Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

H34D 

všechny recenze uživatele

Námětem zajímavé, herecky sympatické, technicky zdařilé a řežisérsky dobře ukočírované, tak kde že je problém? Nápad neviditelného muže není ideálně rozvinut, ani vytěžen, potenciál byl téměř nekonečný, jenže nakonec stejně vše skončilo ztísněným, interiérním slasherem. S tím se pojí další problém a to, dle mě, nedostatečně hororová, nebo chcete-li napínavá, či strašidelná atmosféra a také slabá kreativita při samotném vraždění - mrtvolky si odškrtáváme ze seznamu a nic víc z toho... Mno a natahovaný závěr už je kapitola sama o sobě. Paradoxně tak na filmu nejvíce oceňuji dlouhou expozici, jakýsi mega "úvod", který je poutavý, záživný a tedy bezmála prvotřídní. 6/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem pravda - taky trošku váhaje - leč musím pět... Nechápu, co v rámci žánru(ů) tomuhle filmu kdosi cosi vyčítá. Není třeba hledat (hloubku) tam kde není. "Bůh není" - děl hrdina na závěr - a já klidně dodávám - trikař je bůh... Tři hvězdičky za film, čtvrtou a tu neviditelnou pátou v dobrém rozmaru za strhující zvláštní efekty a triky! - - - P.S. (Pseudo)inťákům a trumpetům vzkaz: Nepodléhejte hysterickým náladám tam kde nevidíte hloubku. Ona tam totiž někdy žádná být nemusí... :-)) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

A takhle to dopadá když velkého tvůrce sežere mainstreamový průmysl. Šedivé nic, kde s potenciálně nesmírně zajímavou postavou naloží tím nejnudnějším a nejobyčejnějším způsobem. Přitom obzvlášť pro Verhoevena toto mohl být brilantní ponor do psychologické zvrácenosti a zkoumání hranic perverze, ale u čeho to skončilo? Pár bradavek, jeden plochý frajírek ze kterého se hloupě stane ploché monstrum, tisíckrát omletý příběh, a snad nejotravnější romantický pár hlavních postav ve filmové historii. Kevin Bacon se snaží seč může, ale vařením z vody a sám samotinký to prostě utáhnout nemůže. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Verhoevenovo nejlepsi kousky to nema, ale i tak to je nadprumer. Nejvetsi problem filmu je urcita nevyrovnanost, obcas to Paul fakt rozjizdi, krev, paradni atmosfera a podobne, ale jindy tu jsou jen nezajimavy dialogy. Nicmene po trikovy strance je film perfektni, nektery sceny fakt stoji za to videt a herci se docela snazi, jen ten konec, ackoliv docela drsnej, je naprosto, ale uplne mega totalne klisovitej, ze to snad ani nebylo mozny. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale bohužel neni moc dotaženej, Je tam až moc pasáží, který jsou nezajímavý a nuděj a nic horrorovýho jsem na tom taky neviděl, což je u Verhoevena trochu divný, mohl to udělat víc horrorově, takhle to je takový nemastný neslaný, ale zase to má dobrý triky, teda v některých scénách v jiných je to dost žalostný, což se u takových nízkorozpočtových filmech dá čekat a co se týče hereckýho obsazení, tak to je sice docela slušný a je to dobře zahraný, ale největší hvězda filmu Kevin Bacon je tam jen chvilku pak zmizí a už se neobjeví jinak než jako obrys v masce, co má na hlavě a to je škoda. Víc než 3* si to nezaslouží ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Elisabeth Shue zaradila film do kategórie „príbehu o temnej, zvodnej povahe zla“ a poukázala aj na jeho voyeurské kvality. (Arsenal83)
  • Pre účely filmu bol vytvorený anatomicky správny, úplne funkčný počítačový model celého tela Kevina Bacona – až do poslednej kapiláry. 3-D model bol odvtedy darovaný vedeckým výskumníkom. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v chronologickom poradí, čiastočne kvôli tomu, že laboratórium má byť na konci zničené. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama