Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (155)

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo by jit o pomerne rychle plynouci az na vyjimky divatelny serial, ve kterem ve tretim dile hlavni hrdina prodela mozkovou obrnu (respektive autori scenare), protoze to, co zacne predvadet ci spise nepredvadet je tragedie. Korunu tomu nasazuje to, ze sezona skonci v pulce pribehu, takze si budeme muset na finale rok pockat. Pribeh ktery se chylil pekne ke konci a vypadal na stavnaty jednodilovy finale, bude pravdepodobne nastaven vodovou polivkou na pet dilu, coz je vcelku desiva predstava. Doufam, ze brzy "serialove" spolecnosti pochopi, ze kdyz mi v restaraci naserviruji aperitiv a predkrm, tak cekam, ze dostanu i hlavni chod, nikoli, ze mi reknou at prijdu za tyden a pak dostanu i digestiv ;P. 40% ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který ke konci trochu pokulhával. Ze začátku se snaží režiséři budovat napětí a vlastně zvrat v každé minutě a seriál ze začátku vypadá jako úplně něco jiného. Je tam kvalitní příběh, postavy, promyšlené dialogy. Jenže v 2. sérii začne člověka trochu štvát ta vložená retrospektiva, která toho ke konci už moc nepřidává. Jako detektivka docela na prd, ale drama to bylo dobré. Nějak nevidím problém s hlavní postavou že je černá? Asi nějaký stěžovatelský fetiš některých jedinců, Omar Sy je sympaťák a zahrál postavu skvěle. Váhám mezi 3-4* kvůli trochu nudnému konci, na druhou stranu 1. série byla perfektní a 2. lehce pokulhávala, takže zas takový problém tam není. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Děsná nuda. Říkal jsem si, co chtějí udělat za taškařici s Arsènem Lupinem hraným dvoumetrovým černochem? A ona to ani není komedie, on se to bere vážně. Takže dvoumetrový vytrénovaný černoch jak uhel je mistrem převleků a ačkoliv je v každých novinách a televizi tak tenhle dvoumetrový černoch jak uhel nikomu nepřijde nikdy nijak divný.  Ústřední arciďábel měl alespoň vést obchod s bílým masem, protože v současném světe je "pouhým běžným podnikatelem", ta rodinná vsuvka je tam úplně navíc a celé to mělo skončit po prvních pěti strašně dlouhých dílech. Poslední tři z druhé série jsem už musel proklikávat, aby se šlo nějak posunout v ději a třetí řadu rád vynechám úplně. Kdyby raději zfilmovali ty Lupinovi příběhy, udělali by lépe. Z příliš dlouho nastavované kaše je vždycky jenom nechutná břečka. ()

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Nepovedená adaptace, kde se nice neděje a Lupinovi se to neblíží ani smykem. Největší přešlap je obsazení - výrazný, vysoký černoch prostě nemůžeš být nenápadný, natož vtipně maskovaný Arsene Lupin. (Bacha spoiler!) Celkově se evidentně scénáristi potýkají s tímhle limitem a právě proto se tam během pěti dílů, kromě vydatného rozprávění, už vlastně nic světoborného nestalo. Je třeba vyzdvihnout první loupež (kde ovšem záměna náhrdelníku stojí výhradně na pravděpodobnosti, že ho zradí jeho komplici a bude se s nimi muset prát). Všechno ostatní byly pro Lupina spíš větší nebo menší fiaska - tedy ještě kromě cynického okradení staré důchodkyně, jež vykořisťovala černochy, takže si to zasloužila. Budiž. Jednou pak Lupin naboural s dronem, který nic tajného nevyfotil, nepustil v televizi kazetu a nechal si oběsit kolegyni, o níž věděl, že jí někdo sleduje... Útěk z vězení je postaven na tom, že ho při smrti nikdo neprohledá. Situace se zabijákem z vlaku mohla vzniknou jen při obsazení hlavního zabijáka černochem - s bělochem by k jejich záměně na nástupišti nemohlo dojít a Lupin by skončil v cele. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Arsena Lupina znám jen v knižní podobě, ale knihu jsem nikdy nečetl ani neviděl žádný film o tomto lupiči gentlemanovi. Seriál mě velice nadchnul a hned od prvního dílu i přes flashbacky, které nemám rád, ale zde mě kupodivu vůbec nevadily mě nepustil až do konce druhé řady, která je ještě lepší než první, přitom má slabší hodnocení. Omar Sy je neskutečný sympaťák, budu si muset přečíst i knihu. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Herec Omar Sy, ztvárňující hlavní postavu Lupina, má rovněž ve skutečnosti otce pocházejícího ze Senegalu. (Kuzmik)
  • V závěrečné části během koncertu Diop (Omar Sy) odzbrojí jednoho z bodyguardů stejným stylem, jakým to udělal Bruce Willis ve filmu Pátý Element (1997). Ošálí bodyguarda tak, aby si myslel, že má zbraň zajištěnou, a pak mu ji sám zajistí. (UncleMorty)
  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama