Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po vampýrském incidentu se upíři vracejí do amerického maloměsta. Vede je uhrančivá Regina a její zájem je především soustředěn na mladíka Charlieho, zodpovědného za smrt Reginina bratra. Podaří se jí ho kousnout a unese ho do tajuplné vily. Charlie je však připraven bojovat… (oficiální text distributora)

Recenze (79)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měls ji kousnout do krku, troubo!" Velmi nevyvážené pokračování dnes už upírské klasiky. Na jedné straně skvělé masky a mechanické efekty (hlavně proměny v bestie a rozpadávání se a roztékání), na straně druhé pak příliš hluchých scén a zpomalující tempo. Osmdesátá léta byla fajn, ale tenhle snímek poněkud zastaral. Vizuálně hezký byl lehce dekadentní večírek (jako klip z tehdejší MTV) i konec Bozwortha (B.Thompson) milujícího hmyz (odkaz na původního Draculu). Stejně jsem si opět (a možná ještě více) vzpomněl na Polanskiho Ples upírů (1967). Oddechovka, ale dříve bavila více. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Typické pokračovanie. Viac monštier (pribudne i vlkodlak), viac krvi, väčší bodycount, stieranie pravidiel prvého dielu ... proste ako nám to rozpovedal Randy v druhom Vreskote. To by bolo všetko fajn nebyť doslova deravého scenára. Absencia deju je nahradená tupými s ničím nesúvisiacimi scénami (napr. Regina vo Fright Night) a až príliš okatým vykrádaním jednotky v rozhodujúcich zvratoch (zrkadlo, svetlo). A viem si predstaviť aj lepšiu hlavnú upírku ako Julie Carmen. Napriek tomu fajn upírsky horor á la 80s. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla pro mě kupodivu po těch letech ještě lepší než jednička. Už ne tolik komediální, ale od začátku docela temná, akční, více napínavá, dravá ... Pořád úžasná vizuální stránka filmu, excelentní čerpání z upírského tématu, které je zde skvěle vyjádřeno. Upírů je víc, víc je taky jejich mordů, speciálních efektů, prostě víc všeho ... Kvantita, ale ne na úkor kvality. Navíc 80. léta jak když vyšije, ale v tom nejlepším provedení a "obraze". Prostě tady ta dvoudílná série se povedla, zraje jako víno ... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvojka má, hlavně, hned od začátku pěkně našlápnuto to jedničce nandat v mnoha ohledech. Humor tu sice zůstal, ale je do pozadí zatlačován mnohdy neskutečně hustou atmosférou (nalítávání kamery na objekty, všudypřítomná mlha). Velmi příjemná je mi kombinace upírů a vlkodlaků, kteří proti sobě nebojují, ale spolupracují. Opravdu nechápu kdy a proč někoho napadlo postavit tahle dvě stvoření proti době. Vlkodlak je parádní, více tedy v lidské podobě, ale i ta maska docela ujde. Kladem určitě je Julie Carmen v roli hlavní upírky. Hlavníhrdina je pořád trouba, starý lovec upírů pořád debil, v tomhle se nic nezměnilo. Je škoda, že nakonec dvojka jedničku předčila jen o kousek. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní postmoderně pojatý upírský horor, který má vynikající pasáže (např. vystoupení performanční "umělkyně" na párty v činžáku s hypnotickým crescendem elektrofonické instrumentálky patří k nejúžasnějším, jaké znám! https://www.youtube.com/watch?v=yXCgzr8Yedw , celkově naprosto skvělou hudbu Brada Fiedela (stejně jako u FN 1., ale tentokrát dokonale sladěnou s dějem) a vůbec se mi zdá ve všem podstatně lepší než původní produkt Toma Hollanda, který je jen průměrný. V roli upírky Reginy snad nemohla být žádná vhodnější než Julie Carmen, ale ani ostatní postavy nemají chybu. Všudypřítomná ironie, tradiční principy, gradace, erotické svádění... Nikoliv ztřeštěné, ale stále svižné tempo, houstnoucí děj, přiměřený (i když trochu akčně a monstrózními efekty poněkud přemrštěný) happy end ... Wallacemu se povedlo vybrousit Hollandovu "předlohu" téměř k dokonalému sladění prvků lehounké parodie a opravdového hororu. Jedno z nejlepších děl tohoto druhu, dle mého názoru zatím nedoceněné. Doporučuji podívat se prvně na tuto Fright night II. a pak až s velkým odstupem na tuctovou jedničku, dále doporučuji v původním znění s dobrými titulky, s českým televizním dabingem z 90. let to není ono. - Poznámka: Málokde se můj názor rozchází s hodnocením většiny jako právě tady...(k 15. 4. 2013: 65% na csfd, na imdb pouhých 55%!) https://www.youtube.com/watch?v=WWBnQY3iQzo ()

Galerie (41)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama