Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to tak solidní film! Efektů je hodně, ale jsou dost špatné (je to rok 2000, o rok dříve vznikl Matrix, o sedm let Jurský park). Ta závěrečná část je ale taková břečka, že musím Hollow Manu dát o dvě hvězdy míň, než bych původně chtěl. Mimo milion jiných debilit a klišé jsem třeba ještě neviděl takhle moc trapně nezdolatelného záporňáka. Dětská hra hadr. Verhoevene, mám tě rád, ale za tenhle film sis ten "vyhazov" z Hollywoodu fakt zasloužil. A můj milovaný Jerry Goldsmith se taky moc nepředvedl s tou vykrádačkou Základního instinktu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Otřepané téma neviditelnosti tentokrát v perfektním provedení. Nejmodernější triky dělají z filmu opravdový vizuální zážitek (především přeměna ze stavu viditelnosti do neviditelnosti a naopak). Navíc má film spád a napětí. Nevadí mi ani závěrečná akce – je to tedy silně přehnané, ale to já u těchto filmu beru – spíše jsem se tomu musel smát než, že by mě to znechutilo. Dost zajímavý mi přijde vývoj postavy vědce, kterého hraje Kevin Bacon. Zpočátku normální (ač dost egoistický) člověk pomalu odhazuje zábrany a stává se nebezpečným. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal především svými docela propracovanými triky, které patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Atmosféra filmu je jako na housenkové dráze. Místy se tvůrcům skutečně povedlo navodit fantastickou podívanou (viz proměna těla), ale potom jí vystřídá její nudná sestřička. Verhoeven chtěl diváky především okouzlit svým uměním a ani se moc nesnažil zamaskovat díry ve scénáři, které byly místy dost viditelné. Občas se mu povedlo je zalepit například scénkou s polonahou Rhonou za což ho chválím. Ke konci se z toho ovšem začal stávát průměrný slasher.7/10 ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení po všech stránkách! Vždy jsem si přál, aby někdo natočil film o neviditelném muži ne jako klasické sci-fi, ale spíš jako psychologický thriller. A řekl bych, že Paulu Verhoevenovi se to povedlo náramně! Když pominu přece jen až příliš přehnaný závěr, jenž je jedinou pihou na kráse "Muže bez stínu", vychází mi z toho skvělý snímek...Na první pohled hrají prim skvělé triky, které se dají označit za výjimečné i dnes, pět let po jejich vzniku. Ale ta druhá stránka je ještě lepší - hra na téma "Co by se dělo, kdyby měl amorální parchant možnost pohybovat se po světě neviděn ostatními?". Chci tím říct jednu věc - nemyslím si, jak je často zmiňováno, že by postavu Kevina Bacona změnilo samo zneviditelnění - on to takhle chtěl. Vždyť je to velmi lákavé - nebýt vidět a moci dělat vše zakázané s jistotou, že nemůžu být odhalen...A v tom tkví pravé kouzlo "Muže bez stínu" - jen si to přiznejte, neměnili byste se Sebastienem na chvilku? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející film... Několikrát provařený námět je docela solidně provedenej a i když film nikomu nic nedá, tak se mu nedá upřít snaha... Některé scény byly docela povedené, což rozhodně na vysoké hodnocení nestačí, ale za osobní sympatie mu dám trochu víc, než mu patří. Verhoven si mírné nadržování zaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Deset dní poté, co se stal Sebastian (Kevin Bacon) neviditelným, Laura říká, že je v tomto stavu déle, než všechna ostatní zvířata. Pes byl však neviditelný o mnoho déle. (Kroup4)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama