Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Princezna zakletá v čase byla před dvěma lety čerstvým závanem na poli českého (nejen) fantasy filmu. Druhý díl, u něhož by se lépe hodil jeho pracovní (byť kostrbatý) název Alchymistka zakletá v čase, se snaží navázat na svěžest a neotřelost jedničky, což se mu ale (z mého diváckého pohledu) ne zcela podařilo. Časová smyčka je tatam a příběh se soustředí spíše na akci, na úkor fantaskní, ale i třeba romantické roviny (Lambora a Germani mi ve filmu přišli spíše do počtu). Co se týče humoru, tvůrci až moc tlačili na pilu, což je nejvíce patrné ve scénách s Písaříkem a Ouvínem. Avšak - rozdvojená a stále stejně sarkastická Křenková byla naopak fajn. Hlavní záporák má sice démonické charisma, ale s ním spojený (rádoby šokující) plot twist je scenáristicky moc průhledný. Závěrečná bitka chce být velkolepá, ale mně seděly více komornější souboje s Murien v jedničce. Zároveň bylo v průběhu filmu vidět, jak tvůrci ždímají nápady ze zahraniční fantasy produkce, což není špatné, ale musí to být jen dobře uchopené. Nicméně - abych jenom stále negativně nekritizoval, chválím audiovizuální stránku filmu: vizuální efekty byly na české poměry zdařilé, vybrané lokace byly pastvou pro oči a hudební doprovod byl rovněž povedený (i když teda ústřední píseň hodně neoriginálně parazitovala na té z jedničky). Ve výsledku lepší tři hvězdičky! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Měníš se, ztrácíš sama sebe..." Už první díl Princezny zakleté v čase byl šmrncnutý fantasy, ovšem tohle pokračování už nemá s pohádkou vlastně vůbec nic společného. Je to jednak výrazně temnější než jednička, ale hlavně je to plné magie a bojových scén, jejichž  rozsah podle mě do pohádky pro menší děti nepatří. Kromě toho už i název filmu je zavádějící, protože pokud je zde někdo "ztracen v čase", tak je to možná alchymistka Amélie, ale rozhodně ne sama princezna. Sám příběh přitom určitě není špatný, a dilema, kterému je Amélie vystavena (přivlastnit si magii, která ji nepatří z pohnutek, i když ji k tomu vedou dobré pohnuty - ochrana svých přátel), působí velmi věrohodně a nese v sobě silnou myšlenku o tom, že "cesta do pekla bývá mnohdy dlážděna dobrými úmysly". S čím mám trošku problém je závěr, kdy ve prospěch dobra musí zasáhnout (původně zlá) čarodějnice Murrien. Podle mě se děj "pohádky" mohl bez tohoto zvratu obejít. Stačilo, aby sama Amélie onen návrat v čase provedla z gruntu a k onomu závěrečnému střetu (plnému násilí) vůbec nemuselo dojít. Každopádně ona změna charakteru čarodějnice Murrien v tomto díle nebyla nikterak blíže vysvětlena, takže ten její zásah ve prospěch dobra na mě moc věrohodně nepůsobil. Stejně tam bych měl určité výhrady k některým komediálním scénám zejména v podání Martina Písaříka coby pobočníka prince, které na mě působily spíš trapně než vtipně, ač asi chápu jejich smysl odlehčit děj pro dětského diváka. Ale otázkou opět je, co už jsem psal v úvodu, zda bylo správnou cestou udělat na jednu stranu velmi temný příběh plný bojových scén a na druhou stranu jej takto zkombinovat z trapností. I přes tyto výhrady dávám ale nakonec čtyři hvězdičky, protože podobně jako u jedničky si myslím, že na to, že to bylo produkováno v české kotlině, jde o opravdu kvalitní a svěží počin. Jen tomu prosím neříkejme pohádka. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl scénář natolik kvalitní jako je technické zpracování, je to nejlepší český film desetiletí a české fantasy všech dob. Takhle nějak si představuju toho Posledního z Aporveru. Jenomže princezna Germani je tam na hovno, Lambora směšný, a Roman Zach při vší úctě vzbuzuje spíš smích. Od útoku na město je to ale super film bez výhrad. Krásné Simoně bych dal ještě větší roli, sice jí tu démoničnost nikdo moc nevěří, ale vypadá skvěle. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování tohoto fantasy jsem měl problém, jak hodnotit. Začátek je na dvě hvězdy, prostředek na slabé tři, konec - kde se vše spojí - za pět. Ano, vadilo mi, že tady někdo viděl / četl Čaroděje Zeměmoří a bezostyšně ho vykrádá (a nejen jeho), vadilo mi dvounásobnou porci ženy s kamenným xichtem, která si říká herečka, ano, je to přepísknuté v stopáži, ano, jsou tu scény z nějaké free databanky "natočte si sami hobita rychle a levně, jak projíždí údolími", ano, ty pokusy o vtipy jsou mega trapné (celá ta linie s Písaříkem a jeho drobným kolegou), ale celkově to drží pohromadě (s občasnými nelogickými výkyvy), výprava je vážně na český film dokonalá včetně kostýmů, hodně fajn lokace, dokonce ani hudba neotravuje, ale spíše podtrhuje dění, dokonce jsem tentokrát chvílemi i princezně s princem občas ten vztah věřil, a soukromě mě potěšil ten vtípek s pivem, dokonce s oddalovanou pointou, to se už také málokdy vidí. Takže nedát slabé čtyři by ode mne nebylo fér. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád princezny zakleté v čase je … ČAS. Čas, který tvůrci přiznali, že neměli. Čas, který se oproti jedničce absolutně nepovedlo využít. Čas, který se táhne při sledování pohádky, která se moc nepovedla. Člověk (jako já) by čekal, že po úspěchu jedničky to bude dobrodružný a výpravný nářez. Byl to spíš zářez… asi jako prohlášení tvůrců, že v případě negativních recenzí se přes to máme přenést… nepřenesu. Ne po tom, co po těchto slovech následovalo. Z tohoto důvodu nechci být zbytečně stručná. Abyste mi rozuměli, je to pohádka, která pořád patří mezi ty lepší. Ale mohla být mnohem mnohem dál - ale to by tvůrci museli chtít, vážně chtít jako u jedničky a tvořit srdcem. Ne rychle pod tlakem na úkor kvality. Když jsou nejrozumnějšími postavami pohádky tác a Muriel, je něco špatně. Když celý film svítí efekty, které odvádí pozornost od nelogického a plytkého scénáře, je to špatně. A když vám samy postavy musí předem prozrazovat, co se stane nebo vysvětlovat, co se stalo, zase je něco špatně. Největší mínus tak vidím v tom, že tvůrci očividně zvolili jinou cílovku (asi i na popud jedničky, která byla spíše pro starší) - malé děti, které tomu nerozumí. Děti, co koukají na efekty, smějou se vtipům (ať už jsou v jakkoliv nevhodnou dobu) a je jim jedno, že záporák zapomněl, že je vlastně nejmocnějším na světě (očividně se demence nevyhýbá ani 800 let starému skoro-člověku). Takže za ně super - za mě teda velký špatný. A jelikož hodnotím za sebe, tak za mě takhle fakt ne! Prosím, pokud klapne trojka, tak si na tvorbu nechte dostatek času a zkuste přemýšlet nad tím, PROČ se děje to, co se děje - tak málo občas stačí k tomu, aby příběh pak alespoň dával smysl. Protože SMYSL je to, co českým pohádkám tohoto století chybí - prostě aby dávaly smysl. A na závěr: méně je někdy více a všeho moc škodí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Během snahy sjednotit runu času u Amélie (Eliška Křenková) v pokoji je vidět, že při druhém pokusu mají obě Amélie nejprve rukávy stažené a v následujícím detailním záběru na předloktí vytažené. (Krocka)
  • Na více než 740 VFX záběrech pracovalo 34 lidí v QQ studiu Ostrava po dobu 7 měsíců. (Deqwert)
  • Snímek podpořil Státní fond kinematografie částkou 4 miliony českých korun. (Azurose)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno