Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (253)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZLOMENÍ LIDÉ ZACHRAŇUJÍ ZLOMENÉ LIDI…“ ///    Tak předně nechápu, co vedlo Fuguu k tomu, že natočil tohle. Trochu chápu Gyllenhaala, páč role to je parádní, vlastně nesleze z vobrazu, mluví, mluví, mluví, jede emoční bomby... Takže jo, dobrý. Škoda, že je druhej! Film pro ty, co neznaj originál.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Den skyldige? Neznám. 2.) Chci dělat na tísňový lince. /// Thx za titule „Vít Bezdíček“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mal taký "deja vu" pocit, že mi je tento príbeh akosi povedomý a že som to už niekde videl. A veruže áno - pred 3 rokmi sme to tu mali v dánskom prevedení : Den skyldige. Už samotný originál mi prišiel taký akosi priemerný, no a v tomto prípade to nedokázal vytiahnuť na vyššiu úroveň zachrániť ani sám Jake Gyllenhaal, ktorý zvykne vo filmoch žiariť. Rovnako ako v origináli, aj tu mi vadilo viacero nelogických situácií a nepáčilo sa mi ani to zbytočné tlačenie na pílu. Škoda, že tento remake nebol viac autonómny, ale tak aspoň tie 2* si to zaslúži. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Rok 2021 som zakončil s filmom "The Guilty". Nakoľko som ako posledný film roku 2018 sledoval "Den Skyldigetak mi to prišlo ako celkom zaujímavé deja-vu. Takže ak o 3 roky bude ďalší remake, možno to urobím znovu. Ale teraz si povedzme niečo o filme. Mám tak vnútorne pocit, že oproti dánskemu originálu to neprináša nejaké zásadnejšie zmeny do scenára a jednotlivé scénky sa odohrajú v podstate rovnako, ten originál na mňa pôsobil oveľa temnejšie a oveľa zlomovejšie. Mám pocit, že aj tá atmosféra tej kancelárie bola úplne iná a prežíval som to oveľa intenzívnejšie. Tento filme je dobrý. Jake Gyllenhaal robí čo môže a miestami tie scénky aj celkom slušne predal. Ale je ťažké si k nemu vybudovať rovnaké city, keď reálne viem, že ide o remake, ktorý okrem toho neprináša do svojho konceptu nič, čo by nejako menilo film. Je to ako keď dostanete pred seba dva rovnaké koláče od dvoch rozdielnych ľudí. Ten čo ochutnáte prvý bude niečo čo ste nepoznali. Ten druhý už viete čo môžete očakávať. A aj keď to je to isté, nikdy to nebude úplne to isté. Vo výsledku si myslím, že ak s týmto príbehom nemáte žiadne skúsenosti, pozrite si ktorúkoľvek verziu. Ak chcete odo mňa tip, ktorá stojí viac za zhliadnutie, odporučil by som viac dánsky originál. Ale to sú len moje pocity. Možno si pozriete túto verziu ako prvú a zhodnotíte, že je to perfektné. Nikdy neviete. Hodnotenie: B- ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ani výtečný herecký koncert Jakea Gyllenhaala snímek The Guilty nezachrání od škatulky zbytečného a žádnou inovaci nepřinášejícího remaku severského snímku “Den skyldige” z roku 2018. Tento počin je tedy dle mého názoru absolutní zbytečnost, pročež raději věnujte svůj čas původnímu skvělému počinu z dánské kuchyně. (Netflix) „Broken people save broken people.” ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Totálna kopírka severského filmu, vymenil sa len hlavný herec a tak komentár môže byť vlastne ten istý. Film je len o jednom hercovi, jednej kancelárii a jednom telefóne. Film by kľudne mohol byť rozhlasovou hrou, pretože tých pár emócií na Jakeovej tvári film nerobí, celý dej je o rozhovoroch. Dočkáme sa jedného zvratu, ale napínavý thriller to pre mňa nebol. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama