Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takéto zle hodnotenie si táto rozprávka fakt nezaslúži. Stále mám v sebe detskú dušu a tá bola nadšená. Nádherné farby, podmorský svet, Ariel bola krásna, hravá a nevinná, Eric presne tým princom, pre ktorého sa oplatí vymeniť rybí chvost za nohy, páčili sa mi aj piesne aj napriek všetkej tej kritike, páčila sa mi aj zmena prostredia za karibské aj to, ako všetko dávalo trosku väčší zmysel, ako v kreslenej verzii. A ja sa budem za túto rozprávku kľudne biť! A po prečítaní niektorých primitívnych komentárov mi je zle! Co môže tak neskutočne vadiť, že VYMSLENÁ postava má inú farbu pleti ako KRESLENÁ?? Wtf? Halle je nádherná, ma nádherný hlas a Ariel nádherne hrá. A nech vás od tej nenávisti rozdrapí. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení Ariel neviem byť objektívna, keďže to bola odmalička moja obľúbena disneyovka. Škoda, že v kine to šlo len s dabingom - to som radšej vynechala. S obsadením nemám problém, mňa to bavilo, vizuál bol úžasný (Under the Sea a Kiss the Girl boli za mňa najkrajšími scénami) a piesne sú proste klasika. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

IMDB rating: “Unusual activity! Our rating mechanism has detected unusual voting activity on this title. To preserve the reliability of our rating system, an alternate weighting calculation has been applied.” (Neobvyklá aktivita! Náš mechanismus hodnocení zjistil neobvyklou aktivitu při hlasování o tomto titulu. Abychom zachovali spolehlivost našeho ratingového systému, byl použit alternativní výpočet hodnocení.) V praxi to znamená, že místo skutečných 4.6 se zobrazuje 7.0 …více nemá smysl komentovat. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Sedm dcer, které jsou každá jiné rasy, to skutečně normální není, na tom chci žít a zemřít. A to včetně fantasy, protože v předloze tomu tak zkrátka není. Halle Bailey je naštěstí pohledná i vhodně a výstižně exotická jako celé okolí. Scénář je nekomplikovaný, natažená stopáž bohužel není kompenzována náležitým překvapením, všechno jede spíš na jistotu. Tehdejší animák byl lepší. 60 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hraná předělávka klasického animáku z roku 1989 je hodně doslovná, ikonické scény zůstaly zachovány a celé to povýšilo do vysloveně něžné dívčí romantické pohádky, jakých se dnes už mnoho nevidí. Žádná ladovská aktualizace, žádná emancipace, žádná princezna Máňa, která by sama přemohla draka a přijela by autem. U Disneye tentokrát vsadili na starosvětský počin. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Halle Bailey na kritiku jej obsadenia povedala, že ignoruje rasistických trollov a ďalej dodala, že jej postava "nie je o rase, ale teraz, keď som ňou, ľudia nechápu, že keď si čierna, tak je to o celej komunite. Je to pre nás veľmi dôležité, že sa môžeme vidieť." (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama