Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (253)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

u všech remaků platí známé pořekadlo - když dva dělají totéž,není to totéž - a ani Viník není výjimkou.Fuqua sice kopíruje výborný dánský originál dost věrně a změny přináší pouze v nedůležitých,nebo těžko postřehnutelných detailech ,přesto přináší o třídu horší film a nepomáhá mu ani tradičně velmi dobrý Gyllenhall.Na druhou stranu pro neznalé originálu je celkem solidní šance,že si tuhle "novinku" užijí,protože samotný příběh je stále velmi dobrý a za jiných okolností bych mu klidně čtyři nasypal...60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Remakům nikdy nedávám nižší hodnocení jen proto, že jsou to remaky. A mnohdy je remake povedenější originálu. V tomhle případě to ovšem neplatí. Může za to především Gylenhaalovo afektované pojetí ústřední postavy, na hony vzdálené dánskému flegmatickému kliďasovi; dívat se přes 90% času na Gylenhaalovu vyzoomovanou hlavu, kterak se mračí, vzteká, brečí, ječí a všelijak hystericky pitvoří, mě fakt nebavilo. Zatímco dánský policajt měl moje sympatie, tenhle cholerický pitomec na pokraji nervového zhroucení ne-e. A nakrknul mě i závěr v americkém stylu, ve kterém Oliver leží živý na JIPce a poté se ještě polopaticky rozebíralo Gylenhaallovo přiznání viny. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento americký remake jsem se podíval zhruba den po dánském originálu a musím souhlasit s těmi, kteří tvrdí, že je minimálně o třídu horší než původní kousek. A to po všech stránkách. Nepomohl tomu ani zbytečně afektovaný Jake Gyllenhaal ani to, že tvůrci lehce pozměnili samotnou zápletku – zvláště pak závěr – který svým způsobem postrádal logiku (jak dlouho že ten malý synek ležel rozřezaný u nich doma, zatímco policie a tísňová linka pátrali po matce a dodávce…?). Ať jdou amíci do prdele, takhle rozjebat solidní komorní drama vlastní fantasmagorií…A ty genderové hajzlíky na konci?… ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Američané se opět rozhodli udělat ,,po svém" stejnojmenný dánský film The Guilty. Bohužel však do díla nepřinesli vůbec nic nového a zmohli se pouze na ubohou, do detailu přesnou kopii dané předlohy. Nemám zdání, proč se vůbec takové filmy točí. A jo! Tupí amíci vlastně neumí číst titulky! Pro mne to však byla ztráta času, neboť si 2 roky starý film živě pamatuji a sledování jsem proto v půlce ukončil. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patřím do té skupiny lidí, která pořádně nechápe smysl kopírování určitých filmů (hlavně je často k smíchu, jak ten remake autoři považují za originální dílo). Viník do této kategorie patří též, naštěstí z toho ale Fuqua a jeho štáb dokázali vytřískat absolutní maximum. Totiž, když do hlavní role obsadíte Gyllenhaala, tak už jen tato informace dokáže nalákat davy lidí. Za posledních deset let byste našli jen málo podobně nadaných herců z mladší generace, on se do těch svých postav dokáže vcítit způsobem, že jen dokážete valit oči. Dánský originál už překvapil samotným příběhem, takže v tomhle ohledu jsem nemohl očekávat vůbec nic. Jen mě zamrzelo, že se tvůrci neodhodlali v tomto ohledu k nějakým menším promyšleným změnám. Na druhou stranu, z těch dvou šílených zvratů jsem měl lepší pocit, přišlo mi to tak nějak autentičtější. Tu sedmičku nakonec Viníkovi dám, zejména díky mistru Gyllenhaalovi a jeho herectví. Doporučuji. Za mě 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama