit říši, díky které nesmírně bohatne drogový král Nino Brown (Wesley Snipes). Krimi ŘÍŠE DROG je kronikou vzestupu a pádu tohoto mafiána, jehož ceta k moci neznamená nic jiného než smrt pro kohokoli, kdo nedokáže odolat zákeřnému narkotiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jsem si celkem jistej, že v telce to šlo jako Město drog. A není to vůbec špatný!! Svýho času to měla vcelku atmosféru, a pohled do bloku, kde to začíná výrobou, a končí prodejem a nahulením se crackem ještě uvnitř, v tzv. Enterprise (protože crack člověka údajně celkem vystřelí do kosmu - haha... ), byl docela zajímavej. K tomu kulisa hořících ohňů v sudech, kolem nich postávající si nad ním nahřívají ruce, kamera se vzdaluje a zabírá to hodně z výšky... na scénu padají velké bílé vločky a čtveřice černejch kluků si jede takový to jejich improvizační hlasový blues... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pátral jsem po něčem takovým, a našel jsem si tohle. Čekal jsem něco jako film Colors, ale tohle bylo daleko lepší. Snipes jako vládce podsvětí naprosto suprovej proti němu večně nasranej fízl Ice-T po boku s Peeblesem. Mohlo to mít klidně i nějaký fighty, ale to vše nahradily skvělý přestřelky, dobrá kamera a hudba. Bomba film. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tento film má rozhodně své kvality. Zaujme svou atmosférou, příběhem, který se v 90% nedá odhadnout, zajímavé a i vcelku přesvědčivé herce, a sem tam nabídne i nějakou tu moralitku, které kupodivu nejsou nijak přitažené za vlasy a filmu neubližují. Co zas tak košér nebylo, byla režie - místy opravdu působila zaostale - a také zklamal ten největší tahák - Wesley Snipes. Toho drogového bose jsem mu nevěřil, nepůsobil suverénně, nešel z něho strach ani respekt, tohle nebyla role pro něj. Každopádně film ani na sekundu nenudil. Hodnotím 72,45% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Doznívající 80. léta, crack v rozmachu, hip hop, new jack swing, gold chainy a černošský gang v čele s Wesley Snipesem. V našich krajích díky nezájmu televizních stanic neznámá kriminálka o vzestupu a pádu drug lorda Nino Browna v podání Snipese. Na kladné straně stojí Ice-T, Mario Van Peebles, Chris Rock nebo Judd Nelson, u něhož šlo o jeden z posledních zajímavých filmů jeho v té době už skomírající kariéře. Příběhově to je takový standart mezi filmy o podsvětí, samozřejmě obohacený o černošskou kulturu a slang. Ice-T překvapivě v kladné roli sebejistý, stejně jako Snipes v té záporné. Wesley začínal ve vážnějších dramatech Spike Lee a dopracoval to do béčkových akčních filmů, přitom narozdíl třeba od Stalloneho hrát uměl. Atmosféru filmu dotváří soundtrack, kde nechybí tracky od Troop, Levert, Johnnyho Gilla nebo Keitha Sweata, všechno přední umělci tehdejšího R&B a new jack swingu. Mínusem je asi nasnímaná akce. Van Peebles ovšem nebyl úplně marný režisér, a hned jeho první film New Jack City zaznamenal komerční úspěch, bohužel byl však jediný. Shlédnuto na AMC. 4* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V jedné chvíli sleduje drogový kápo film Scarface a představuje si, že je Tony Montana. Bohužel Snipes není Pacino a tenhle film se Scarface nebo podobným gangsterkám ani neblíží. Snipes se na mafiána nehodí stejně jako Ice-T na kladného poldu, celý film je prázdný, povrchní a "vylepšený" béčkovými přestřelkami ve finále. Celá rovina s policajty, kteří gangstery sledují, ale celý film nemůžou nic dělat mi přišla úplně navíc. A když k tomu přidám nesnesitelnou hudbu a to že všichni melou a melou svým černošským slangem a dělají gesta jak z přiblblých hiphopových klipů, tak se divím, že jsem to vůbec dokázal dokoukat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • Barry Michael Cooper je v historii amerického filmu první Afroameričan, který napsal scénář k filmům, které byly natočeny v jednom roce. Dalším snímkem ze stejného roku byl film Sugar Hill (1994), který se však po problémech dostal do kin až o tři roky později. (Terva)

Reklama

Reklama