Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

H34D 

všechny recenze uživatele

Námětem zajímavé, herecky sympatické, technicky zdařilé a řežisérsky dobře ukočírované, tak kde že je problém? Nápad neviditelného muže není ideálně rozvinut, ani vytěžen, potenciál byl téměř nekonečný, jenže nakonec stejně vše skončilo ztísněným, interiérním slasherem. S tím se pojí další problém a to, dle mě, nedostatečně hororová, nebo chcete-li napínavá, či strašidelná atmosféra a také slabá kreativita při samotném vraždění - mrtvolky si odškrtáváme ze seznamu a nic víc z toho... Mno a natahovaný závěr už je kapitola sama o sobě. Paradoxně tak na filmu nejvíce oceňuji dlouhou expozici, jakýsi mega "úvod", který je poutavý, záživný a tedy bezmála prvotřídní. 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšie úderné popcornové sci-fičko z dielne Verhoevena. Môže sa zdať, že stavia len na tom, za čom mu bolo právom udelené uznanie, nie pre mňa je skutočnosť iná. Bacon sa pozbieral a aj napriek neviditeľnosti predviedol, že sa ho ešte oplatí prizvať k podobným filmom. Napätie je tiež dosť dobre zimomriavkovo nahodené, už len to trošku skrátiť a vyvarovať sa scenáristických preklepov. 85%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět z konce 19.století (H.G.Wells) je sice přenesený do současnosti, ale příběh je podaný tak naivně a schématicky, jako by byl z onoho 19.století i scénář. Ale je to holt film pro mládež, takže ho tak beru a neremcám. A z tohohle hlediska je to film povedený a zábavný. Děj odsýpá, triky jsou slušné a Dr.Caine dělá přesně ty věci, které by a jeho místě chtěl dělat každý normální chlap - straší děti, šmíruje a zneužívá ženské, vraždí nepohodlné lidi a tak, prostě klasika. Jakožto béčková mozkovýplachová oddechovka naprosto vyhovující materiál. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale bohužel neni moc dotaženej, Je tam až moc pasáží, který jsou nezajímavý a nuděj a nic horrorovýho jsem na tom taky neviděl, což je u Verhoevena trochu divný, mohl to udělat víc horrorově, takhle to je takový nemastný neslaný, ale zase to má dobrý triky, teda v některých scénách v jiných je to dost žalostný, což se u takových nízkorozpočtových filmech dá čekat a co se týče hereckýho obsazení, tak to je sice docela slušný a je to dobře zahraný, ale největší hvězda filmu Kevin Bacon je tam jen chvilku pak zmizí a už se neobjeví jinak než jako obrys v masce, co má na hlavě a to je škoda. Víc než 3* si to nezaslouží ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Hollow Man vznikol v dobe, kedy digitálne efekty začali byť využívané vo veľkej miere, ale ani zďaleka nedosahovali adekvátnu kvalitu. Výsledok tak je, že starý Invisible Man z roku 1933 (!) má lepšie triky než táto digitálna zrůdnosť. A scenár nie je o nič lepší. Hej, Verhoeven ukáže aj menej korektné využitie neviditeľnosti, ale to je sakra málo. Neviditeľný muž z 1933 i 1940 mali uveriteľnejšie vykreslený mentálny kolaps (resp. ak sa Kevin Bacon nezbláznil a bol taký predtým, tak náčrt jeho osobnosti je v expozícii strašne slabý) a to boli filmy s ledva hodinovou minutážou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Elisabeth Shue si při natáčení poranila Achillovu šlachu, kvůli tomu bylo natáčení na čas přerušeno. (Karlos80)
  • Aby nedošlo k problémům, koupila produkce práva na knihu Hollow Man, přestože krom názvu nemá s filmem nic společného. (TylerGage)
  • Film bol jedným z mála, ktoré sa mohli natáčať priamo pred budovou Pentagonu, pričom Paul Verhoeven vyjadril prekvapenie, že scenár bol schválený, keďže témou je vláda Spojených štátov amerických, ktorá zadáva vedecké experimenty, aby sa živé bytosti stali neviditeľnými. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama