Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (253)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha recyklací, které dodává příslib fantastičnosti a lákavosti xicht Gyllenhaala, jenž je opravdu dobrým hercem, ale zde je jeho talent tak nějak potlačen minimalismem samotného námětu. Sveřepé chrchlání, urputné pocení a blití do hajzlu nikoho nevybídne k ovacím vestoje. Bez přidané hodnoty se tak Viník stává jen průměrným dílkem. Chtělo by se říci dokonce nudným. Věřím, že se najde spousta podobných kousků, které pobaví víc a nebudou tak neskutečně prázdné. Tenhle je určen jen na jedno zklamané zhlédnutí a pro fanoušky Jakea. 50% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Povedený minimalistický thriller, který je v rámci "one-man-show" skvěle zahraný, Jake je uvěřitelný a není mu co vytknout. Původní film jsem neviděl, takže nemůžu z tohoto pohledu soudit, ale hádám, že stigma amerických remaků je tu naprosto klasické. Hodnotím tedy čistě The Guilty, jakožto poctivou napínavou podívanou, která fungovala a nenudila. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Evidentně jde o poldu, který neuhne. Cílevědomý, zarputilý, loajální. Ovšem teď ho čeká soud a do té doby sedí na pozici operátora linky první pomoci. Nasraný, otrávený, sarkastický. Mezi desítkami hovorů přijme jeden, u kterého to vypadá, že se jistá žena ocitla v kritické životní situaci. Doma dvě osamocené malé děti, ona v autě s násilnickým partnerem. Asi. Kdo ví. Antoine Fuqua si minule (sci-fi Infinite) vybral slabší chvilku, sice skvěle dokáže pracovat s atmosférou (o jindy vymazlené akci nemluvím, ta tady schází), přesto tenhle materiál (originál jsem neviděl) nepřetavil v nějaký působivější kus. Postupně vynervovaný Jake Gyllenhaal a jeho ksicht neslezou z plátna, nicméně spolehlivě naplňuje označení jednoho z nejtalentovanějších herců své generace. Jenže sám na to nestačí. Obzvlášť když víme, že Fuqua umí lépe. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Remakům nikdy nedávám nižší hodnocení jen proto, že jsou to remaky. A mnohdy je remake povedenější originálu. V tomhle případě to ovšem neplatí. Může za to především Gylenhaalovo afektované pojetí ústřední postavy, na hony vzdálené dánskému flegmatickému kliďasovi; dívat se přes 90% času na Gylenhaalovu vyzoomovanou hlavu, kterak se mračí, vzteká, brečí, ječí a všelijak hystericky pitvoří, mě fakt nebavilo. Zatímco dánský policajt měl moje sympatie, tenhle cholerický pitomec na pokraji nervového zhroucení ne-e. A nakrknul mě i závěr v americkém stylu, ve kterém Oliver leží živý na JIPce a poté se ještě polopaticky rozebíralo Gylenhaallovo přiznání viny. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nebýt to remake dánského filmu, hodnotím lépe, jelikož samotná zápletka je zajímavá a utáhne devadesáti minutový film. Ikdyž se Jake snaží, prostě to už známe a díky tomu nás to nedokáže překvapit. Jo, možná jen někoho, kdo dánský originál neviděl, což nedoporučuji - z těchto dvou rozhodně severský vede. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama