Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (10)

1. kapitola (2021) (S01E01) 

Dokáže to zaujmout a mohlo to být ještě lepší. Těch flashbacků (a flashbacků ve flashbacku) je malinko moc, takže se v nich kdekdo může lehce ztratit. Celková loupež byla super, ale i tak mohla být scénáristicky lépe provedena, abychom na to koukali s otevřenou pusou. Chyběla tomu lehkost a možná o malinko lepší scénář. Plán působil fádně, a i když se seriál snaží tvářit děsně vážně, některé převleky / twisty / krádeže zkrátka seriálu nevěříte, protože tvůrci používají až moc okaté scénáristické kličky, aby postavy byly na daných místech. ()

2. kapitola (2021) (S01E02) 

Už o něco lepší, příběhově dobré a jsem rád, že to není jen o loupeži. Ale znovu - tvůrci nás mají za úplné blbce a některé wow efekty, u kterých nám má spadnout čelist, jsou zkrátka a jednoduše fádní. Takhle blbě se přece do vězení nikdo nedostane. A ven už vůbec ne... No což, stále to ale baví. ()

3. kapitola (2021) (S01E03) 

Snad se detektiv trochu zmátoří a šlápne Lupinovi pořádně po patách. Ten si to zatím až moc hravě dává, úplně bych nedělal z policajtů takové blbce... ()

4. kapitola (2021) (S01E04) 

Asi jsem od seriálu čekal malinko něco jiného. Po výborné ukázce jsem myslel, že půjde o chytrého zlodějíčka. Lupin bezesporu //chytrý je//, jen ty jeho triky jsou nám servírovány v příšerně fádním provedení. Dějová linka s vyhořelou reportérkou, která se nakonec odhodlá jít do akce, mi vůbec nechutnala. Reportérka se zbytečně prozradí a upozorní na sebe naprosto debilní otázkou, která ji stojí život. Proč? Proboha proč? ()

5. kapitola (2021) (S01E05) 

Nechci se opakovat. Od seriálu jsem čekal malinko něco jiného. Sympatický hlavní hrdina se pomalu stává velice nesympatickým. Jak okrádá starou babičku se mi opravdu nelíbilo a pokud má toto zlepšit pohled a názor na černochy, tak to moc nefungovalo. Naopak to podtrhuje problémy, jakými si musí Francie procházet (neházím všechny do stejného pytle, nicméně víme, že tyto problémy tam jsou). Tu druhou řadu ještě dokoukám, ale je to slabé. A dávám i slabých 80%. ()

6. kapitola (2021) (S02E01) 

Hezky se navázalo na děj z minulé řady a přijal jsem děj takový, jaký je. A tudíž jsem si to patřičně užil. ()

7. kapitola (2021) (S02E02) 

I když je tento díl hodnocený jako jeden z nejhorších, tak mě se líbil. Únos syna za něco stála a pátrání po něm taky. Jasně, Lupin zase přechytračil všechny, ale to se dalo čekat, nebo ne? ()

8. kapitola (2021) (S02E03) 

Půlku epizody jsem si říkal, co se to sakra děje? To se ten Lupin fakt pomátl, že po neúspěšném vztahu si nabrnkne dceru svého největšího nepřítele? Naštěstí posledních deset minut celou situaci vysvětlí. I tak má ale seriál několik nelogických děr. Už se těším na konec. ()

9. kapitola (2021) (S02E04) 

Možná jeden z nejlepších dílů celé řady. Někam to směřuje, vyvíjí se to. Alespoň to vypadá na dobré finále. Lupin rozehrává nebezpečnou hru proti svému nepříteli, který je ovšem skvěle připraven. ()

10. kapitola (2021) (S02E05) 

Celé finále bylo hrozně zvláštní. Po minulé epizodě jsme čekal víc. Lupin vyzraje nad všemi a za každé situace. To začíná být poměrně nuda. Celá zápletka s koncertem a nadací mi nepřišla v hodně zvolená. Tohle byla vyloženě nuda. Upřímně ani nevím, zda se vrátím ke třetí sérii, je to z toho zamotaný guláš, kdy vždycky víme, jak to skončí. Nicméně oceňuji výpravu tohoto posledního dílu, která se alespoň malinko přiblížila k začátku celého seriálu. ()

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama