Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

William_ 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Takto bych shrnul celé to halo okolo tohoto filmu. Jedná se o klasickou rychlokvašku, která nenadchne ale ani ničím nepřekvapí a ani nevyčnívá oproti jiným "Disneym na zakázku vytvořených předělávek do hrané podoby". S hlavní hrdinkou jsem jako s jedinou problém neměl, byla roztomilá a byla paradoxně tím nejlepším na celém filmu. Ale ten zbytek? Bída s nouzí, podmořský svět sice pěkný, ale bytosti žijící v něm už vypadaly naprosto příšerně, CGI odfláknuté a ta závěrečná bitva byla příšerná a vůbec mě to nebavilo. Nízké hodnocení bych dal i kdyby byla Ariel růžová nebo fialová (na barvě mi fakt nesejde), protože to všechno okolo ní už nedostalo takovou péči, jako ona sama. Velké zklamání, které bohužel bude pokračovat, neboť tyto Disney předělávky do hraných filmů jako Aladin, Kráska a zvíře apod. vydělávají překvapivě dost peněz.  3/10. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takéto zle hodnotenie si táto rozprávka fakt nezaslúži. Stále mám v sebe detskú dušu a tá bola nadšená. Nádherné farby, podmorský svet, Ariel bola krásna, hravá a nevinná, Eric presne tým princom, pre ktorého sa oplatí vymeniť rybí chvost za nohy, páčili sa mi aj piesne aj napriek všetkej tej kritike, páčila sa mi aj zmena prostredia za karibské aj to, ako všetko dávalo trosku väčší zmysel, ako v kreslenej verzii. A ja sa budem za túto rozprávku kľudne biť! A po prečítaní niektorých primitívnych komentárov mi je zle! Co môže tak neskutočne vadiť, že VYMSLENÁ postava má inú farbu pleti ako KRESLENÁ?? Wtf? Halle je nádherná, ma nádherný hlas a Ariel nádherne hrá. A nech vás od tej nenávisti rozdrapí. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hraný remake Malé mořské víly to vzhledem k tomu, jaké vyvolal haló ještě před svým uvedením, neměl fakt vůbec lehké. Obsazení Halle Bailey do role Ariel mě nechalo chladným, spíše mě udivilo, že jejího otce hraje Španěl Bardem, přičemž onen údiv posílil fakt, že jeho další filmové dcery byly též vskutku rozličné - pokud by si chtěl člověk rýpnout, řekl by, že byl Triton pěkný proutník (co dcera, to moře, to "milenka" - tak to mu ale nejspíš nebylo). Filmu jako takovému podráží nohy zbytečná délka, protože o čtvrthodiny kratší stopáž by ničemu neuškodila. Rovněž působí místy až moc barevně a uměle - při pohledu na zabarvení šupin některých víl člověka až téměř bolely oči (zde platí, že "méně je více"). Podobně jako v kreslené verzi mě i zde z postav nejvíce bavila zlomyslná Uršula - v tomto směru docela lituju toho, že jsem viděl film s dabingem. O největší porci zábavy se opakovaně postaral Sebastian, kterému humorně sekundovala potřeštěná Scuttle (ať už racek, nebo terejka - pobavila!). Podmořský svět byl fajn, po loňském Avatarovi je ale člověk přece jen trochu rozmazlený a zmlsaný. Nejlepší částí filmu byla pro mě poslední třetina, v níž se nešetřilo svižnou akci ani dobrodružstvím. Ve výsledku jde o sympaticky strávené (byť natahované) dvě hodiny v kině a docela mě mrzí zdejší odpadové hodnocení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky takmer dokonalé, to nemôžem filmu uprieť, ale ten multikulti blábol, ktorý ak chce niekto objektívne komentovať, tak je okamžite označený za rasistu, tak to je fakt že do nasrania. Disney sa potápa, vidieť to na jeho komixovej tvorbe od Marvelu, vidieť to na ich filmoch, kde nasilu tlačia všetky národnosti, farby pleti aj gender ideológiu, jednoducho všetko. Ak to nezastavia, tak budú narážať o mantinely hlavou nonstop, lebo toto im nikto nezožerie. Urobiť sem tam film, kde možno niečo z toho zapracujú, ale nebude to nasilu a bude to niečo nové, tak ok, dá sa to prekusnúť, ale dojebávať storočné rozprávky? Tak to chce fakt odvahu, aroganciu, tuposť, imbecilitu a neviem čo ešte, Nebohy Walt Disney musí v hrobe fungovať teraz ako ventilátor od toľkého otáčania sa. Menšie úpravy príbehu fajn, ale kráľovná černoška? Ariel černoška (neriešim mulat a iné)? Ostatné osadenstvo mora, ktoré sa ukázalo v posledných záberoch ani nehovorím. Fail ako sviňa a to si ani len nechcem predstaviť podľa uniknutých záberov novú Snehulienku. Doma tomu možno čas venujem, ak to bude chcieť pozrieť dcérka, ale ak by záviselo len na mne, tak ruky preč. A kino? To budem bojkotovať na tisíc percent, takúto originály przniacu tvorbu v živote nepodporím a nemá to nič spoločné s rasismom alebo nenávisťou LGBT a iné sračky, ktoré dnes sú "trendy a in". Nová originálna tvorba, kde to bude s citom a rozumom, ok, ale pôvodná? Nasrať Disney, nasrať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla sice dopadla podstatně lépe než nepovedený Pinocchio, ovšem kvalit předchozích hraných remaků animovaných klasik nedosahuje. Vizuál je povedený, pár hudebních čísel solidních a obsazení sympatické (včetně Ariel), ale co je to platné když jde po Čarovném lese a druhé Mary Poppins o další Marshallovsky sterilní podívanou, která trpí přepálenou stopáží a hlavně ve druhé polovině se strašlivě vleče. Nedostatek invence a absence čehokoliv překvapivého snad režijnímu rutinérovi nelze vyčítat (tím spíš u neoriginálního filmu), ale trošku víc se snažit mohl. Kniha džunglí nebo Kráska a zvíře dokázali (alespoň v mých očích) že i obecně oblíbená klasika se dá předělat se ctí…50% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • V auguste 2018 bola údajne hlavná rola ponúknutá Zendayi, ale nakoniec ona sama povedala, že to boli len také "fámy". (Arsenal83)
  • Halle Bailey sa tešila, že sa podarilo zmeniť pôvodnú predlohu do modernejšej podoby: „Som naozaj nadšená z mojej verzie filmu, pretože sme perspektívu mojej postavy určite zmenili ... Je to oveľa väčšie. Ide o Ariel samotnú, jej účel, slobodu, život a to, čo chce. Ako ženy sme úžasné, sme nezávislé, moderné, sme všetko a a ešte viac a som rada, že Disney niektoré z týchto tém aktualizuje.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama